Langkah bijak. .. berkecuali dalam memilih calon PRU ?

Thursday, April 18, 2013 PCL 27 Comments



kami punya minat yang sama, ...namun blogging bukan pilihan utama dia,  ....dia lebih suka main game bila ada masa terluang depan tabletnya..

Dia susah nak blogwalking..., namun kekadang kami baca blog sama sama...

dia sudah tertidur kini (00:30) , ....namun aku masih berjaga...

nampak serasi bersama !,  ...namun masa membuang undi PRU nanti  masing masing punya haluan...

ini bukan masalah keluarga,  juga bukan masalah negara...,  namun jika  tak dapat dikawal boleh jadi bencana.. punca kepada masalah besar keluarga.

jangann..., hati hati dengan tindakan kita !

jangan  sampai  calon yang dipilih menang berbahagia,  ..sebaliknya yang memilih menang merana..

aduuuuhaiii...

p/ s. ..langkah bijak, dia  masih berkecuali  sehingga musim ini....


Published with Blogger-droid v2.0.6

27 comments:

  1. PUAS CARI KOREK RAHSIA ORANG RUMAH UNDI APA.. LANGSUNG DIA TAK BGTAU.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Fairus... , dah kata undi adalah rahsia..taat sungguh dia simpan rahsia..hehe., tu mesti parti pilihan berbeza.

      Delete
  2. bahayanya kalau fahaman politik berbeza boleh bertengkar&sebabkan perceraian.. elok salah seorang beralah atau berkecuali.. baru aman rumahtangga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Mizz aiza. . kalu ada yg boleh mengalah bagusla. ..isteri ikut suami. tp bagus lg kalu dua2 buat rileks jer janji tanggung jawab pd negara terlaksana.

      Delete
  3. benda macam ni, silap haribulan adik-beradik pun boleh berparang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. @smbotak, kena cool dlm berpolitik rumahtangga...kat luar tu lantak le nk buat mcm mana pon. hormati undi masing2..tak payah kempen lah dlm rumah sendiri.

      Delete
  4. Kami berdua serasi dlm bab berpolitik jadi tak timbul masalah...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. @JuneAina. . senang cter..dan adakah ini kriteria dlm memilih pasangan hidup utk depa yg baru plan nak pilih suami/isteri...?

      Delete
  5. tetap serasi wpun berbeza. kdg2 terlalu byk persamaan pun xbest jgk kan.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Chic Na.. rencah kehidupan berumahtangga...tak jd hal kalu positif selalu...thnks.

      Delete
  6. Ada juga kan kes macam ni bila mengundi PCL.....
    Apapun bagi sesiapa yang mengundi buat pilihan bijak.....
    AJ suka pulak entri ni.....
    Comel je bila baca... =D SERIUS! =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Ayuejean.. haha , kalu yg baca tu pon comel mmg la comel jugak.. ni dah layak mengundi..daftar ke tidak?

      Delete
  7. yg penting, jgn undi perompak. hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Carlos. , sudah tentu terang lg bersuluh..

      Delete
  8. undi adlh rahsia he3

    ReplyDelete
  9. Yang penting undi adalah rahsia...hehe

    ReplyDelete
  10. bua pilihan yg tepat...hehe

    ReplyDelete
  11. Jika positif, seronok bila berbeza pilihan. Tapi awas jgn sampai bergaduh. Berahsia itu lebih baik.

    Selamat mengundi semua. Pilihan di tangan anda.

    ReplyDelete
  12. assalamualaikum PCL...undikan rahsia mana boleh bagitahukan...;)

    ReplyDelete
  13. Undi adalah rahsiakan walau tidur sebantal..hihihi...

    ReplyDelete
  14. wah..serasi bersama..xpon romantika
    ala rancangan dlm tv tu
    undi adalah rahsia...pssssst! hehe

    ReplyDelete
  15. Jangan berlebih lebih plk bckp soal politik kalau fahaman tak sama..saling jaga hati

    ReplyDelete
  16. betul la tu. ada jugak yg suami sibuk keluar berkempen pom pang pong pang kat luar, bini pulak tak nak tukar mentaliti dan punya fahaman politik yg berbeza. Aduhai, parah laki bini tak pasal2 bolrh bergaduh. Senang cerita my mum kata (biar biasa-biasa. kiri kawan, kanan pun kawan. Sekurang2nya menang kalah tak la terasa sgt effect dia nanti) kan PCL,

    ReplyDelete
  17. undi kami tiada rahsia... ALLAH menjadi saksi... biar matiku menegakkan hukum ALLAH di bumi ALLAH...

    ReplyDelete
  18. hehehe...mau perang ek PCL..pape pun undi TETAP rahsia..

    ReplyDelete
  19. Hehhehe....
    Takdelah comel pun...
    AJ mengundi ke tak??
    Errrrrrrrrrrrr....
    Hehehhehehe..

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.