Latih diri kita mengawal emosi ..baru la nampak matang !

Thursday, June 27, 2013 PCL 0 Comments



petang ni kul 2pm ada mesyuarat penutupan audit MS ISO..

kawan aku ni cukup risau..haha kan, sifat dia memang macam tu..cepat risau. .
aku, ..buat biasa macam pekerja yg tak bertanggung jawab..

risau akan dapat banyak NCR !

bos kami , ..huhu tetiba mc plak kah kah  seperti dirancang rapi, aku agaklah.., maap la bos kalau tuan terbaca.

bila kita risau , ia akan memberi kesan pada kehidupan sebenarnya..

Ada dua kesan dari sikap risau ni, pertama ia menarik nasib tak baik, masalah dan musibah tanpa kita pinta.

Kedua, memberi kesan buruk pada kesihatan kita dari segi fizikal dan mental.

Risau membuat kita selalu menjadi sedih dan kecewa, kekadang takut.

Untuk buang sikap risau, belajar untuk bertenang dan latih diri kita mengawal emosi.

sikap cool lebih selamat dan menampakkan kematangan seseorang itu.

Published with Blogger-droid v2.0.10



0 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.