Tutorial Salin Embed Post G+ untuk buat entri blog .

Saturday, October 26, 2013 Nazlee Ismail 8 Comments

Assalamualaikum..

INI ADALAH TUTORIAL UNTUK MEREKA YANG BERTANYA , BAGAIMANA NAK BUAT ENTRI DENGAN MENGGUNAKAN 'EMBED POST G+' ;

 1.  Mula pergi ke post G+ yang kita dah buat..


2 . Kemudian klik tanda errow sebelah kanan post dan akan keluar pop-up macam ni :
dan pilih 'Embed post' klik untuk copy ;


3. Paste ke HTML entri post ;



4. Akhir sekali Preview , anda boleh tengok hasilnya. dan sedia untuk Publish .



Sekian . harap dapat membantu .




8 comments:

  1. Mcm tu yee.. Okay2. Nanti Vee test try tgk mcm mana dia berfungsi. Hehee.

    ReplyDelete
  2. patut ler banyak tpt mengomennya... sekali 3 tempat ngomennya.. bijak bijakk....

    ReplyDelete
  3. Ooo mcm tu terima kasih PCL

    ReplyDelete
  4. tq 4 sharing bro..
    tercari2 gak tips ni

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.