Taktik mengumpan dalam perniagaan.

Tuesday, June 18, 2013 PCL 0 Comments

Menjamu pelanggan makan cendol pada masa tertentu untuk 150 mangkuk pertama secara percuma... hehe
 (* ni aku nampak apa yang tertulis kat depan kaunter bayaran) good idea !

assalamualaikum...

aku beli barang tadi di kedai hardware milik cha ya nun alif , selalu dan sentiasa  ramai pelanggan pada waktu perniagaannya., konsepnya mudah ;

  1. barang harga murah dan kualitnya sama dengan kedai-kedai pesaingnya. yang bezanya layanan tiptop..antara sebab lainnya ada ramai pekerja  (indon) yang boleh dikatakan 'mahir' sebab tanya apa saja berkenaan barang dia dapat dan mudah faham kehendak pelanggan.
  2. semua barangan hardware memenuhi keperluan , tanya apa barang..  selalunya mesti ada.
  3. tak kedekut ilmu...khidmat nasihat diberikan dan..
  4.  ...'mengumpan' pelanggan seperti dinyatakan kat atas sekali tu...belanja pelanggan makan cendol mamak !... 


p/s ..jarang ada orang kita buat bisnes macam tu, bersaing secara sihat bukan sebaliknya...suka menggunakan/mengamalkan perkara-perkara syirik.

Entri berkenaan cendol :
Apr 21, 2013
cendol banting pon cap ayam jugak !! sebelum maghrib menyempatkan jugak...sebab dah sebut sebut dari petang tadi...takut lak kempunan nanti neh..hahaii !!. . pss....mangkuk je cap ayam tapi cendol banting memang best ...
Jun 15, 2013
Cendol cap ayam. .. Sunday, April 21, 2013 PakcikLie PCL 17 comments. haha..cap ayam bukan pada produk kicap atau printed tshirt sajer tau.. cendol banting pon cap ayam jugak !! sebelum maghrib menyempatkan ...
Apr 05, 2013
boleh jadi makcik kuih yang punya.. boleh jadi mamak cendol banting yang punya , ...haha dan dan teringat nak makan cendol pulak ! boleh jadi perompak yang punya...na'uzubillah, mohon dijauhkan musibah semacam nih.
1






0 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.