Segmen Blogger i2 Sahabat ku

Thursday, January 31, 2013 Nazlee Ismail 8 Comments

okeh , mau join kita meriahkan sesama blogger ok ! ..semua kalau boleh akan jadi sahabat maya..saling membantu dalam dunia blogging dan sebagainya jika perlu.

baner yang kreatif dan menarik...klik saja untuk join.





Buat 1 entri tajuk “Segmen Blogger i2 Sahabat ku”
Tempek gambar tu kat entri korang
Linkkan ke entri ni.
Folow blog buruk ni. Tak follow pun takpe aku tak paksa..
Link kan entri korang kat ruangan komen.. Mudah bukan.. Jom join tarikh tutup penyertaan 28 Feb 2013..
hemmm apa tunggu lagi , jom lah...thanks kepada blogger belog Budak kampung..singgah sana aku jumpa segmen ini.


8 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Denda seringgit !

Thursday, January 31, 2013 Nazlee Ismail 10 Comments




...kesian kat Hanis Umairah, ...emmm kesian juga kat mamaD jadi mangsa keadaan, banyak jugak tu..

"cikgu kata kalau tak balut buku-buku ni kena denda seringgit satu buku...mama". (hanis)

abang tak mau tolong ke?..(mamaD)

eh..tak retilah.., alasan yang sempoi tapi betul..... memang sungguh pon !!.(aku)

p/s : cikgu gertak budak ke memain !..wallahualam...aku tak kesah sebenarnya .



10 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Jawapan : Segmen syok-syok teka gambar bil.4

Thursday, January 31, 2013 Nazlee Ismail 11 Comments

Assalamualaikum... alhamdulillah..kalut aku dibuatnya sebab sat lagi nak masuk meeting,.. kita selesaikan apa yang tertangguh tadi, so ini gambar sebenarnya... mari kita tengok siapa yang kena..!! 


Keputusan Muktamad !



Published with Blogger-droid v2.0.10




JAWAPAN YANG TEPAT IALAH : 

PEWANGI KERETA (alat pewangi dalam kereta)


Tahniah kepada 2 orang peneka yang berjaya , sila lapor diri secepat mungkin  (pm alamat kat fb sy)

1; Azieazah ...dan

2; Fairus

11 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Sedap la..

Thursday, January 31, 2013 Nazlee Ismail 9 Comments

...
lauk ikan siakap masak singgang je pon! , yang mana tak tau apa tu singgang boleh terus google..

..
kita rileks sat, aku baru sampai rumah terus terhidang makanan...nak publish jawapan teka gambar aku tangguhkan dulu...

..
sedap isteriku masak!

sedap-sedap makan pon tak bertambah...diet?  ..bukan...tidak...

jaga perut..., so..

apa hidangan korang lunch hari ni.?

Published with Blogger-droid v2.0.6

9 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Segmen-syok-syok teka gambar bil.4

Thursday, January 31, 2013 Nazlee Ismail 19 Comments

#hint : kereta



Published with Blogger-droid v2.0.10





Jadilah peneka gambar di atas ...terpantas dengan jawapan yang tepat .

Seperti soalan lepas syarat-syaratnya tetap sama seperti berikut : 


Syarat-syarat.

# boleh meneka lebih dari sekali dalam komen yang berasingan (1 jawapan dalam setiap komen)
# tak perlu buat entri , hanya taip jawapan diruangan komen entri ini.
# komen akan publish selepas keputusan akan diumumkan dalam entri berikutnya. 
# hadiah kepada pemenang adalah tertakluk kepada penyertaan ( 10 atau lebih orang peneka dalam    ruangan komen )
# hadiah (dirahsiakan) .

Sila meriahkan segmen ini dengan klik share fb / klik button Google+.

Selamat mencuba. !

19 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Sentiasa berusaha menjadi yang lebih baik.

Thursday, January 31, 2013 Nazlee Ismail 9 Comments


Renungan tengah malam ini bagi sahabat blogger yang tidur lewat dan juga buat diri ini ....

Marilah sama-sama kita berusaha untuk menjadi manusia yang sentiasa berusaha menjadi yang lebih baik.. Apa yang penting janganlah kita mempermainkan perasaan, menyakiti apa lagi menganiayai manusia lain..

sebabnya kemudharatan yang timbul itu sebenarnya amat merumitkan bahkan boleh menjadi isu yang cukup besar..namun, keyakinan yang patut diyakini iaitu setiap yang berlaku adalah qada' dan qadar Allah swt..

segalanya berlaku atas aturanNya dan kuasaNya dan kita hambaNya perlu mengambil ibrah dari setiap yang berlaku dan yakin bahawa semua itu adalah ujian dan dugaan yang sengaja Allah uji sejauhmanakah tahap keimanan kita..

dan yang terlihat dari hati itulah iman kita yang sebenar-benarnya iaitu sama ada kita redha atau tidak..



9 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Terserempak tadi dan disergahnya !

Wednesday, January 30, 2013 Nazlee Ismail 13 Comments



...ini gambaran saja , bukan yang betul aku jumpa tadi sewaktu nak pi ambil adik Hanis Umairah balik dari sekolahnya..., kalau macam ni mungkin aku berhenti sat tanya, "shooting drama apa?"...aghaghaa..

aku naik moto kapchai baru, "Woii! adik, abang,adik...abang.."sambil acah-acah dua tangan macam nak tangkap aku,...dia nampak kompius ..hehe aku lagi dabel kompius..

dia pompuan beb !, jalan belakang sunyi  ...kang tak pasal-pasal aku kantoi !!, patut la dua budak lelaki naik moto berselisih dengan aku sebelum tu senyum terghenyeh-ghenyeh, rupanya depa pon kena kacau jugak !!

korang pernah kena ke ? ...disergah, ditarik atau diacah-acah oleh ... aku tak sampai hati nak cakap pompuan tu gila tapi aku just taip kat sini je. ...emm boleh la "perempuan gila" , harap jangan ada yang tersinggung pulak..

mungkin banyak benda yang difikirkan semasa sihatnya,..

opps...jangan salah faham ..ni bukan kes berkenan kat muka jambu ni ek!!

yang jambu itu ialah lelaki yang selalu berpakaian PINK kaler. (merujuk kpd Jambu MaharajaLawak)

p/s..kalau yang jenis tak kacau orang , aku tak kesah....setakat singgit dua aku bagi jer macam tu.


kisahnya...


13 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

WW : Berita sahih !

Wednesday, January 30, 2013 Nazlee Ismail 13 Comments





13 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Berita Lambat !

Wednesday, January 30, 2013 Nazlee Ismail 13 Comments


Banting, Nurhanis Umairah Nazlie (12) didapati  tiada di sekolahnya untuk hari semalam (Selasa). Telah mendapat  cuti sakit untuk satu (1) hari daripada doktor yang merawatnya. Dikatakan pelajar Tahun enam Sekolah Kebangsaan Kanchug Darat ini telah 'melanggar pantang' kerana memakan makanan laut (seafood) di kantin sekolahnya sebelum kejadian.

Pelajar ini disahkan mendapat 'Infection Dermatitis' di bahagian tangan yang menjadikan beliau semakin manja. Ini sedikit 'memeningkan' kepala ibunya yang sekarang ini dikhabarkan sudah menjadi peniaga Jubah Online. Walau bagaimana pun, ibunya sangat bijak membahagikan masa antara keluarga dan kerjaya.


13 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Pantai Morib : pasir pantai halus terbaik di Malaysia

Tuesday, January 29, 2013 Nazlee Ismail 15 Comments




apasal gambar ni berterabur kedudukannya...hahaha.., tak pa, korang tak kesah kan...apa yang korang nampak dalam gambar atas tu adalah sebahagian aktiviti petag semalam..

melayan tetamu yang terdiri dari adik, abang, kak ipar, biras dan anak-anak buah pcl setelah pekena char koey teow yang pcl sendiri goreng spesel untuk depa.


singgah sekejap di Pantai Morib semata-mata nak ambil sedikit pasir buat haiwan peliharaan si Hairul mandi manda..., aku tak paham sangat pasal pelihara binatang nih..

pasir tu  bukan untuk sugar glider si 'amoi' yang pcl main-main tu ye, itu pets si Mustaqim adik kepada Hairul yang memelihara GP (rumah dorang kat Selayang dan boleh buat mini zoo).

info : pasir di Pantai Morib , Banting adalah antara pasir halus pantai terbaik di negara kita.








15 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

2nd GA - KAIN PASANG

Tuesday, January 29, 2013 Nazlee Ismail 5 Comments

2nd GA - KAIN PASANG .. buat mamaD :P

ini adalah entri GA blog Cik Intan Berlian sebenarnya, kalau dapatlah kan...aku nak bagi hadiah ni ke mamaD,

korang boleh join, bersaing dengan blogger lain sambil memeriahkan dan saling berukhuwah maya ...tempoh GA agak panjang, dun worry...terjah la sini

2nd GA - KAIN PASANG





5 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Siapa mahu blognya di'review' ? (PCL , tolong review blog saya ..)

Tuesday, January 29, 2013 Nazlee Ismail 41 Comments

Assalamualaikum...

...di penghujung bulan Januari 2013 tinggal hanya 2 hari lagi masuk ke bulan berikutnya, dalam dok rileks 'menghadam' kerja harian , kepala ligat  fikir apa nak buat untuk entri seterusnya ...sebenarnya ni bukan stress!,  malahan aku rasa sempoi je bila dapat menghadap blog pakciklie.com nih., kalau ada sapa-sapa tanya, aku hanya dapat jawab  "entahlah..ini aku punya minat..minat baca blog/entri orang dan aku minat blogging.."

okeh, planning aku !, start  bulan depan (Febuari)..aku nak buat review blog-blog yang 'ada hati' nak 'direview', aku bukanlah blogger yang berbakat nak kata/cakap itu ini tentang baik buruk penampilan blog tertentu , tapi aku punya pendapat/pandangan tersendiri..

semua blogger ada hak dan gaya tersendiri dalam penulisan dan persembahan blog yang mereka miliki.
mungkin dari pemahaman dan juga pemerhatian sendiri merasakan blog mereka itu sudah cukup memuaskan hati, walhal hati pembaca/pengunjung lain juga patut diambil kira...

jadi, dari itu aku mulakan segmen review blog dari pakciklie.com dengan tajuk  "PCL , tolong review blog saya (URL blog anda)".

kepada yang berminat, 'ada hati' blog anda nak aku review..silakan.


  • copy paste baner atas nih dan letakkan link/pautan ke entri ini.
  • buat entri simple macam nih..letak ayat "PCL , tolong review blog saya (URL blog anda)".
    tinggalkan link entri berkenaan di ruangan komen ini.

    Tiada tarikh tutup (sehingga diberitahu).


sekian, wasalam.


41 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Laksa goreng berlada sarapan aku pagi nih!

Tuesday, January 29, 2013 Nazlee Ismail 19 Comments


..
Salam, selamat memulakan kerja hari ni dengan ceria..
..
selamat sarapan laksa goreng sepinggan habis !.., laksa berlada memang sesuai untuk megeluarkan peluh kepada mereka yang tak sempat nak warm-up pepagi. macam nih.
..
tak semua orang sama, ..tapi kalau perut tak tahan pedas jangan cuba makanan yang berlada macam nih...boleh buat tak selesa semasa kerja nanti.
..
p/s ;;...kalau tak makan...emmm ada pulak yang kecik hati nanti..

Published with Blogger-droid v2.0.6

19 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

REVOLUSI FIKIRAN :..blog anda masih tak boleh dikomen ?

Tuesday, January 29, 2013 Nazlee Ismail 3 Comments



ini adalah entri khas ditujukan buat pemilik blog tersebut.., adakah anda sengaja tidak mahu pengunjung membalas kehadiran anda melalui  komen  anda atau anda sendiri tidak perasan permasalahan ini.

aku saja ambil kesah tentang perkara remeh macam ni tengah-tengah malam., nak email terus pon tak ada alamatnya...,

tadi sebelum post entri ini (12:55am) , aku dapat feedback dari pemilik blog tersebut melalui google+ ....dia kata dah setting ok, tapi masih lagi bermasalah nak komen..klik-klik macam tu jugak !

mungkin ada blogger yang boleh membantu dalam hal ini.

sekian.



3 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Bihun Sup lagi kaw bila masukkan serbuk kacang !

Monday, January 28, 2013 Nazlee Ismail 21 Comments



pagi tadi....seminggu sekali kami mesti datang punya lah kat warung makan ni, nampak memang kekampungan betul lah kalau  melihat keadaan kedai makan milik keluarga ini..., rasanya mereka ni berketurunan Melayu Champa dari Kampuchea.

dari segi lenggok gaya Bahasa Melayu yang dipertuturkan memang ada slanga seperti orang Kemboja yang kebiasaan berniaga kain baju di pasar sekitar Kanchung Darat, Banting nih..



apa yang menarik dengan menu ini ialah, di setiap atas meja memang dah tersedia segala macam perasa tambahan seperti minyak sotong, kicap, sos, cili jeruk, serbuk cili kering,  serbuk kacang tanah hancur, gula, garam, tauchu, cili boh dan air teh herba (ini memang percuma).

sendiri tarok apa yamg dimahukan.

aku punya mangkok bihun sup daging campur ni cuma ditambah serbuk kacang tanah hancur saja, sebelum tu dah hirup sesudu kuah  untuk merasakan keasliannya dulu...emph ! kalau tak campur pun memang dah sedap tapi... lagi kaw bila masukkan serbuk kacang tu!

@rm3.50 semangkok !.

..alhamdulillah.




21 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Esok kena mandi songsang ?

Monday, January 28, 2013 Nazlee Ismail 7 Comments

apa itu mandi songsang?...okeh

Mandi songsang adalah amalan membasahkan tubuh badan bermula dari kaki dan beransur-ansur membasahi bahagian atas badan kemudian diakhiri dengan kepala. (kecuali mandi hadas besar dimulakan dari siraman di kepala.)

apa bestnya,  ada kelebihan ke ?

1. Menjadikan pengamalnya awet muda dan fresh.
2. Mengembangkan salur darah otak – menjadikan sistem darah di bahagian otak jadi bertambah baik untuk berfungsi.
3. Menjadikan sistem pertahanan badan akan bertambah baik fungsinya seterusnya menjana sistem hormon badan dengan lebih hebat untuk tahap kesihatan yang maksimum.
4. Mengurangkan tekanan (stress) yang telah dihasilkan oleh otak.
5. Melancarkan perjalanan darah.
6. Menjadikan pengamal semakin pintar.
7. Meninggikan daya ingatan.
8. Mengelakkan atau mengurangkan sakit kepala
9. Menjadikan `mood’ yang tenang dan ceria.
10. Menjadikan jiwa sentiasa bersemangat.
11. Memiliki daya ketahanan mental.
12. Menambahkan semangat berani.
13. Menguatkan gigi dan gusi.


aku tak pernah cuba lagi...tak salah kot rasanya sekadar mencuba mandi songsang nih.., yang tak betul tu kalau mandi bawah shower , kaki ke atas dan kepala ke bawah.....huhu tu memmang nampak pelik..kan !


7 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Set cucuk?.. udang!

Sunday, January 27, 2013 Nazlee Ismail 15 Comments


..
...sekarang ni pcl bersama keluarga adik berada di sekitar kedai-kedai Nilai 3..
..
tengah tuuggu depa membeli blah, pcl bekenan satu set plate nih...boleh serve ke kengkawan yang bertandang kerumah kami..hehe
Published with Blogger-droid v2.0.6

15 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Pastikan keselamatan kenderaan sebelum memulakan perjalanan.

Sunday, January 27, 2013 Nazlee Ismail 3 Comments




..
salam hari minggu dan selamat bersantai dengan aktiviti anda semoga semuanya berjala seperti apa yang dirancangkan.
..
ni pasal kereta aku, ada masalah brek...baru je tukar brek pad bulan lepas ., tak sangka pulak bulan ni kena ganti baru..
tapi takapa...keselamatan lebih utama bukanya kita sorang-sorang dalamnya malah kena ingat mereka yang tersayang menumpang sama.
Published with Blogger-droid v2.0.10

3 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Hosting domain dot my ..ada masalah ke?

Sunday, January 27, 2013 Nazlee Ismail 13 Comments

masalahnya adalah nak blogwalking ke blog domain hosting dot my..tak pasti kenapa?.. tu pasal nak tanya... ada tak  bloggers yang menghadapi masalah yang sama.. aku saja ambil kesah tentang perkara nih..hahaha.

antara blog yang aku cuba masuk tadi tapi tak dapat...







13 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Kena jek sikit sebab esok nak mintak buat kek resepi lain plak

Saturday, January 26, 2013 Nazlee Ismail 3 Comments



masa cuti nih selalunya ada saja nak itu dan ini bila berada  di rumah...kali ni permintaan...suruh mamaD buat kek.!

semuanya secara manual...kecuali baking je guna oven sebabnya kami memang tak pernah buat kek di rumah..walaupon mamaD memang ada basic masa belaja sekolah Vokay dulu.

aku tolong putar...putar dan putar, entah benda apa yang aku putar...belasah je.

kek  ni adalah permintaan si Hanis Umairah ...suka sangat kek coklat.
memang hasilnya nampak tak semacam yang jual di cake house punya tapi kek coklat buat sendiri ni memang berbaloi. ..

kena jek sikit sebab esok nak mintak buat kek resepi lain plak....kalau dah selalu nak makan kek boleh la aku belikan perkakasan yang betul-betul diperlukan masa nak buat kek nanti.

serius...memang sedap !!


Published with Blogger-droid v2.0.6

3 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Jangan simpan lama-lama dan ada tips buat isteri..

Saturday, January 26, 2013 Nazlee Ismail 12 Comments

[Tips buat isteriku juga..]

Apa kesukaan suami diturutkan, tapi mesti kena pada tempatnya (benda yang dilarang agama jangan dituruti.)

Taknak sindir-sindir..kalau takpuas hati ..cakap je terus terang (cepat selesai masalah).

Kena suka pada tabiat suami walaupon sesetengahnya merimaskan..lepas tu sikit-sikit la suarakan apa yang terpendam (jangan simpan lama-lama, nanti 'busuk').

mamaD
Kalau keluarga bertambah, agih-agihkan masa antara anak-anak dengan suami, jangan suarakan masalah depan anak-anak.
(bincang masalah pelajaran anak-anak tu okay la)

Jangan buat huru hara dalam rumah, tenangkan keadaan supaya suami suka berada di dalamnya (pekik terlolong adalah dilarang)

Keluarga mertua dengan keluarga sendiri dilayan sama rata (tiada pilih kasih).

Jangan terlebih-lebih depan orang lain di luar rumah (buat show 'membakar' hati suami).

Buat apa pon kena ikhlas, contohnya layanan, masakan, gurauan dan sebagainya tanpa mengharapkan sesuatu (..kalau tak, 'manis' hanya dibibir saja).

Jangan suka dengar cakap-cakap orang yang selalu 'mengenakan' suami kita (selidik dulu , jangan main tuduh-tuduh je).



12 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Imej Diri..

Friday, January 25, 2013 Nazlee Ismail 6 Comments


Orang yang besifat lemah lembut akan sentiasa dipenuhi kebaikan, itu adalah imej diri dan cermin kehidupan seseorang. Tak kira lelaki atau wanita...sifat ini adalah sama saja, mungkin dari segi lenggok dan gaya sahaja yang mebezakannya.

Dengan Allah s.w.t kita wajib betakwa, dengan manusia kita harus berbuat baik dan dengan tanggungjawab  umpamanya kerja seharian, kita  berusaha !

jom kita makan roti nan cheese bawang tabur..., lupakan sat pasai Imej Diri yang sebenaq2nya..

menemani anak yang 'kelaparan' tak kira masa...


share makanan empat mulut unuk mengisi kekosongan santai malam cuti.


6 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Win a return trip to Europe for 2

Friday, January 25, 2013 Nazlee Ismail 4 Comments

One lucky winner and a friend will travel to Spain, France & Italy for 13 days, with return flights from Emirates. Plus 120 travel vouchers to be won. RM100,000 worth of prizes up for grabs.


To have a chance to win this trip, just answer 3 easy questions. [click this link]

grabs it and  good luck !


4 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Siapa berpeleseran di kompleks ketika Solat Jumaat ?

Friday, January 25, 2013 Nazlee Ismail 13 Comments



... lumrah fenomena ketika dalam masjid di hari Jumaat, ada yang tunduk dengan khusyuk mendengar khutbah, ada yang mencari tiang dan dinding untuk bersandar dan bermacam gaya lagi..namu itu adalah lebih baik dari mereka (LELAKI muslim) yang berpeleseran di kompleks umpamanya..

..aku lebih suka datang sebelum khutbah dan berdiri ketika mendengarnya...pasti tak ngantuk punya !!

yang penting kita ikut pesanan ini :

Allah S.W.T memberi ganjaran yang besar kepada mereka yang sering berusaha datang awal ke Masjid pada hari Jumaat terutama sebelum khatib berkhutbah.

Dalam sepotong hadith Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud:

 “Apabila tiba hari Jumaat, maka pada setiap pintu masjid terdapat malaikat yang mencatat orang-orang yang masuk mengikut urutan. Apabila imam / khatib telah duduk di atas mimbar, maka malaikat menutup buku catatan mereka dan datang untuk mendengar khutbah.”



13 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Sempat ikut serta perarakan Maulidul Rasul.

Thursday, January 24, 2013 Nazlee Ismail 6 Comments

"I   FOLLOW..."

"Rasulullah s.a.w Ikutan Sepanjang Zaman"

"Akhlak Rasulullah s.a.w Cermin Keindahan"

"Muhammad s.a.w  Lambang Insan Cemerlang"

..selain berarak sambil mengalunkan Selawat Nabi, terdapat juga pertandingan baner dan slogan., kalah menang bukan suatu yang direbutkan...penyertaan memeriahkan sambutan maulidur rasul itu sebenarnya ingin dirasakan oleh masyarakat di sini.

dari pemerhatian aku sebagai permastautin di Kampung Sungai Lang, Banting nih...aku turut rasa bangga dengan kesungguhan yang ditunjukkan oleh ahli-ahli qariah Masjid ArRahmaniah ini khususnya.

Salam Maulidur Rasul...pengalaman terbaik !





6 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Untuk kesihatan diri kena disiplinkan diri kita .

Wednesday, January 23, 2013 Nazlee Ismail 9 Comments

petang tadi..
aiceh.. mamaD!




Sebenarnya nak turunkan berat badan dan mendapatkan kesihatan yang bagus memerlukan motivasi dan displin yang betul.

Daripada pengamatan aku, nak turunkan berat badan ni senang tapi nak 'mentain' berat badan ideal tu yang susah. Jadi cara-cara kuruskan badan yang betul adalah perlu amalkan makan sebelum lapar dan berhenti makan sebelum kenyang.

makan nasi tetap makan , okay !

...disiplinkan diri kita !


p/s ..dah turun 2 kilogram berat beb ! :)


9 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Godaan nafsu makan...lupakan, jauhkan atau biarkan !

Wednesday, January 23, 2013 Nazlee Ismail 12 Comments

kita mulakan dari sekarang...untuk kesihatan diri kita.

Bagaimana bermula ? 

Perhatikan saiz hidangan anda. Mungkin selama ini kita tidak sedar bahawa kita mengambil makanan secara berlebihan. Oleh itu, kurangkan sedikit kuantiti makanan yang anda makan daripada biasa.

Makan secara teratur dalam kuantiti yang kecil. Kunci untuk mengurangkan berat badan bukan berlapar sepanjang hari tetapi mengambil makanan secara teratur. Ini penting untuk meningkatkan kadar metabolisme asas badan anda.

Mulakan hari anda dengan sarapan yang berkhasiat. Sarapan yang seimbang bukan sahaja penting untuk tenaga sepanjang hari, tetapi juga untuk mengelakkan anda makan berlebihan di waktu malam.

Hadkan pengambilan makanan yang berlemak dan berminyak. Makanan ini biasanya tinggi kandungan kalori dan lemak walaupun dalam kuantiti yang sedikit.



"..memang rugiii..rugi hidup kalau tak makan nih !! "..nafsu


Berhati-hati dengan karbohidrat ringkas. Makanan ini biasanya tinggi kandungan gula seperti gula-gula, kek, biskut berkrim, donut serta minuman manis seperti air bergas atau air kordial.

Minum banyak air kosong. Kurangkan pengambilan air manis terutama semasa waktu makan utama.

Elakkan makan lewat malam. Anda tidak memerlukan banyak tenaga untuk tidur.

Makan sayur dan buah pada setiap kali waktu makan utama. Elak pengambilan sayur-sayuran yang dimasak menggunakan santan.

Fikir dulu sebelum makan. Tanya diri anda ”Adakah makanan ini memberi faedah kebaikan atau memudaratkan saya ?”.

Bulatkan tekad, kuatkan azam. Cabar diri anda agar tidak mudah kalah dengan godaan nafsu makan.


[Kementerian Kesihatan Malaysia]


12 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Dah ready !

Wednesday, January 23, 2013 Nazlee Ismail 10 Comments



Published with Blogger-droid v2.0.10

10 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Untuk Bujal x..matcham-matcham !

Tuesday, January 22, 2013 Nazlee Ismail 15 Comments


Published with Blogger-droid v2.0.10


harap Bujal tak ternanti-nantikan, bilalah aku nak bagi hadiah pemenang teka nih, terkejar-kejar aku dari pagi tadi lagi...untunglah ada majikan yang memahami keadaan...
orang ada anak, mana nak setel bab sekolah lagi..keja gomen gak bagus !

pagi tadi aku hadir untuk menerima BKAP 2013 yang ke dua untuk anak sulung sekolah menengah.,  dijangka dalam 1 jam boleh selesai semua tu tapi alhamdulillah...15 minit je siap.., tiada majlis ucapan kerana dah buat semalam lagi...

so, masa yang lebih  tu aku tunaikan janji  untuk pos hadiah untuk blogger en. Bujal matcham2.

15 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Jangan dok kalut lepas solat terus cunggit !

Tuesday, January 22, 2013 Nazlee Ismail 7 Comments




dok haru pening kepala semedang..., telan panadol dah kerap sangat dah tapi tak mau jugak baik. ..teringat pesan ustaz dalam tazkirah sebelum nih...

"waktu sembahyang subuh disunatkan kita bertafakur ( iaitu sujud
sekurang kurangnya seminit selepas membaca doa)."

pasaipa...sebab ia boleh mengelak dari sakit pening atau migrin.
hat ni memang  terbukti oleh para saintis yang membuat kajian kenapa dalam sehari perlu kita sujud.

Depa (pakar berkenaan)  telah menemui beberapa milimeter ruang udara dalam saluran darah di kepala yg
tidak dipenuhi darah. dengan bersujud maka darah akan mengalir ke ruang
berkenaan.

kesimpulannya....jangan dok kalut lepas solat terus cunggit (beredar).. sujud lama sikit nah ! sama-sama kita amalkan untuk kesihatan diri.

wallhu'alam.





7 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Jawapan : Segmen syok-syok teka gambar bil.3

Monday, January 21, 2013 Nazlee Ismail 13 Comments

Published with Blogger-droid v2.0.10





Jawapan : Segmen syok-syok teka gambar ialah TALI SKIPPING dan kita tidak ada peneka yang dapat meneka dengan tepat.

terima kasih kepada yang berkenaan kerena memberikan sokongan.

hadiah akan dibawa ke segmen yang akan datang.

p/s ...maaf tak ada klu, nampak susah nak jawab..hehe, takpa lain kali dengan soalan lain pulak..cuba lagi .


13 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

BKAP 2013 @SK Kanchung Darat , seketika..

Monday, January 21, 2013 Nazlee Ismail 2 Comments




Published with Blogger-droid v2.0.10


Syukur alhamdulillah.... terima kasih kepada yang melaksanakan pemberian bantuan tersebut..

 ..aku keluar dari pejabat dengan izin boss, ambil masa dari 2.00pm ke 3.45pm termasuk waktu ucpan orang kenamaan tertentu, apa yang aku tulis kat sini adalah pujian kepada pengurusan sekolah yang baik jika dibandingkan dengan tahun lalu.

Yang jelas tiada suara sumbang atau keluhan dari penerima/ibubapa  kedengaran.

 TIADA KEMPEN DI SINI,...kalau adapun sedikit kiasan dari pengetua sekolah iaitu ..
"Orang memberi kita merasa, dan pandai-pandailah kita membalasnya..."

p/s : esok kena tadah telinga lagi untuk anak pcl yang sorang lg tu..hehe :)


2 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Segmen syok-syok teka gambar bil.3

Monday, January 21, 2013 Nazlee Ismail 16 Comments


Published with Blogger-droid v2.0.10


Gambar dari kamera henfon memang sesuai untuk buat teka gambar, jadi kali ini pcl nak peneka semua bukak mata luas sikit dari biasa...haha, tak perlu tajamkan mata tapi fokuskan pandangan anda kepada benda dalam gambar di atas.

Jadilah peneka terpantas dengan jawapan yang tepat dan seperti soalan lepas syarat-syaratnya tetap sama seperti berikut :


Syarat-syarat.

# boleh meneka lebih dari sekali dalam komen yang berasingan (1 jawapan dalam setiap komen)
# tak perlu buat entri , hanya taip jawapan diruangan komen entri ini.
# komen akan publish selepas keputusan akan diumumkan dalam entri berikutnya. (komen selain daripada jawapan sahaja akan dipublish dahulu)
# untuk hadiah kepada pemenang adalah tertakluk kepada penyertaan ( 10 atau lebih orang peneka dalam    ruangan komen )
# hadiah (dirahsiakan) .

Sila meriahkan segmen ini dengan klik share fb / klik button Google+.  Selamat mencuba. !

16 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Makluman berkenaan Segmen Teka Gambar (bil.3)

Monday, January 21, 2013 Nazlee Ismail 3 Comments


Assalamualaikum...

Untuk makluman semua pengunjung setia blog ini, Segmen syok-syok teka gambar telah berlangsung minggu lalu dan pcl berbesar hati untuk meneruskannya.

Segmen teka kali ini pcl akan maklumkan lebih awal seperti ketetapan berikut..:


Tajuk Entri : Segmen syok-syok teka gambar bil.3

Pada : Hari Isnin 

Tarikh : 21/1/2013

Tempoh Masa : 8.00 pagi  sehingga terbit entri jawapan.




3 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Bisa diatur !

Sunday, January 20, 2013 Nazlee Ismail 3 Comments

...tak susah sebenarnya memasak nih...kan...kan !

mau dengan tak mau saja,.... rajin dan bukannya tahu komplen saja, ...minat  dan ada rasa nak tolong orang dapur ..hemm semuanya bisa diatur !







Published with Blogger-droid v2.0.6

3 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Pot baru...sumber inspirasi baru !

Saturday, January 19, 2013 Nazlee Ismail 6 Comments




Published with Blogger-droid v2.0.10


...staf lain pindah dengan banyak barang nak dibawa, aku selamber jer , 'lenggang kangkung'...semua dokumen dalam komputer ...haha paperless gitu!...hakikatnya nampak sangat aku tak banyak kerja...tapi sebenarnya ...memmey ar !

Isnin depan bermula kerja di pot baru, semoga aku dapat sumber inspirasi berlainan....




6 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.