Kampungku : Lapah lembu kenduri..

Saturday, August 10, 2013 PCL 8 Comments






alhamdulillah..

sampai juga kami di kampung walau lewat pagi baru tiba.. , mak buka pintu dgn sedikit terkejut..lalu senyum lega melihat anakndanya dan keluarga masuk rumah sambil berpelukan.

pagi...awal lagi kami ada tugas, nak  sembelih dan melapah lembu untuk kenduri esok.
semua kami lapan beradik dah berkumpul..halaman penuh dgn kenderaan parking..dalam rumah bising dgn suara budak riuh rendah, belum ada tetamu lain dah terasa macam kenduri besar..

untung rumah pusaka aruah atok  memang super besar,  rumah separuh kayu dan batu 2 tingkat...

# meriah
# line ternet mcm tenat je..huh!

Published with Blogger-droid v2.0.10



8 comments:

  1. wah!! kg kt mana tu pakciklie..=)

    ReplyDelete
  2. So much fun!! Nak ikut jugak!! Haha.

    ReplyDelete
  3. Selamat hari raya Aidilfitri buat PCL & keluarga.
    Mohon maaf zahir batin jika ade tersilap kata, terkasar bahasa..
    Enjoy ur raya! Drive carefully...

    ReplyDelete
  4. wah meriah meriah! besar lembu tu..... :)

    p/s: deno da discaj wad... alhamdulillah doktor bg sambung ubat oral kat umah^^

    ReplyDelete
  5. wahhhh.. melapah lembu tu...

    ReplyDelete
  6. Wahhh..meriahnyaaaa......sekoorr lembu tuh...dah terasa kemeriahan dgn hanya tgk gambar dn sdikit cerita...

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum PCL...wah tentu meriahkan...;)

    ReplyDelete
  8. PANDAI KE PCL MELAPAH LEMBU.. :)(

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.