Menanti lagi dalam dua minggu. ..

Friday, July 19, 2013 PCL 9 Comments


cemas  tapi sempat lagi post entri pagi..baca komen etc.. (baca entri sebelum ni) .

# @Maybank Banting. 09:10
assalamualaikum, selamat pagi encik.. sy nak buat aduan tetang. ..

sila duduk., sambil pegawai tu hulur tangan jabat salam.

pagi tadi, sy ada buat pengeluaran di atm petronas banting. ..tp duit sy tak keluar.  baki akaun pon susut encik..sy semak di mesin lain.

pukul berapa, atm maybank ke?

7:30 lbh kurang. .bukan maybank encik..saya guna atm bank rakyat.

...ada resit?

takde..tak keluar pon. .lepas tu mesin to out of service..

lain kali.. sy nasihatkan encik buat pengeluaran kad dgn bank yg sama..kalu berlaku kes, tak ambil masa lama nak selesaikan.

kes macam ni. ..berapa lama encik?

...3 minggu. , lepas ni encik kena buat aduan ke Bank Rakyat, kita terima maklum untuk ini.

# @Bank Rakyat Banting 09:40
...bla bla..ayat lebih kurang tadi.

aduan encik ni kami kena hantar ke Hq. . dalam 2 minggu boleh dapat balik duit encik.

## rumit jugak eh..
## untung ada jalan penyelesaian walaupun rumit skit..
## jangan gelabah.. pasti ada cara, lagipun semuanya ada track record..
## ambil iktibar dari pengalaman orang lain.
## untung masih ada yang sayang...



## ..dan yg penting,  buat voice record secara sembunyi..hehe senang nak ingat apa yg dibualkan sebelumnya..boleh buat bukti jika.perlu...tak pon boleh publish entry macam ni..

okay lah...syukuralhamdulillah masih ada rezeki .

Published with Blogger-droid v2.0.10



9 comments:

  1. harap2 dpat la balik duit tu walaupun lambat.

    ReplyDelete
  2. AnonymousJuly 19, 2013

    fuh, nasib baik. biasa berlaku. sebab tu aku kadang2 malas nak cucuk kat cimb kat maybank.

    ReplyDelete
  3. kena lebih berhati2 lepas ni, harap semuanya kembali normal ekk...

    ReplyDelete
  4. Kalau la orang yg terkena tu betul2 nk pakai duit, ishhh... X dapat bayangkan... 2 minggu. Lama tu.

    ReplyDelete
  5. harap dpt cpt.... nk raya nie.. ^^

    ReplyDelete
  6. Dulu2 la same bank 3 bulan baru dapat balik!

    Kalau tengah emergency camner lah nak buatkan?

    ReplyDelete
  7. mau tak gelabah kalau jd camni.. cekap jgk pcl siap buat voice record.. huhu..

    ReplyDelete
  8. kennapa lama sangt??

    ReplyDelete
  9. tapi kalau jadi gtu time sesak..uih..sedih + pedih. Pernah terjadi..memang cuak y amat pon :(

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.