Pilih yang muda..

Wednesday, December 04, 2013 Nazlee Ismail 3 Comments


Nak buat gulai ikan kena ada bendi baru best.. .taktaulah kat mana best nya..
MamaD,  awal-awal pagi dah pesan beli bendi nak yang comel , pilih yang muda-muda ..

Nasib baik aku tak salah pendengaran. .keh keh..

Tau tak camna nak pilih bendi muda? .. Orang lelaki yang dah kahwin lama macam aku nih mungkin dah tau caranya.. tu pon  bini yang ajarkan..
Eloklah lah ye akak-akak semua dan juga adik-adik yang baru berumah tangga, ...ajari suami anda bab-bab membeli-belah barang dapur tu.. Halia dan lengkuas pon ada yang tak reti nak bezakan..kan hahaa.

Ke.. Korang pon sama? . .confuse!

Okeh..bab nak pilih bendi muda tu. ...pegang satu-satu kena test  dengan mematahkan sikit hujungnya.. Senang patah tu kira muda lah tu..yang liat sikit nak patah tu ofcoz lah dah tua...*(biarkan untuk orang yang last beli ..)




# ok. lulus


3 comments:

  1. p/s: terima kasih sudi join segmen saya..
    http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/p/senarai-peserta-segmen-pencarian.html

    ReplyDelete
  2. Sayapun sama...samada nak masak kari atau asam pedas,mesti nak ada bendi....kalau tkde rasa tk lengkap je....

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.