PRU13 : Ketepikan fahaman politik bila. ..

Sunday, May 05, 2013 PCL 8 Comments


...bila dah berkumpul reramai balik sempena nak buang undi PRU13 di rumah mertua aku di Sungai Petani..

abang long belanja makan steambot berjemaah.. sungguh meriah suasana.
berlainan parti tak menjadi masalah bagi keluarga kami.

..lumrah 'bertegang urat' bagi sesetengah keluarga yang fanatik parti pilihan memasing sering menjadi punca perbalahan keluarga di musim pilihan raya.

aku masih di Sg Petani,  ..petang sikit baru nak ke Parit Buntar.

mak mertua aku,  musim PRU yang lalu memang 'orang kuat' najib manakala bapak aku adalah seterunya dalam parti...keh keh..

korang taula aku condong arah mana kan!  Palimen Parit Buntar sapa 'pegang' .. ini kaliah!

Published with Blogger-droid v2.0.10

8 comments:

  1. Salam PCL. Dalam family akak pun macam tu. Tapi taklah sampai berpatah arang cuma masing2 pandai elakkan dari borak hal sensitif bila berjumpa dan makan2. Sebab makan tu lebih penting. Hehehe.

    ReplyDelete
  2. Bestkan..pilihanraya ni dah jadi macam hariraya..yang tak tau politik pun mesti excited nak join sama..walaupun dengan hanya pasang bendera...

    ReplyDelete
  3. Biasalah itu hak masing2..kikiki
    Saya pun dah mengundi..tgh tunggu keputusan dpn tv

    ReplyDelete
  4. lain orang, lain partinya :D

    ReplyDelete
  5. ASSALAMUALAIKUM , DENGAN SUKACITANYA SINI ADA G.A TERBESAR MEI, HADIAH TOP REFERRAL SEHINGGA RM150.++ . JOM JOM . ADA BANYAK LAGI HADIAH . ANDA DI TAG #117
    LINK TAGGING :
    http://www.officialsyafiqmuhammad.blogspot.com/2013/05/tagging3.html
    link G.A :
    http://officialsyafiqmuhammad.blogspot.com/2013/05/1st-biggest-giveaway-by-osm.html

    ReplyDelete
  6. Xpelah.. Nampak gayanya lain kalilah kita undi. Pasni xmau lg.. Kecewa.. Sabar jelah......

    ReplyDelete
  7. Bila tengok steamboat, AJ pulak yang jadi fobia.....
    Arghhhhhhh.... Tidakkkk!!!!
    Hehehheheheh..

    ReplyDelete
  8. Inikalilah...ramai pula yg mempersendakan.. terpampang kt metro semalam..5 TAHUN LAGILAH! Haiyaa

    Bestnya stemboat..tp yg xbestnya perut cepat kenyang..makan sket kenyang..xberbaloi makn kt kedai..

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.