Tak kenal maka tak kenal lah kan..

Friday, November 08, 2013 PCL 11 Comments

ni bukan kisah cinta dan kasih sayang ye.. pasal makan je ni.. hihi.

jenis makanan yang namanya tapai memang tak berapa gemar makan bagi saya,  mamaD ataupun anak-anak kat rumah tu. kalau sesaja nak beli memang tak la..

al kisahnya , petang ni dah masuk hari ketiga saya ulang warung yang sama  , beli tapai ubi yang digoreng..
3 biji seringgit. makan petang lepas jumaat memang best la..buat ayaq teh o ka , hah...rasa macam malas nak masuk ofis plak tadi..

#asalnya 2,3 hari lepas pi beli pisang goreng tapi ada tapai ubi goreng 'sesat' dalamnya... dulu tak perah makan terus kata tak sedap! ..sekarang dah kena baru tahu.




Tapai ubi yang tak goreng... tak best sangat !  dah cuba dah..









11 comments:

  1. Mcm mana blh tersesat? Haha. Betul tu, uncle. Kadang2 tu bila dah termakan baru sedar nyaman gak benda ni. Ahaks..

    ReplyDelete
  2. sukalah buat orang meleleh air liur...nasib baik tak gugur atas tab....macam pernah dengar je ayat tu heheee....

    ReplyDelete
  3. Assalammualaikum...PCL,

    tapai ubi tu kalau letak atas daun pisang baru sedap...

    ReplyDelete
  4. Assalammualaikum...PCL,

    tapai ubi tu kalau letak atas daun pisang baru sedap...

    ReplyDelete
  5. "itulah jual mahal dulu", kata tapai ubi goreng kepada PCL..=D

    husna pon tak pernah mkn, sedap ke??

    ReplyDelete
  6. Tapai goreng ni popular kat pantai timur... masa family ida duduk kuantan memang setiap petang mak balik opis akan beli sama dengan ubi tumbuk goreng... laa ni duduk kat JB dah payah jumpa tapai goreng ni..

    ReplyDelete
  7. Tak pnh mkn jugak pcl..ubi goreng pnh la mkn.hehe

    ReplyDelete
  8. hihi...cik akak senyum je..maklumlah...banyak makanan cik akak tak reti makan...

    ReplyDelete
  9. Salam...

    Tapai ubi memang kegemaran tp tapai ubi goreng baru pertama kali dgr@tgk di blog ni...sesta ke atau sengaja disesatkan oleh penjual tu sebagai tanda mempromote tapai ubi tu...hehe....nanti nak cuba goreng sendiri...

    ReplyDelete
  10. bagi tapai ubi biasa dg yg goreng tu best..tapi kena tgok orang tu pandai buat ke tak la..hu3

    ReplyDelete
  11. nampak sedap tu.. tapi aiza tak pernah lagi mencuba makan tapai..

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.