Cahaya Mata Jiwa Ain

Tuesday, September 17, 2013 PCL 10 Comments

Assalamualaikum,

# ini merupakan entri khas untuk pemenang kategori 1 yang pertama


pertama kali masuk blog ni, wuuh dasatnya !! siap pantun bagai..memang fikir banyak kali nak komen ke tak..kalau nak komen kena lah berpantun ikut rentak..hihi ;


Ok review saya lebih kepada promosi blog, bagi saya blog kak ummi memang sempoi...ramai yang ingin memertabatkan pantun tapi tak semua orang boleh ada bakat semula jadi macam akak kita nih..serius memang seronok barpantun dengan Blogger Ummi Kami , seorang kakak yang sangat peramah dan baik hati..teringin nak tanya beliau,  apakah rahsia disebalik pantun-pantunnya yang bersahaja itu.. maksud saya dan juga mungkin blogger lain nak tahu macam mana  nak dapatkan pembayang  yang  begitu memikat di setiap rangkap pantun nukilan kak ummi ?

cermin diri merungkai wajah,
nada berirama pantun seindah,
saling tak tumpah wajah Ustazah Nor Bahyah,
kalau tak percaya jomlah kita terjah 




ni hasil godekan saya dalam blog beliau..nak cari ilmu jumpa yang lain pulak..haha, apa pon kak ummi jangan marah..semua orang nak kenal dengan cikgu yang bijak berpantun nih..

 

# tajuk entri ni adalah sempena nama pena dalam facebook beliau  , ampunkan saya kalau ada yang silap.






10 comments:

  1. ada juga lawat blog ni PCL, memang nak berpantun ni agak lemah sikitlah...lama sikit nak fikir...he he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Farah. ..sy pon garu kepala dulu. ahaha background engineering nak berpantun hah kelakar bunyinya.

      Delete
  2. lama tak berpantun. memang agak loading je dalam kepala bila mahu balas pantun. hehe

    ReplyDelete
  3. wah.. berpnatun-pantun ni.. Queen x pandai nk berpantun-pantun.. hehehe

    ReplyDelete
  4. @Ahmad Zarif ..kira zahirnya tak terungkap lah ea..

    ReplyDelete
  5. @QueeN TerataI , samalah kita ponn..

    ReplyDelete
  6. wahh siap berpantun! dasatttt..
    bagus3x

    ReplyDelete
  7. Pnh review blog dia sbb follower sy... Mmg blog ni unik..sbb mmg pnuh pntun... Mmg tabik spring sbb kreatif dia buat pntun.. Kdg singgah baca bls gak dgn pntun... Tapi bntu gak nk berpntun je.. Heee... Tpi terer PCL beepntun.. Sdap dibaca..

    ReplyDelete
  8. terkial - kial berpantun ...

    ReplyDelete
  9. sesekali berpantun best juga PCL.. :D

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.