Yakinlah rezeki itu jaminan Allah

Friday, September 06, 2013 PCL 2 Comments

"Barangsiapa yang bertakwal kepada Allah, maka Allah akan menunjukkan kepadanya jalan kelur dari kesusahan, dan diberikanNya rezeki dari jalan yang tidak disangka-sangka, dan barangsiapa yang beratwakal kepada Allah, nescaya Allah mencukupkan keperluannya" [Surah At-Talaq ayat 2-3]

#RENUNGAN

Sahabat...
Pernahkah mengeluh, hidup tidak ada peningkatan kualiti, rezeki begitu-begitu saja, padahal sudah bekerja keras;

Rezeki kita datangnya dari ALLAH swt., mengapa kita tidak tingkatkan ibadah; solat Dhuha, sedekah, tahajjud, membaca al-Qur'an, bertaubat terus menerus, dan sebagainya...

InsyaAllah, Allah Pemilik Rezeki juga Maha Mencintai hamba-hambaNya yang selalu mengingatNya

“Sesungguhnya Allah mencintai orang-orang yang bertaubat dan orang-orang yang menyucikan diri”
[Surah. al-Baqarah (2) : 222]# Selamat Hari Lahir buat isteriku  Nordiana Mohd Saad (6/9/2013) +Diana Lie , semoga panjang umur murah rezeki dan diberikan kerahmatan untuk kita terus hidup bersama.
2 comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.