Angkasapura Kompleks

Friday, December 06, 2013 PCL 6 Comments

Dulu lain sekarang lain..
Dah ada lampu LED mewarnai pintu masuk ke rumah/kuarters kerajaan ni.. @villakejora. (aku gunakan nama ni dulu sebagai nama blog masa di awal berblog)

Sudah menghampiri tahun ke 6 kami sekeluarga di sini.
Entah bila-bila akan berpindah atau dipindahkan ke lain-lain tempat..

Nasib penjawat awam seperti kami ni memang akan berpindah randah. ..tapi aku bersyukur masih di sini.
Tak pernah mohon ditukar tempat kerja dan mengharap perpindahan jauh sekali.. .cuma mengharap biarlah aku pencen di sini..Aku tak seperti yang difikiran mereka yang asyik menanti giliran berpindah balik negeri/kampung..,

Aku sudah punya keluarga...anak sudah besar dan bersekolah..
Aku dah tak larat lagi berpindah..kalau dihitung jumlah dari kerja swasta lagi dah 6 kali pindah secara keseluruhannya.

Tak mau lah yang ke 7..

Biarlah mereka yang masih muda mencari pengalaman yang berlainan di tempat lain.

Hanya mampu merancang..dan berserah kepadaNya.



Lokasi sekarang : Banting , Selangor
Lokasi Sebelum berpindah ke sini : Ipoh , Perak.




6 comments:

  1. jangan sedih2 ye PCL..

    ReplyDelete
  2. Family Ida pun mcm tu juga PCL dari Temerloh, Bentong, Kuantan dan Johor Bahru. Di Johor Bahru dah 8 tahun. Tak tau lah nanti bila ayah naik pangkat lagi...kena tukar lagi kot..

    ReplyDelete
  3. tambah lawa bila dah de lampu² LED menerangi

    ReplyDelete
  4. Akan sampai masanya......

    ReplyDelete
  5. saya ayah berkerja sendiri, pernaah berpindah randah juga laa, tapi dalam 3 4 kali macam tu laa..sekarang alhamdulillah kekal di satu tempat business ayah dah mula stabil :)

    semoga tabah ya, rasanya saya faham kut perasaan tak suka berpindah randah tu...

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.