Mana kepala, mana ekornya..

Saturday, August 24, 2013 PCL 8 Comments





..ikan keli,  lauk febret saya sejak.dulu lagi... tak kira masak lagumana sekali pon. ..keli memang lazat untuk hidangan keluarga kami.

badan serta ekornya digoreng garing.. cicah dengan sambal belacan dan makan dengan nasi panas-panas..emm bagi saya makan tak berkuah pon okay janji ada kicap sebagai penanbah rasa..hehe.

#kicap cap kipas udang dah lama tak beli  * harga melampu-lampau ~giler !!

..biasanya bahagian kepala ikan keli,   buat masak gulai  tanpa santan..macam mamak style! ,
mamaD masak  awal pagi sebab tak mau terganggu dengan anak-anak keciknya yang ramai sekarang ni.

owh Sabtu...biasanya cuti hari ni, tapi aku kat opis .. kena keja..huhu..teringat dah ni...balik nanti terus nak makan !

#student baru..
baru-baru  bertambah sorang lagi baby mamaD (kalau ada gambar .. nanti saya update lagi).
kata mamaD, takutnyalah jaga anak-anak orang...takut berlaku apa-apa yang tak diingini..huhu  dalam pada masa sama  dia senyum sebab rezekinya  bertambah masyuk bulan depan. syukur alhamdulillah.



Published with Blogger-droid v2.0.10



8 comments:

  1. Lauk kegemaran sy juga.. Bru je lpas sarapan dgn nasi lmak pg tadi..

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum PCL :)

    Nana suka kalau ikan keli tu masak cili belada...sedapnyee :D

    ReplyDelete
  3. fae x pandai makan ikan keli hehe.

    ReplyDelete
  4. pergi kedai makan kalau ada ikan keli goreng garing, akan sambar dulu!

    ReplyDelete
  5. ikan keli..... goreng pon sodap

    ReplyDelete
  6. Daddy Vee ada ternak ikan keli, dalam 3 kolam gituuu. Vee slalu je main kat sana, dulu la. Lama dah tak jenguk kolam daddy, nak dekat 8 bulan dah. Hihihi. And my family suka ikan keli panggang. Crunchy gitu sedap yaww ;D

    And Vee tak dpt imagine situasi mamaD. Nak jaga rumah, jaga budak lagi. Wahh.. Vee setakat buat house chores setiap hari tanpa budak2 pun dah penatsss.. Ibu2 mmg superwoman kann ;D

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.