Apalah yang depa buat kat sana...lambat sangat nak balik!

Friday, August 09, 2013 PCL 4 Comments



..sekarang dah pukul 9 lebih, belum gerak lagi dari Sungai Petani nih...adeh, rasanya orang di kampung terutama mak menanti kepulangan anakdanya dan keluarga. ..yelah kan esok dah sibuk nak sambut menantu baru..., eh adik lelaki pcl kawen lah.

mesti mak tertanya-tanya.... "aplah yang depa buat kat sana..lambat sangat nak balik".

majlis kenduri sebelah perempuan akan diadakan esok, pasti malam ni dah ramai kat kampung tu...
tapi takpa, mamaD kat sini pon tengah sibuk melayan adik beradik, sedara mara yang masih ada lagi kat sini...lewat malam sikit kami akan balik, insyaAllah akan sampai jugak nanti..

ralat jugak kan, orang lain dah tibaa... anak sulung dan kedua sulung ni masih lagi tak nampak muka! ...lelaki plak tu tak dapat nak bersama-sama membantu persiapan majlis kahwin adik..

abang long pon baru jer bertolak balik dari KL..harap dorang selamat dalam perjalanan nanti begitu juga kami insyaAllah.

# hati resah takut mak sendiri kecik hati..


Published with Blogger-droid v2.0.6



4 comments:

  1. Waaa.. Seronok laa. Lepas raya, kenduri kahwin lagi :D Have a safe journey, uncle. Semoga majlis berjalan lancar. And slm tahniah buat keluarga uncle, dah ada orang baru :D

    ReplyDelete
  2. Semoga perjalanan dipermudahkan...
    Raya dan kerja kahwin..best ni

    ReplyDelete
  3. semoga dipermudahkan dalam perjalanan tu...

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.