Ketelitian dalam memilih sesuatu..

Saturday, September 21, 2013 Nazlee Ismail 8 Comments




bagus juga ada salah seorang dari kita dalam rumah tangga yang punya  sikap sangat teliti keperibadiannya dalam menentukan halatuju sebuah kehidupan yang suci murni dari segi rohani dan jasmani..

maksud aku,  setiap pasangan saling melengkapi di antaranya.. mana yang tak betul. ..ditegur supaya dibetulkan dan sebagainya sehingglah bab memilih barangan kegunaan harian..

aku selalunya tak kisah dari dulu bab makan , janji orang Islam boleh makan aku main balun je..*dulu lah
tapi mamaD bukan macam tu orangnya...

berkira sangat dalam pemilihan barangan tak kira jenis makan atau pun kegunaan harian macam gambar kat atas tu..sabun pencuci pakaian pun kena cari logo halal bari dibenarkan guna..

tadi pagi aku belikan sos cili... "ada logo halal tak bang?" katanya... hihi aku senyum je sebab dah tau dah...dan perkara/tabiat yang sama turun kepada Hanis juga...haha bagus-bagus ada dua checker kat rumah aku ni..

#mencari yang halal adalah tuntutan agama kita.
#perlu ada ketelitian dalam bab Halal dan Haram ni.

Published with Blogger-droid v2.0.10



8 comments:

  1. Alhamdulillah...begitulah sepatutnyer...

    ReplyDelete
  2. mak aiza pun macam tu juga PCL.. kalau membeli barang mesti check logo halal ada ke tak dan tengok bila tarikh luput barangan tu.. kalau aiza main ambil je..

    ReplyDelete
  3. acik memang teliti setiap apa yang acik beli... tengok halal ada tak dan check bahan yang di gunakan

    ReplyDelete
  4. Memang pastikan beli yang ada logo halal

    ReplyDelete
  5. Dlm keluarga Vee pulak Vee ngan daddy je yang teliti. Yang lain main ambikk je. Penting semua benda ni, kadang2 barang nak expired pun orang jual.

    ReplyDelete
  6. hahahaaa ... sama cam akak vee jer la ...

    ReplyDelete
  7. status halal tu penting untuk membentuk sahsiah serta peribadi mulia dan pemikiran dan daya ingatan yang lebih tajam ...

    ReplyDelete
  8. Sy dan suami sama2 teliti... Bukan halal je.. Ingredient pun tgk gak... Mna tahu kndungan tu berbhaya utk kita kn..

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.