Sesekali ku rasa teringin..

Thursday, April 25, 2013 Nazlee Ismail 24 Comments

Win iPad, Mini iPad and Cash Prizes with #Weeclicks! http://www.weeclicks.com.my/p/3b9db1593



kami dari kalangan keluarga peminat burger sebelum nih, walaupon tak terjah semua warung/stall burger yang popular ada  kat Malaysia...seminggu tu, sekali mesti pekena burger punyalah.

dah join geng sekolah haritu... ada taklimat, ...sambil tu ada guru cakap makan daging burger tak bagus untuk pembelajaran anak khususnya kecerdasan otak kanak-kanak. *ada antara daging yang diproses bercampur segala tulang..
tang ni bagus, ...nasib baik mamaD selalu order egg-benjo jer...hemm sedap  ekonomik lagi  haha.

bila sesekali didedahkan macam tu kepada ibubapa ada bgusnya jugak...kekadang kita main belasah jer anak nak mintak makan apa...

aku  bersyukur sebab dah kurang minat memakannya, nak kontrol tahap kolestrol....hehe *ini semua poyoO!



tapi bila tengok posting fb , ...ada keinginan kembali...cuma nak tanya ada sapa tau tak kat mana ada jual berger bakar macam ni...


ini betul-betul punya bakar !

p/s .. ROADSIDE BURGER CAFE ARAU pon tak buat agaknya..

.



24 comments:

  1. saya x pernah lagi makan burger bakar. hehehe. caya tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Sue-Rya cakap jer...Ibu mengandung mesti tak tipu nyer..kan.

      Delete
  2. mak ai..hitam coklat ke hangus tue..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Mrs Valentine. ..kalu resepi coklar bgus jgk kena cuba...

      Delete
  3. DALAM GAMBAR TU BURGER BAKAR KE BURGER HANGUS.. ? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Fairus. . nampak mcm burger bakar resepi baru..tu pasal nak survey..kt mne jual.

      Delete
  4. betul2 bakarlah..heeee

    KY ssuka jua bugger ni..tapi tak selalu,

    ReplyDelete
    Replies
    1. @KY...yes sesekali bila rasa yeringin eh..

      Delete
  5. ni bkn bkar lg dah.. ni dah terbakar & hangus.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Queen, ..teringin mkn burger pon hilang bila tgk hitam legam semacam jer...tp dh lps waktu mengidam queen..xpe.

      Delete
  6. kalau chinese mmg ada roti camni.. roti arang. bukan hangus la.. haha..

    ps : soalan tadi saya paste sini ye jawapannya.. basically filter perlu ditukar secara berkala. bergantung pada panduan dari pengilang. tapi apa yang saya tau. max adalah setahun. sebab walau pun guna tak banyak, tapi lepas setahun mmg akan berlaku filter clogged dan tercemar dengan bakteria. so lagi bahaya kalau tak tukar..

    tapi nasihat saya ni general je la. sbb setiap filter kapasiti nya berbeza. pengilang biasanya akan specified, lepas berapa ribu liter atau jangkamasa berapa lama patut tukar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Rai..owh ada, ingatkn memain je depa gelapkan warna roti burger tu..

      Delete
  7. AMboih..
    Bakat abis ni..
    Sampai rentung...
    Kihkihkih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. @AJ.
      hitam hitam si burger hangus,
      mana nak cari kat Malaysia,
      yang hitam tu lah bagus,
      kan kaler mcm tu yg AJ suka..

      Delete
  8. salam pcl
    Itam legam.pe rasanya?

    ReplyDelete
  9. @Tirana Aduka.. koko atau rasa coklat kot ahaha..

    ReplyDelete
  10. waaaaa..ini bukan burger bakar..tp HANGITTT..=D

    ReplyDelete
  11. Hhahahahahah.....
    Tapi takde la yang macam ni PCL..
    Oversea sangat tu... =P

    ReplyDelete
  12. Burger bakar abg burn paling sedap dan terkenal! nyumnyumnyum :D

    ReplyDelete
  13. takut pula saya tengok bger tu hitam legam camtu..rasa apa tu ye..hehehe

    ReplyDelete
  14. ni burger hangit nih^^

    ReplyDelete
  15. betul2 bakar punya beger nih......nak makan pon pikir seploh kali...hahahah

    ReplyDelete
  16. selalu gak cari beger time2 darurat. mama tak masak. hehe..

    ReplyDelete
  17. assalamualaikum PCL...ada ke burger terbakar mcm ni mama tak pernah jumpa lg...:)

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.