Cameron Highland pon tak sejuk macam dalam opis aku ni...

Wednesday, June 05, 2013 Nazlee Ismail 1 Comments

haha...memang sejuk lah dalam opis aku ni..., ingatkan semalam ke CH boleh la menikmati cuaca sejuk sangat macam ni.., ala santai je..tak la sojuk sangat pon..bias-biasa je..




semalam , otw ke Cameron Highland... tersinggah beberapa tempat di tepian jalan sementara nak sampai ke tanah Rata dari Tapah...

mak mertua  aku excited tengok orang asli jual kat tepi jalan....ada petai, rebung ,durian kampung, madu dam macam-macam lagi...dan satu benda ni , paku bulu emas..sejenis tumbuhan hiasan yang tak pernah aku kenal namanya sebelum ni....dulu mak pernah beli tapi taktau nak buat apa... at last pokok tu mati macam tu je...haha.




sebenarnya aku tak kesah pon berapa kali nak berhenti membeli belah.., seronok melayan lagi-lagi mak mertua macam mak sendiri jugak kan...

lepas  melawat CH, depa semua dah balik ke Sungai Petani , teringat aku... mak masak apalah dengan rebung tu....serius murah beb.....Rm6 jer untuk 2 ketul rebung tu.




Alhamdulillah, terpancar keriangan di wajah mereka...

Muhasabah : layanlah sebaik mungkin tetamu kita, apa lagi jika mereka adalah ahli keluarga, layanan sama rata baik sebelah kita (suami) mahupun sebelah isteri. Binalah kesamaratan dalam mencari kebahagian dunia dan akhirat.

Maksud Hadis : Sesungguhnya tetamu itu apabila masuk ke rumah seseorang mukmin maka, ia masuk bersama dengan seribu kata dan seribu rahmat.



1 comment:

  1. Ha aaa kan...CH ah tak ejuk macam dulu...tapi naik ikut tapah? Saya suka ikut simpang pulai..ikut Tapah...FENINNN......hahahaa...byk sgt kona2....

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.