Terlalu manja...?

Tuesday, May 07, 2013 PCL 35 Comments


*kita tinggalkan bab PRU , biarlah ia berlalu..., aku dalam beberapa hari sebelum ni  asyik me'layan' blog politik saja..tak sempat nak update.. apa lagi nak baca blog santai dari kehidupan biasa-biasa...

bila berada dalam kelompok tertentu, aku gemar memerhatikan gelagat orang..keh..keh,...selalu juga kena cubit dengan mama'D ...*aksi spontan dari dia .

itu pon  manja gak eh ?, ...sebetulnya adalah sebagai peringatan...jangan sibuk pasal orang ! ..*sendiri sedar keh..keh.

Terlalu Manja ?

ada isteri yang manja, ..ada juga suami yang manja dan tak kurang dua-dua pon manja jugak .

Sifat manja sering dikaitkan sebagai suatu daya tarikan tersendiri. Ramai dikalangan kita yang menyukai kemanjaan pasangannya, kerana ia dapat membangkitkan sifat melindunginya.

Namun jangan kemanjaan tersebut berlebihan. Mereka yang terlalu manja seumpama anak kecil yang mengada-ngada .  *rimas lah..

semulajadi @ lumrah ? ...boleh diatasi.., dikawal  jangan sampai orang sekeliling 'naik meluat' .

 p/s.. sebenarnya kita tak perasan pon kelakuan kita itu terlebih manja...melainkan kita sengaja bermanja-manja dengan pasangan untuk menunjuk-nunjuk di khalayak ramai !




35 comments:

  1. nak manja kena bertempat..kang tak pasal-pasal kena marah..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. @KisahSiDairy, ..org..kalu nk marah pon kena bertempat jgk, pasti dia buat org lain tu 'panas' ..

      Delete
  2. Malu la nk manja gedik2 dpn org. Kekekkeke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. @BabyComel, ...ramai yg dah hilang kemaluan diri.. keh keh..

      Delete
  3. nak menunjuk2 di khalayak ramai tu...a no no PCL... getis nengoknya...oopss...sorry kalau ada yang terasa... tapi Farah memang manja semula jadi...ekekekeke... hubby kata dalam banyak2 perempuan yang dia pernah kenal dan jumpa memang Farah ni manja lain cket...manja yang natural giteww... bukan dibuat2...tapi dengan dia jer la pun...ekekekeke... not in public...

    ReplyDelete
    Replies
    1. @farahwaheda, yes..jgn open sangat, seganlh skit walaupn halal..kan.

      Delete
  4. rasa diri ni mcm x manja... panas baran & ganas jer tp husband kata sy manja... perspektif org lain2 kan... cuma jgn manja ala2 ulat taik dah la he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. @lia ; ..ala-ala ulat taik...hemmmm camana tuh..gedik2 eh?

      Delete
  5. nak manja sesekali tu boleh la nak layan lagi..tapi kalau dah 'over' sgt..letih nak ngadap..huhu :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. @DyllaAbas ; .. nk tutup mata sendiri mcm tak logik la plk. ..baik kita pusing membelakangi dorang..

      Delete
  6. Biarlah manja bertempat...
    kang tak manja langsung, lain pulak perasaannya...
    hehhehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. @AyuJean..; ..mintak simpanglh ye, ..depan khalayak manja yg amat tp kt umah sebaliknya plak.

      Delete
  7. Sebab kakak dah tua agaknya bila melihat manja-manja berlebih depan khalayak ramai macam 'sakit matalah' PCL...

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Kakzakie. ; ..eh samalah kita kak..faktor umur gamaknya.

      Delete
  8. manja berlebih di khalayak ramai, org malaysia tafsirkan sebagai GEDIK.

    ~haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Daddy Ziyyad ; risau aku doc kalu tersalah sebut GEDIK tu jd gedek terasa plk uncle rambut ikat tocang kita tu..hhehe.

      Delete
  9. manja ngan suami pun kalau ditunjuk tunjuk sangat takut orang meluat.. hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Rai. ..antara org yg cepat meluat tu adalah sy...tp bahagianya selalu dicemburui..walaweiiii haha!

      Delete
  10. kadang2 orang x perasan yang kemanjaan yang ditunjukkan itu menggetikkan org yang melihatnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Amin. ; ..mana nk perasan sbb menda dah jd biasa bg depa..melainkan kt sendiri yg tegur depa..boleh?..haha cari nahas..

      Delete
  11. Siapa tak suka di manja? Kami suami isteri dua-dua pun manja tapi control jugaklah kat tempat terbuka tapi juga kadang2 terlepas juga sebab benda2 gitu dah jadi kebiasaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. @JunAina ; ..boleh control tu kira okay. manja biasa.....kalub tak manja langsung maka hilang romntiknya dlm rumahtangga.

      Delete
  12. kalau terlebih manja tu org pnggil gedik pulak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Amanina. ; ..apa kata kalu gedik santai. .haha

      Delete
  13. manja dan mengada ngada adalah 2 perkara berbeza

    ReplyDelete
    Replies
    1. @the mlay mail ; .. ada yg tak.perasan bila kali terakhir dia bermanja-manja..ngada2 betulla..

      Delete
  14. eh...hihi. macam gee punya..eh. buat follow up eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Eimah Shahrir. ; .. so so tp ni manja tak.piau bukan sekadar nickname..hehe.

      Delete
  15. Assalamualaikum PCL

    suka yg manja2 he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Atuk ; .. w'salam manja bikin hati tergoda..

      Delete
  16. manja sangat pun orang mana suka...
    mengada2x atau gedikkkk lagi la tak suka..macam sama je manja ngan mengada2x nie..hhahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Bahrain ; ..realiti kehidupan duniawi..suka pd yg sudi sahaja.

      Delete
  17. saya manja dan keanakan, tp tak mengada..dan pandai menguruskan rumahtangga...heheh...bangga diri..

    ReplyDelete
  18. Hehehhehe...
    jangan sampai manja jadi mengada sudahlah..
    bak kate PCL kat g+, GEDIk... =D

    ReplyDelete
  19. assalamualaikum PCL...betul tu nak bermanja tu berpada-padakan...:)

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.