Tahun ini tak ada Kuih @ Biskut Raya..

Wednesday, August 14, 2013 Nazlee Ismail 5 Comments





..tak ada tu maknanya. .tak buat dan tak beli langsung.

...alhamdulillah, rumah pcl setiap hari ada tetamu lagi lagi musim raya ni..
serius...tahun ni raya tak ada buat kuih raya pon..emmm kesian kan..

kalau ada rezeki tetamu, insyaAllah rezeki tu sentiasa ada di mana-mana..maka makan lah juadah biasa-biasa dari pcl.

semalam,  tetamu kami adalah dari keluarga saudara mara sebelah pcl...dari petang sampai ke malam.
elok je dorang dah balik,. ..datang pulak kakak ipar dan saudara mara sebelah mamaD..lajak sampai ke tengah malam..

meriah..

time raya macam ni, memang kedatangan tetamu tak dapat dijangka.., pcl hanya mampu sediakan apaa yang ada..

# nasib pcl baru lepas shopping barang dapur..syukurlah stok dalam peti sejuk dah penuh.

So, menu utama saban tahun ialah Char Koey Teow Penang....dan kali ni ada menu tambahan iaitu Mee Hailam

pcl sendiri masak pulak kali ni..

# jemputlah datang beraya...kalau nak makan Char Koey Teow dan Mee Hailam.. *..dan kalau terasa nak makan biskut raya  ....pakat-pakat tapaw bak mai sini..lah hehe.
..
Published with Blogger-droid v2.0.6



5 comments:

  1. Jemu2 ngadap biskut raya makan Char Kueateow tu best apa...

    ReplyDelete
  2. Lain dari yang lain. Kat rumah org lain dah puas ngadap kuih, so kat rumah uncle lain laa. Hihii. Rmh uncle jauh, tak dpt terbang :P

    ReplyDelete
  3. wahhh sedap tu walaupun xada biskut raya...terliur tengok huhu

    ReplyDelete
  4. Kuih xde pun xpe. Makan makan lain lg syok. Kekekeeke

    ReplyDelete
  5. Kuih raya penyeri je.. Tapi menu lain tu yg sedap.. Hee

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.