Memang sedaplah Mak !

Saturday, December 14, 2013 PCL 11 Comments


..aku tadi dalam perjalanan balik kampung cuti sekolah...ambil cuti kerja hari Isnin dan Selasa...nampaknya aku akan berposting dari Sungai Petani, ...tu pon kalau tak sibuklah dengan aktiviti haha..

.. sempat jeling-jeling mamaD taip mesej..  tu dah rancang baik punya dengan depa yang tak sabar menanti kat rumah...emm suka sangat dia.

Okeh... Perjalanan kami lancar dari Banting sampailah kat Seberang Jaya. Seronok boleh sembang banyak dengan co-pilot..sebab perjalanan masih awal..selalunya sebelum ni kami gerak sebelah malam, mengantuk jangan cakaplah..berpuluh kali menguap tak juga sampai.

Tapi kali ni tak rasa letih dan ngantuk..ada sebab sebenarnya nanti aku cerita dalam entri lain ni semua pasal hadiah dari segmen Mia Liana bebaru nih.

Okeh..ingatkan perjalanan kami lancar terus sampai ke Sp, ..tidak. Tetiba lepas tol Sg Dua. .trafik jem pulak!  ...lebih dua jam kami terperangkap dalam kereta sendiri. Ada tak sesiapa kat area tu at that time?..huh hazab la kan..

Dah hujung-hujung jem tu baru nampak lori panjang eksiden..
Akhirnya sampai jugak jam 9 lebih. Mak mertua aku dah ready hidangkan  makan.. ..maklumlah kebuluran td. Haha..lauk sardin dan gulai ikan memang sedap lah mak! ..gambar memang tak mau tunjuk..

..ok then Bye.




11 comments:

  1. alhamdulillah...selamat tiba...mmg langkah kanan la ea.. smpai aje makan.., hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Maria ; alhamdulillah.. selalunya mak mamaD memang mcm tu..ready makanan utk ankcucumenantu dia..

      Delete
  2. alhamdulillah.. selamat sampai

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Amanina; ..syukur alhamdulillah. Tu la kan lenguh2 kaki tekan brek n klash.. Kereta gear manual.

      Delete
  3. Bestnya PCL balik kg..oitt..kedekut xnak tunjuk gambar..mesti xsempat ambik ni..melahap..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Mieza ; ..tak menyempat tp bukan pelahap yer haha..sampai hati no kata mcmtu..

      Delete
  4. bestnya balik kg jauh2 kan..tp bila bab jammed tu mmg menguji kesabaran kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Amanda. ..Ingat pcl nak balik by flight tp gayat la..hurmm.

      Delete
  5. MamaD msj apa agaknya ye....hehe
    lama juga terperangkap tu CPL...
    Masakan ibu@ibu mertua memang sedap wpun cuma goreng telur je.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. @wirda ; Typo CPL tu= cik puan lawa. .Blogger jgk.

      mamaD msj suruh mak dia masak sdap2..hihi...dan plan nk pi fishing n picnic lah tu..

      Delete
  6. hah!! tengah2 lapar mcmtu dihidangkan sambal belacan dgn telur dadar pun jadi sangat sedap..

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.