Dalam dilema nak menentukan menu setiap hari..kesiannya isteri.

Sunday, October 13, 2013 Nazlee Ismail 16 Comments



..ambil masa lama nak buat keputusan hihii.. sebenarnya mamaD tu sedang bincang pasal nak masak menu apa untuk makan tengari nanti..

susah betul la kan sebab dah hari hari masak sampai 'mati akal'..

masa ni lah para suami dan anak kena tolong bagi idea...tolong masak ke...bantu apa yang patut kat dapur tu .kan macam tu kan!

fikir menu untuk hari ni..  dan esok fikir lain pulak.....tapi kalau susah sangat nak fikir, makan luar je...habis citer haha.

anda bagaimana pulak..makan sedap?
.
Published with Blogger-droid v2.0.10



16 comments:

  1. dalam delima ke dilema...muehehehe....sy yg masak hujung minggu je nie pun pening kekadang

    ReplyDelete
  2. itulah masalah kami orang perempuan... hari-hari masak dah naik buntu... kalau mood bagus 1 hal... kalau angin pus pus datang, 1 hal lagi....hehee

    ReplyDelete
  3. @Kisah Si Dairy ...haha udah dibetulkan ..*typo delima vs dilema

    ReplyDelete
  4. @ OZIE MAHSA ..sy , makin lama berumahtangga makin sudah memahaminya..

    ReplyDelete
  5. Fhm sangat sangat situasinya.. Sbb tu google sgt berguna kdg2, type je resepi ayam, berlambak keluar. Hehehee..

    ReplyDelete
  6. aiza bujang lagi.. masak simple je..

    ReplyDelete
  7. huk2.. same to me gak PCL, ingatkan teman sorang jea yang rasa mati kutu nak masak apa.. rupanya ramai isteri yang macam tu gak yea.. hu3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. @tengku butang...ramai jgk punya alasan nk makan di luar. sesekali suami harus fahami keadaan.

      Delete
  8. mkn kat luar pun lbh krg jer masakannya ... plg mudah google pastu pi cari bhn masakan ... cuba ikut tema negara ker ... heheheee

    ReplyDelete
  9. Kena kreatif dalam memasak nie

    ReplyDelete
  10. Makan luar setel problem..hehehe

    ReplyDelete
  11. mmg susah nak decide nak makan apa. pffff

    ReplyDelete
  12. Aina jarang memasak...ahahaaa...tp satu je rakyat kat rumah ni typical. Sambal, kari, sup...itu je pusing2...

    ReplyDelete
  13. Perbincangan bersama boleh setelkan dilema tu kot

    ReplyDelete
  14. Perbincangan bersama boleh setelkan dilema tu kot

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.