Emmmm patut la suami tak nak ikut!

Sunday, June 30, 2013 Nazlee Ismail 0 Comments


...rentetann dari entri semalam..

Afni Zulaikha... tak mau ikut mama kandung dia (mama fara) balik lepas main bowling .

Laikha memang macam tu bila ada akak nina, akak hanis. ...kekadang kesian tengok mama fara..terasa hati bila anak sendiri akrab dengan keluarga kami. ..ye lah, dia membesar dengan mamaD.

pujuk jugak..dah puas tapi takleh nak paksa...budak mana tau nak jaga perasaan orang lain. .. dengan izin mama dia kami bawa laikha jalan2 ke Giant..

budak kalau dia buat perangai selalunya dia mengantuk,  lapar atau tak selesa.. hehe pandai plak aku cakap macam ni...haruslah kan.

belum sampai,  dalam kereta dia tertido..letih sangat lah tu., dari bahu mamaD. ..betukar ke bahu aku bergilir..kesian nak kejutkan.

akak nina nak beli kasut sebab dia kehilangan kasut masa di asrama... haha,  aku ingat lelaki jer over nakal..curi kasut dan hartabenda kawan sebilik.. perempuan pon sama huh dasyatlah!

... dah lenguh bahu dan pinggang.., aku terpaksa letakkan laikha atas kerusi lembut yg terdapat dalam kedai kasut sambil mamaD menemankan nina pilih kasut.

biasanya situasi sebeginilah kalau suami menemani anak isteri shopping...jadi pemerhati dari jauh sambil memangku anak kecil atau duduk di suatu sudut. .. Jaga Troli. .huhu!

sebenarnya ini perkara biasa bukan untuk dijadikan alasan atau seumpamanya  kenapa suami tidak atau jarang bersama sama keluarga ketika cuti hujung minggu di Shopping Mall dan sebagainya. ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

0 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.