Duduk aje lah kat rumah tu, ..cuci kereta ke..lebih baik dari 'cuci mata'.

Sunday, July 28, 2013 PCL 6 Comments


#Bazar Ramadhan.. ramainya manusia.
#Shopping Mall ..pon sama.

mungkin ada yang kata, duduk aje lah kat rumah ..cuci kereta ke..lebih baik dari 'cuci mata'.

memang payah ..memang susah jadi lelaki...mesti nak kena jaga mata selalu...sekarang kan ramai betul makhluk ciptaan Allah yang indah-indah belaka...hemm.

yang indah-indah itu patutkah diperagakan kepada yang buka haknya ? ... kasihan mengasihanilah...harap faham apa yang saya maksudkan.

mungkin dari perspektif lelaki, akan mengatakan sebegitu. dan begitu juga dengan perempuan ; akan mengatakan perkara yang sama...payahnya jadi perempuan, haa.nampak, .. kesimpulannya jadi manusia ni memang suuusahh sangat !

#susahnya bila nak ikut suruhan agama..kan ?

kesusahan itu sebenarnya adalah hiburan, ujian itu menambah kecintaan kepada Allah. .. jangan pernah lari dari tanggung jawab yang telah diamanahkan,  lari dari meneruskan perjalanan di bumi Allah ini, ..berusaha untuk menjadi yang baik dan sentiasa memperbaiki diri...muhasabah diri. insyaAllah.

#bukan dengan cara mengeluh , ..ini dugaan semata.
#mensyukuri dan memohon agar tidak terlalai dan leka dari nikmat dunia.

keakhirannya.. bila difikir-fikirkan ;
#online shopping  lebih selesa walaupun nikmatnya tak serupa.

... pcl baru balik dari menemani anak isteri 'mencari barang ' di Pasar Kemboja , Banting ni..hujung minggu biasanya macam ni lah. "Nak ke Jalan TAR tak sanggup aii..next time lah,  Banting - KL kan jauh tu !" hehe..

peluh meleleh dah ni, panas dan kering tekak ! cuma sehelai selendang untuk nina je dapat..?  *kena cubit sekali haha adhuii !!

Selamat menjalani ibadah puasa di bulan mulia dengan penuh keceriaan.







6 comments:

  1. jalan tunduk bang..boleh? ..kesian kesian..

    ReplyDelete
  2. AnonymousJuly 28, 2013

    rehat kat rumah sambil tengok rancangan masakan pun ok jugak...

    ReplyDelete
  3. semua nak kena jaga kan..hehe..klau x kering ja amal puasa..huhu :)

    ReplyDelete
  4. AnonymousJuly 28, 2013

    nak wat camna . perempuan ni teliti bukan cerewet ... heheheee

    ReplyDelete
  5. mmg x lrt jln2 kt jln tar semata2 nk beli bj raya..pnt plus crowded..kekdg tue apa yg dicari lak x jmpa..better g shopping complex jer..:-)

    ReplyDelete
  6. ermmmm bak kata husband sy 'sy da berbuka puasa sblm org lain' gara2 gadis chantek2 d bazar Ramadan... ermmmm

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.