PERMATA YANG HILANG !

Wednesday, April 17, 2013 PCL 11 Comments




salam...

.. hari ini harga emas turun lagi, turun mendadak ke tahap sama seperti harga emas tiga tahun sebelumnya... sekadar suka menghebahan kepada sesapa yang punya modal,  yuk.....belilah emas fizikal atau barang kemas...  mana lah taukan boleh untung berganda bila harga pasaran emas dunia naik semula...tak mustahil, boleh dapat untung lumayan...

kalau ditakdirkan rugi sekali pon,  biarlah menang pada memakai....heee, boleh pakai tu sampai lepas hari raya pon jadi lah (*untuk wanita khususnya).

okay nak  tayang gambar batu bernilai kat atas tu...,, ada sesapa peminat batu permata?

cer agak agak ..batu jenis apakah kat atas tu.... dan berapa nilainya dalam Ringgit Malaysia?

..berada seketika di tangan pcl,  batu yang berasal dari Myanmar dibeli oleh abang ipar pcl sebelum menjadi hak milik pembeli lain.

saya bukan saudagar batu permata..tapi saja nak  berjinak dengan benda  benda berharga pulak eh...

p/s. ..  "permata yang hilang" , ...haha ni adalah tajuk sebuah novel  yang sangat popular kepada remaja  suatu ketika dulu...
.
Published with Blogger-droid v2.0.6

11 comments:

  1. yup, harga emas tgh merudum jatuh ni...better invest physical gold kalau nak buat investment, sebab gold investment ialah investment terbaik yg tak affected sgt by inflation

    ReplyDelete
  2. SAYA TAK MINAT PAKAI CINCIN MAHUPUN CINCIN PERMATA..

    ReplyDelete
  3. Balik nanti nak gosok2 lebih husband ajak gi kedai mas...ahahaa...

    Pssttt...ada kawan kat opis nih dia ada 2kg jongkong emas....uwaaaa...

    ReplyDelete
  4. masa yang sesuai untuk beli emas.... =D

    ReplyDelete
  5. eh..harga emas dh turun??? nk kena grab ni :) nice info!

    ReplyDelete
  6. Ok mari beramai2 pegi poh kong....hehe

    ReplyDelete
  7. emas simpan kt rumah je..xnk jual

    ReplyDelete
  8. wah dah turun awat kat sabah masih mahai

    ReplyDelete
  9. kalau dpt beli dinar byk2 kan best. invest utk future.

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum PCL...wah dah semakin maju ke hadapan ni moga berjaya..:)

    ReplyDelete
  11. dlm seminggu ni kat ofis kecoh je msg2 nk beli emas sbb harga dh turun byk sgt. Tapi, kita xpernah beli dan xpernah pakai emas. kekekeke

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.