Boleh komen seperti biasa... Widget comment blogger.com dan Google+ comment disediakan.

Tuesday, July 16, 2013 Nazlee Ismail 21 Comments


Assalamualaikum..

Makluman kepada rakan blogger, blog pcl telah kembali menggunakan kotak komen daripada Blogger.com namun pada masa sama masih mengekalkan kotak komen Google+ .

Saya terharu dan ambil serius tentang kunjungan beberapa orang rakan blogger yang mengadu kerana tidak dapat meninggalkan komen mereka (mungkin disebabkan mereka tiada akses akaun gmail  atau masalah lain yang berkenaan).

Syukur Alhamdulillah, pagi tadi (semalam) atas bantuan seorang rakan blogger yang baru dikenali melalui segmen singgah sahur ukhuwah OhBlogger HH . Saya kenalkan anda dengan Blogger Norazizah.
dan terima kasih atas bantuan beliau.

...dalam entri beliau Komen Google+ di dalam Blogger memberikan  saya  idea untuk menggabungkan 2 kotak komen yang saya gemari..kalau anda nak buat boleh guna kod tersebut
*saya edit sikit untuk kekemasan.

Di bawah ni adalah code HTML yang dimaksudkan, hanya perlu  >>  klik [New Post] kemudian [HTML] dan masukkan kod tersebut di bahagian bawah sekali dalam post entri anda.



*tempatkannya di DALAM Blog Post.
*[URL] gantikan dengan url entri post anda (edit setelah publish post)

#tujuan ; memudahkan mereka yang sudi berkunjung  ke blog ini demi mengukuhkan lagi ukhuwah blogging, silaturrahim melalui komen-komen di kotak komen yang tersedia. insya Allah.




21 comments:

  1. Teringin jgk nk buat sblm ni.. nnti nk cubalah..

    ReplyDelete
  2. wahhh..oleh pakai 2 2 sekali bagus ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy usahakan dan sangat menghargai komen dari rakan2 blogger lain yg tak boleh komen sebelum ni.

      Delete
  3. Hehehehe.... Mujur... Kalau guna henpon memang saya tak boleh nak komen guna google+ tu.... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab sy pon hadapi masalah yg sama.. tq Amin ikhlas blogging.

      Delete
  4. dan secara official nyer... saya nak komen smula d blog ini sbb da bole komen ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih, dan maaf atas kesulitan sebelum ni..

      Delete
  5. bgusla bleh guna 2 2kn..=D

    ReplyDelete
  6. memang tak boleh nak komen selama ni..
    so lepas ni dah boleh la komen.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. t.kasih, pcl jg insyaAllah..singgah baca n komen di sana.

      Delete
  7. cik akak pakai kotak komen yang nie...kalau yang atas tu cik akka dah tak nak pakai...hahahaha....dah ada yang baru kena pakai yang baru kan...jahat sungguh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik akak weii, 1x komen akan keluar dua2 di kotak komen muka cik akak Nao Mei tu..haha

      Delete
  8. Ok ... dah ada dua2 ... saya copy coding tu, ada masa. boleh cuba ... terima kasih ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh je cuba, kalau sikit jejaskan loading blog anda tu biasalah..silakan.

      Delete
  9. wahh pembaruan yang menarik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah, moga dapat memenuhi kehendak pengunjung yg mengadu.

      Delete
  10. owh...
    sy lebih minat komen kt cni..
    hehe..
    snang nk link ngan blog :)

    ReplyDelete
  11. AnonymousJuly 17, 2013

    alamak..sebelum ni boleh je komen kat google+ tu..hari ni tak boleh pulak.. takpe lah.. yang penting boleh komen.. hihi..

    ReplyDelete
  12. banyaknya tmpt komen. xtau mana nk masukkn dulu.

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.