Sayangkan anak ; sayang emak

Monday, December 30, 2013 Nazlee Ismail 17 Comments

Suatu pertanyaan yang telah menyentuh perasaan mamaD sebentar tadi ketika ramai pelawat keluar masuk wad untuk datang ziarah ahli keluarga masing-masing dalam wad di mana Nina ditempatkan bersebelahan katilnya.

"akak sayang mak akak ke. ..sayang anakk akak lebih lagi?"
Saya jaga mak saya ni tapi dia asyik tanya pasal kakak-kanak saya yang lain, ada yang kata dah janji dengan anak dorang nak bawa  pergi swimming pool....tak boleh la melawat mak kat hospital hari ni...

#alasan.

#siapa menginap wad tahulah camana rasa kesunyiannya bila tiada yang datang melawat...




~ kesian makcik sebelah katil Nina ni...,ada  anak yang datang melawat pun merungut-rungut pasal kerja banyak kena buat kat tempat kerjanya .  adoiyaii !!



17 comments:

  1. salam PCL. . .

    sebakk. . .

    ReplyDelete
  2. saya memang teramat faham kesunyian
    yang dimaksudkan
    perasaan sedih bila menanti muka-muka
    yang dikenal pada masa melawat
    tapi tak datang pun

    moralnya, jenguhlah sesiapa pun yang sakit
    kedatangan anda boleh memberi senyuman
    pada diorang

    ReplyDelete
  3. hmm... betul tu... diorg sgt sunyi dan sensitif...

    ReplyDelete
  4. Paling sedih bila hari minggu ramai datang melawat katil jiran sebelah menyebelah, tapi katil kita sepi saja....terasa seperti diri tak ada nilai....

    ReplyDelete
  5. Untungnya nina punya jiran, sedara mara dan kawan.. Kawn abah dan kawan mama..(sahabat maya yg sentiasa iringkan doa dari jauh)..semuanya bagus2. Dan perihatin. Alhamdulillah.

    ReplyDelete
  6. Kena bekalkan dgn gajet kalau patient muda...jadi mereka tak terasa sunyi/lama sangat tinggal di wad sementara menunggu org dtg melawat...selain boleh membaca di tab...mereka boleh main game

    ReplyDelete
  7. Sedihnya...teringat zaman menjaga arwah mak di hospital dulu..:(

    ReplyDelete
  8. ye..tak tahan betul duduk kat wad..

    ReplyDelete
  9. Kalau duduk dalam blik yang sorang² tu tak kisah pun kalau takde yang melawat. tapi kalau duduk dalam wad yang ramai, huh memang tension. even ada gadjet ke buku ke tapi tetap terganggun dengan kehadiran mereka.

    nampak sangat aku ni anti sosial. hahaha

    ReplyDelete
  10. entri pendek tp menyentuh jiwa..

    ReplyDelete
  11. time orang datang melawat yang paling terasa kalau kita sakit tiada pelawat yang datang.....

    ReplyDelete
  12. huh.. sentap soalan tu...
    spatutnya ibu didahulukan..

    ReplyDelete
  13. Dua dua pun sayang....tp lebih berat jaga anak berbanding emak kot ....

    ReplyDelete
  14. Pernah laluinya... memang sangat sedih saat itu...

    ReplyDelete
  15. kasihannya.. tak sepatutnya seorang anak merungut begitu..

    ReplyDelete
  16. ika faham juga keadaan makcik tu, sebab pernah clerk beberapa pesakit di hospital...and makcik2 ramai yang mengadu kat ika...yela...bila hari2 kita tanya "macam mana keadaan makcik arini? ok? nampak ok sikit ni" pastu mesti dorang kata nak balik rumah rindu anak2 :')

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.