PON ..poooOOOON !!

Wednesday, April 24, 2013 Nazlee Ismail 16 Comments

..pantang lampu trafik tukar kaler hijau jer terus hon...tak menyempat-nyempat kereta belakang , nak kemana agaknya...mau yak eh ? ...

*tabiat manusia yang tak boleh lambat sikit...termasuk aku...hehehe aku akuinya !

nak cari pasal lah tu...
ikutkan hati aku yang 'murni' nih, nak jer aku matikan enjin kereta nih,. lepak santai ...sampai lampu hijau jadi merah dan merah kembali ke hijau semula...
hummm , baru padan muka...kan !
sambil tu boleh ushar suasana 'perang' yang tengah hangat sekarang nih..



*dulu aku pernah buat pada orang lain (masa tu kat lampu isyarat jugak...)

...masa tu aku takda niat  nak terperanjatkan pakcik tu.. aku cuma nak suruh dia alert dengan lampu trafik  yang dah bertukar kaler hijau tu jer..

PON POOOONNN !!
tak sangka... pakcik tu melatah pulak bila dengar hon kereta aku .

tu lah kan,..mulanya nak cepat terus jadi lambat jugak...kereta pakcik tu tetiba sentap ..enjin  terus mati. ...aahaaha , untung...syukur bukan  pakcik tu  yang  arwah..

inilahkan akibatnya...
buat kat orang  okay..., no hal....tapi bila kena kat diri sendiri balik tau pulak nak marah marah..bengang !

ceh !..

p/s ..sedar diri..
.Published with Blogger-droid v2.0.10

16 comments:

  1. saya paling x suka main2 hon.. dan x suka orang hon2 juga.. hehehe..

    kecuali la kalau depan saya tu pasangan kekasih.. memang sy hon.. sebab, orang lain pun bercinta juga.. jgn nak santai2 sangat..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Mimie. .emm kita pn pernah laluinya..kalu couple nek moto jln tgh bawak slow slow. .kita kt blkg mkn asap depa je...memang patut kena hon kuat2.

      Delete
  2. hehehehe lawaklah pcl ni..siap nak berlepak santai tu....owh nsb baik pakcik tu ok kalau ko naya huhu...

    kdg2 pemandu yg plg dpn sllu x alert lampu dh bertukar hijau.tu org2 blkg hon.kalau saya plg depan,mmg tak leka n tak mau toleh kiri kanan tgk pemandangan ke org lain ke,sbb tak suka kalau pemandu blkg hon.




    ReplyDelete
  3. @aleasara. .tokwan sy mmg baran skit orgnya..diq pantang org hon suka suki jer...siaplh, amek kaw dia pn bole buat dek jer..tu pasal stylo tu turun pada saya...tp masih terkawal..insyaAllah.

    ReplyDelete
  4. haha..taw pon..
    husna slalu larang abah husna picit hon klau diorang lmbat..tkut nnti kita kna..

    tp klau dh 10 mnit lmbat tuh mmg nk kena picit hon jgak laa..-.-

    ReplyDelete
    Replies
    1. @husna. . cool je kalau ada co-pilot yg super cool mcm husna..kan

      Delete
  5. assalamualaikum PCL....balasan buat org kat dunia ni sekejap jer kan terus bayar cashkan...:)

    ReplyDelete
  6. hehe bahayakan kalau hon kat orang melatah..tambah2 kalau pakcik2 yg bawak motor...risau dia terkejut terus pecut..ishhhhh bahaya nohhhh :)

    ReplyDelete
  7. erk.. hon orang bahaya juga kan....

    ReplyDelete
  8. kesian lak pak cik tu.. hihi..

    ReplyDelete
  9. DULU DENGAN SEKARANG SUDAH BANYAK BEZANYA APABILA SAYA MEMANDU KERETA. SEKARANG SAYA SUDAH RILEKS JE, TAK BAWAK LAJU2, TAK MUDAH MARAH2..

    ReplyDelete
  10. sy hon kalo nmpk org yg sy knl takpun hon kat org yg kurang ajar potong keta sy tanpa signal. hehe... lawak aih PCL ni... ingtkan nk sowh tgk bendera2 yg ats kpl tu... psss... dasat eh bendera tu... jgn bila PCL hon terus bendera2 tu terkejut dah la...hehe...

    ReplyDelete
  11. Hahaha sampai keret pakcik tu pun terkejut jgk.. erkk xnmpak langit dah bendera..

    ReplyDelete
  12. MV pernah hon org depan yang mati keta..alih2 dia boleh hangin dah kejar MV..apa lagi sesi lumba jalanan pun bermula..yang tak bestnya dia bagi penunjuk kotor..F--K...hish2

    ReplyDelete
  13. Kadang ada yang tak menyabar......
    Mungkin dia ingat kete dia sorang je ada HON.....
    AJ even tak drive pun rasa nak tumbuk orang yang tak menyabar tu PCL....
    Nak kejar apa tah.....
    Baru nak masuk gear dah sibuk hon2...

    Maaf ye siapa yang terasa.... =D

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.