Ana nampak muda ! ...Alhamdulillah..

Friday, December 13, 2013 PCL 4 Comments

Assalamualaikum..

Ana baru habis dengar tazkirah pagi jumaat..Alhamdulillah, kampus ana ni setiap bulan ada dua kali program ilmu keagamaan....

Anta jangan salah sangka ye...bila ana sebut diri ana ini sebagai ana..
sesaja jer ...dan sebenarnya terikut bila dah berbual panjang dengan ustaz jemputan. . Beliau tak habis habis memuji kampus kami ini, katanya sangat menakjubkan sebab kat sini sebahagian pegawainya adalah penyelidik bidang angkasa..

.. Itu tak apa lagii., ada lagi satu pujiannya..ana sekadar menyebut kembali.." anta ni nampak muda la.. mengendalikan hal-hal agama lagi nampak nur.." katanya.
Okeh,  kita lupakan bab pujian tu.. sebenarnya ana hanya menjalankan tugas-tugas yang telah diarahkan sebaik mungkin.

banyak perkara disentuh oleh ustaz , dalam mencapai matlamat kehidupan antaranya adalah mengamalkan sunnah-sunnah nabi , Rasulullah shallahu 'alaihi wassalam. pesan ustaz ..bacalah, carilah , belajarlah, menuntulah ilmu-ilmu agama ..penuhi masjid-masjid , surau-surau dan tempat-tempat seumpamanya.

memang realitinya , kita harus bangga dan  kita sendiri  lihat sejak kebelakangan ini makin ramai khususnya remaja sudah mula berjinak-jinak dengan masjid dan mahu mendengar ceramah agama..alhamdulillah.


okeh , habis bab tu.

Sejak kebelakangan ini, saya agak sibuk sikit dengan urusan pelancungan , ramai yang merancang untuk percutian Tahun 2014, walau tahun depan Tahun Melawat Malaysia namun permintaan bercuti  ke Selatan Thailand mendapat sambutan..alhamdulillah. walau bagaimanapun Malaysia dan Thailand adalah negara bersempadan sekali harung pelawat datang negara kita boleh ke nagara jiran. Ataupun rakyat Malasia dah biasa sangat negara sendiri,ingin merasai suasan negara orang. apa pun, kami sedia merancang percutian yang di minta.

..sebab semalam tak sempat nak post entri..., banyak perkara berlaku ...antaranya dapat hadiah dari blogger +adrianna syaz , dari +D Dee , +Mia Liana & ephyra

dari +Zalora Team , agaknya..saya pakai jam ni kot nampak muda...hihi , sebenarnya tu untuk anak saya lebih sesuai tapi tangan depa tu kurus...tak padan maka abah jugaklah yg kena 'paksa' pakai oleh mamaD.




..pagi ni blog saya dihadiakan lagi dengan review yg bukan review kata tuan blog tersebut di sini , terima kasih. bagus memang saya sokong cara dia berblog. tak rugi anda cari dan komen blog beliau ..ada manfaat bersama.

sekian dulu , pesan ustaz lagi...jangan tidur masa khutbah nanti ! (masa yg paling enak tidur adalah masa tuu kan !)





4 comments:

  1. Puas duk baca..ingat spa la gadis misteri nama ana ni...heheheh

    ReplyDelete
  2. tahniah PCL. . .

    nmpk muda satu kelebihan. .tanda hati bersih. .tahniah dp byk hadiah. .syukur. .

    ReplyDelete
  3. Tanhiah PCL, moga terus bergerak ke arah kebaikan dan salam jumaat.

    ReplyDelete
  4. ya na'am... anta nampak muda la... :)

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.