Buatkan kaum lelaki teringin memasak selalu..

Sunday, November 03, 2013 PCL 5 Comments


anda harus memuji masakan mereka...

okay...cerita pasal masak dan lelaki..

hahaaa... ramai di kalangan lelaki kekok nak ke dapur untuk memasak sebab. .. antaranya tak tau nak masak apa pon,  tak tau nak handle api dapur.. takut masakan hangus,  makanan tak masak dan berbagai alasan...

mulakan dengan masak guna magic pan,  kalau tak ada. ..pi beli !

apabila  diperkenalkan dengan kuali/pemanggang ajaib...mungkin akan menghilangkan sikit rasa kekoknya...itupon kalau lelaki tersebut nak masak!

ni untuk lelaki...(lelaki budiman) , apa kata  saya sarankan supaya anda turut membantu isteri/emak memasak bila berkelapangan macam cuti hujung minggu ni ke contohnya..
buat permulaan, beli je apa-apa jenama magic pan / pemanggang aka kuali ajaib di pasaran banyak dijual., saya tak jual tu pasal saya tak promote..

....kerja memasak jadi mudah, memang semudah orang yang handal memasak...., yang lain tu kena juga belajar tentang sesuatu resepi asas..dan memasak jadi akan lagi mudah.

bila dah cuba sekali dan berjaya mendapat '' ,  ..memang nak masak lagi dan lagi...kalau tak caya cuba lah...

#tips bagi para isteri, .. pujilah masakan suami anda untuk masakan yang pertama dan seterusnya,  mereka sama macam anda juga..... yang suka dipuji2. terutama tentang masakan. .Upss huhuu.

>gambar 'berasap' ni masa pcl buat BBQ bersama keluarga...dengan magic pan kerja memanggang menjadi lebih mudah dan dijamin kebersihannya...

saya tahu anda juga memilikinya...kan. ..kan!




5 comments:

  1. Mcm tu ye? Okayy, nice tips. Nanti nak puji abang banyak2 biar dia rajin masak kat dapur! Hahahaha. Vee tak suka guna magic pan tu ha, lagi suka cara lama guna arang batu. Lagi seronok bila boleh tengok api besar kecik. Paling best bila kita kipaskan pastu tetiba besar. Rasa mcm waahhh. Amazing habis. HAHA.

    ReplyDelete
  2. Wahhh PCL pun dah berjangkit macam Kak Aiza (Dunia Kecil) yer...terpikat dgn pemanggang ajaib

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah... Suami sy xde kekok nk memasak.. Dia ajar sy memasak adalah.. Hehe

    ReplyDelete
  4. bila la nak merasa PCL masak ni..hahaha..gua selalu jugak tolong wife masak...setakat tumbuk sambal,menumis, tanak nasi...tu baisa la

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.