Kenapa mesti songsang ?

Wednesday, October 02, 2013 Nazlee Ismail 10 Comments


gambar hiasan

Suatu pertanyaan kepada Bloggr Rider Sejati , Puan JunAina  khususnya..dan juga para pemilik motorsikal berkuasa tinggi lain juga.

Soalannya ;
Kenapa motosikal berkuasa tinggi harus diletakkan (parking) dalam keadaan songsang ..seperti dalam gambar  di atas ?

~ keadaan sebegitu saya lihat telah berlaku  sejak dari zaman kanak-kanak lagi,  mungkin sudah menjadi tradisi mereka atau simbolik kumpulan mereka...tapi  kenapa ? mesti ada sebab kan .


#saya tak kisah apa pon jawapan anda atau mewakili Rider Sejati khususnya,  ..semua komen saya hargai .

#semoga saya dapat jawapan  yang bernas.




10 comments:

  1. Mudah nk kuar parking agaknya...

    ReplyDelete
  2. Kalau parking ke belakang.. tak nampak wajah muka motor tu.. So, parking muka ke depan.. agar orang lain dapat lihat wajah motor tu..

    ReplyDelete
  3. senang nak keluar dari tempat parking kot PCL..

    ReplyDelete
  4. Ah ah eh..sya bru terperasan...untuk senang kuaq la kut kn..

    ReplyDelete
  5. senang nak keluar..klaupun ada yg block motor di belakang ejas skit2 pun dah bleh jln..hehe

    ReplyDelete
  6. senang nk keluar kot...

    ReplyDelete
  7. aku perasan kalau kereta parking reverse ni biasanya perempuan. betul ke?

    ReplyDelete
  8. Pagi tadi dah masuk kat sini tengok2 belum ada soalah dah petang baru sempat masuk lagi...

    Cam ner nak jawab eh (sambil garu2 kepala)...

    Motor tu akan nampak lebih seksi bila pandang dari belakang. Pas tu nanti bila nak keluar akan jadi perhatian kebanyakannya org akan lalu dari depan jalan so tuan punya motor tu naik saham sikit...ahahahaa...

    ReplyDelete
  9. kalau parking macam ni senang nak keluar PCL.. motor biasa ok lagi parking macam biasa, tapi kalau superbike agak berat sikit bila nak undur ke belakang.. nak pulak kalau kawasan parking tu membukit atau x rata.. heee..

    ReplyDelete
  10. ada jgk mcm ni? tak perasan pulak sebelum ni.. mgkin sbb senang nk keluar kot

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.