Apa yang saya belajar tentang buat duit dengan blogging

Saturday, September 28, 2013 PCL 4 Comments

Ini cerita saya..Tuan sabreehussin.com  dan semua pembaca di blog ini.

Penat dah kalau 'makan tahun'  berblog hanya kerana minat sahaja tidak berbaloi !, tidak menggunakan sepenuhnya 'kelebihan' anugerah Allah swt dalam blog/wbsite kepada kepada pemiliknya.  Blogger lama / baru newbie.. saranan saya, pasanglah niat dalam hati ,...iaitu niat untuk memajukan diri dalam apa jua bidang yang diceburi....sekadar minat mungkin buang masa kita ! maaf cakap lah, saya ni memang cepat bosan dengan sesuatu keadaan...

Saya selalu bagi tahu isteri, kalau nak buka  KOMPUTER atau LAPTOP , "abang nak buka kedai sat".

.....kalau isteri call ,  "abang dok kat mana?", saya jawab "dok jaga kedai".

so Isteri saya faham, saya buka laptop bukan untuk suka suka tapi BERNIAGA.

Ini TIPS terbaik saya untuk majukan diri dalam Blogging.

Sebenarnay 'kedai' saya tak nampak di blog ini .Sebelum ni,..ada kat blog lain, jubah online umpamanya..yang mamaD uruskan sekarang ni, walau tak banyak income tapi boleh bantu dia belajar berniaga....

Dan terbaru... mungkin anda perasan saya dah macam Agensi Pelancongan pulak... baru satu entri saya publish. InsyaAllah akan berterusan.

bak kata sabreehussin.com  "Senang betul buat duit dengan blog sekarang ni ya. Dulu tak macam ni pun"

dan TIPS semangat dari rakan juga. especiallay Pakjoe (kawan saya). Mana yang baik jadikan tauladan, dan mana yang buruk jadikan sempadan.

sekian.

Mini contest ini mendapat sokongan penuh blogger Pakar iaitu Titan, Juan dan Suri.”




4 comments:

  1. saya suka dgn agensi pelancongan nih ... memudahkan saya klu nak pi mana2 nanti ...

    ReplyDelete
  2. salam PCL.. teman udah letak blog PCL dalam bloglist teman.. heee.. =)

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.