Wajarkah tindakan mamaD ?

Monday, September 02, 2013 Nazlee Ismail 6 Comments

[Sentap kejap mamaD pepagi tadi..] 

eh...anak kita demam boleh nak pi kerja jugak ! nak hantar juga anak ke rumah pengasuh ?

 ..pepagi mamaD dapat masej dari seorang bapa kepada budak yang dijaga mengatakan 2 anaknya sedang demam, bapak budak tu terpaksa ambil kerja separuh hari nak bawa anak ke klinik dan minta jagakan kedua-duanya (yang sorang lagi bukan di bawah jagaan mamaD) selepas kedua-duanya balik dari klinik.

 ..mulanya mesej dijawab 'ok' dengan rasa kesian ...dan bila mamaD fikir lagi ..ada budak lain yang masih baby di rumah ni, takut akan berjangkit kesemuanya demam ...lagi parah ! 

Wajarkah tindakan mamaD mengatakan "Jagan Hantar ..kalau boleh la ambil emergency leave ...kesian nanti budak lain kena jangkit".

apa kata anda?


#SembangTehtarik
perkara ni sempat dibincangkan pagi tadi masa kami bersarapan makan bihun goreng kat rumah..



Published with Blogger-droid v2.0.6



6 comments:

  1. http://www.aimisyahirah.com/2013/09/segmen-khas-sempena-ulang-tahun.html join..

    ReplyDelete
  2. Hati Aina jenis cair so memang tak mampu nak menolak...:) Mesti mamaD serba salah.

    ReplyDelete
  3. jaga pon boleh kot, kalau berjangkit semua kena demam, semua kena makan ubat..teruk bila anak2 tue merengek..

    ReplyDelete
  4. bahaya tu PCL.. elok ditolak secara berhemah, baik terus-terang je dengan dia.. risiko berjangkit kepada baby lain tinggi..

    ReplyDelete
  5. boleh jaga , tapi asingkan dgn baby tu . tapi klu ayah budak tu leh ambil cuti , tolak jer la ...

    ReplyDelete
  6. Kesianny bdk tu.. Dmm utk ibu bapany lebihkn perhatian.. Amik.la cuti... Huhu...

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.