Aku yang kena perabis..

Thursday, February 28, 2013 Nazlee Ismail 13 Comments

..
depa ni selalu je rasa lapar...dah jauh  malam...dah nak tidur pon tapi kena makan jugak ..makan di luar jadi pilihan...mana?
..
kedai mamak lah!
..

p/s.....selalu order lebih tapi abah yang kena perabih..hurmm.

Published with Blogger-droid v2.0.10

13 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Dhia Diny Darwisya ...Bukan sekadar tudung bawal untuk dijual !

Thursday, February 28, 2013 Nazlee Ismail 11 Comments

AsSalamualaikum,

... sungguh ! pcl sebelum ni tak berapa paham pasal tudung kepala nih (tutup aurat perempuan) yang namanya tudung bawal, ..sebab mamaD bukan pakai  dari jenis yang ini., dan ingin membantu hasrat adik perempuan pcl dan suaminya ...

assalamualaikum.... kami sedang memulakan 9 pintu rezeki dari 10 pintu rezeki iaitu perniagaan... banyak sangat produk yang kawan kawan suruh jualkan... buat hari ni saya nak masukkan kain kain yang baru di ambil dari sebuah butik terkenal kat kuala lumpur... berminat boleh pm... klu minat nak berniaga sama pun boleh... saja saja isteri nak belajar berniaga... TQ...

Dhia Diny Darwisya

kebetulan ada gambar tudung-tudung bawal yang ada dalam simpanan stok depa dan masih 'panass'.! :

"tudung bawal empat segi gred 1... warna biru tua... harga butik rm 38... harga kami siap penghantaran rm 33... tq" (klik fb)

"tudung bawal empat segi gred 1... warna ungu muda... harga butik rm 38... harga kami siap penghantaran rm 33... tq" (klik fb)

"tudung bawal empat segi gred 1... warna merah hati... harga butik rm 38... harga kami siap penghantaran rm 33... tq" (klik fb)

"tudung bawal empat segi gred 1... warna coklat gelap... harga butik rm 38... harga kami siap penghantaran rm 33... tq" (klik fb)

"tudung bawal empat segi gred 1... warna cream... harga butik rm 38... harga kami siap penghantaran rm 33... tq"  (klik fb)


Gred kain bawal terbahagi kepada 3 iaitu Bawal No. 1 (Bawal Jepun), Bawal No. 2 (Bawal Korea) dan Bawal No. 3 (Bawal Cina).

yang depa jual itu adalah dari Gred 1 sahaja, dengan harga Rm33 setiap helai .

Untuk berurusan bisnes , 

Dhia Diny Darwisya tudung bawal


 boleh dihubungi melalui FB atau fbpage (1000DinnarShop)  masih dalam pembikinan.

p/s : bukan sekadar tudung bawal , ada lain2 barangan lagi menyusul..insya Allah





11 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Kalau kamu ...banyak tanya eh ?

Thursday, February 28, 2013 Nazlee Ismail 17 Comments


ngap satu.. satu dan kunyah perlahan.. lahan...balik rumah terasa lagi kenyangnya....*lunch time

...hurm, apa nak bagi alasan nih ...


Published with Blogger-droid v2.0.10

17 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

REVIEW : Blog Blogger Yumida

Thursday, February 28, 2013 Nazlee Ismail 9 Comments




Assalamualaikum...

tengok header atas ni....Blog Santai2 Jak,  memang santai dan menarik...harus kita serbu sekarang..

Yumida nak tunjukkan suatu rahsia..ada kat sini!!

> pertanyaan ikhlas dari pcl , ..mana kamu punya widget blog archives ?


9 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Kenapalah lanskap di sini. ..

Wednesday, February 27, 2013 Nazlee Ismail 10 Comments

"yang  kelihatan cuma pokok dan buah pinang ...buat apa?"..

[sambil berehat2 depan rumah bersama mamaD petang tadi, ...]

aku baru balik dari hadiri Program X-Presi Psikologi mula jam 8 hingga 5 petang, ...dalam dok berkursus tu sempat lagi post dua entri WW yang terlintas di kepala masa tu...untung ada wifi !...

*facilitator berceramah tentang  stress  dan aku plak buat macam tu nak hilangkan stress kekononya...ahaha , ....sekejap nanti aku jejak balik 'tapak' sesapa yang tertinggal dari pagi tadi....insyaAllah yang mana termampu...

...

(gambar) lihatlah tuan tuan dan puan puan juga cik cik...

aku sambung ayat tajuk tu....

Kenapalah lanskap khususnya di sini tidak ditanam dengan pokok pokok buah buahan yang boleh dimakan?

pernah aku tanyakan kepada yang berkenaan dan jawapannya .."tak boleh..*dengan alasan tertentu"  ...

hurmm...kita dah menumpang buatlah cara menumpang  kan...syukurlah  dengan apa yang ada!

kalaulah kan...., sepuluh tahun lalu ditanam  contohnya pokok durian ke ...kan bagus.


*lamunan ke terhenti bila azan maghrib berkumandang masa tu..


Published with Blogger-droid v2.0.6

10 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Memang gelap..!

Wednesday, February 27, 2013 Nazlee Ismail 12 Comments

"..
emmmm..

..
kalau macam ni..."gelap masa depan"

Published with Blogger-droid v2.0.10

12 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

REVIEW : Blog Blogger QasehnyaRania

Wednesday, February 27, 2013 Nazlee Ismail 7 Comments

Assalamualaikum..

pcl mai nak review Blog QasehnyaRania yang ada banyak lobak !, ...selalu dok order minuman karot susu ja ! ...jarang sangat sebut lobak susu...*senyum sendiri pcl.


Terima kasih, Cik Su sabar menanti direview..., korang pon boleh singgah review bersama pcl di sini [http://lobaksusue.blogspot.com/]


7 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Ya Allah....sedapnya.

Wednesday, February 27, 2013 Nazlee Ismail 17 Comments


...
jemput makan ....febret mamaD,
Published with Blogger-droid v2.0.6

17 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

DI WAKTU TERTENTU...gelagat !

Tuesday, February 26, 2013 Nazlee Ismail 13 Comments




Kekadang ada rasa geram juga...bila masing2 buat hal sendiri..
..
;-) ...lakonan semula.

...aku selalu perhati gelagat orang dan balik kepada kita, dapat kesimpulannya..

Published with Blogger-droid v2.0.10

13 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Ada yang mulia hati..

Tuesday, February 26, 2013 Nazlee Ismail 13 Comments




tak susah nak pahala..dan sama juga dengan nak dapat dosa.., ...maka carilah yang baik-baik saja .,

..gambar atas sekali tu,  ada insan yang bersedekah kerepek Banting untuk kudapan...memang tak habis makan sorang , berkongsilah saya di ofis kami... !

..gambar yang berikutnya tu, nak kata angpow bukan sampul merah...tapi yang pasti rezeki anak-anak saya...alhamdulillah!

p/s : semua anak2 staf dapat, bukan anak saya saja yang bertuah....terima kasih bos kecik !

Published with Blogger-droid v2.0.10

13 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

REVIEW : Blog Blogger Nurmujahidah

Tuesday, February 26, 2013 Nazlee Ismail 8 Comments




Assalamualaikum...

sesiapa saja boleh singgah ke blog yang cantik nih dengan klik http://www.mujadafewa.my/

dikenali dikalangan blogger dengan panggilan muja...sempoikan namanya, ala2 hindi gitew...

pcl, dah kelewatan  nih...so, teruskan review ke halaman blog beliau..wokeh.

kebenaran terbongkar jua, misteri selama ini sudah tiada.




8 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Segmen Blogwalking oleh Eraz Fadli

Tuesday, February 26, 2013 Nazlee Ismail 38 Comments

[...aku suka style segmen macam nih...segmen yang siap sedia coding entry untuk di copy !]..memudahkan untuk join.



Eraz Fadli mengajak semua blogger untuk join Segmen Blogwalking oleh Eraz Fadli.. Segmen yang sangat simple dan insyaallah akan memberi manfaat kepada semua.. Segmen ini bermula pukul 8.30 pagi hingga 11.59 malam ini sahaja.. Top Refferal akan mendapat sesuatu daripada Eraz Fadli.. 

Syarat : -

  1. Follow blog Eraz Fadli , dan like Page E'raz Fadli..
  2. Buat tajuk entri Segmen Blogwalking oleh Eraz Fadli..
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish entri..
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen..

# Senang.. Idea cara yang simple dan mudah ini Eraz Fadli kreditkan kepada blogger Mia Liana.. 


*..dah pcl nak berem..ke meeting !


38 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Takmo serabut fikiran...positifkan minda.

Tuesday, February 26, 2013 Nazlee Ismail 7 Comments

ini gambar sebelum meeting beberapa hari lepas...


Assalamualaikum...

..aku pagi ni ada masa 1 jam dari sekarang nak balas kunjungan korang semua....kalau sempatlah., mood nak masuk meeting kejap lagi....harus rileks dan santai ! takmo serabut fikiran...

meeting ,...selalu ada makan, so tak payah susah susah nak fikir pasal sarapan pagi, tapi lewat sikit takpa..




7 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

REVIEW : Blog Blogger MasZull

Monday, February 25, 2013 Nazlee Ismail 10 Comments



Assalamualaikum,

Blogger MasZull, ...sudah beberapa kali header mama bloger nih menghiasi entri-entri pcl sebelum ini...terima kasih banyak mama !

Blogger yang bahasakan diri beliau mama, memang dikenali ramai dikalangan blogger M'sia...kenal dengan kegigihan beliau meninggalkan komen di blog yang dilawatinya...dimulakan dengan 'Assalamualaikum' kebiasaanya..

Serius, kalau tak percaya cubalah kenal-kenalkan blog anda kepadanya...serius lagi sekali... wa cakap lu !

okeh, review pasal blog beliau..

Life.Love.Lough.Tears..
Blog cantik. Bahasa bagus..

tak rugi singgah...silakan.

Semoga blog mama bertambah-tambah sukses dari hari ke hari..Blogger mama hebat !

sekian , wassalam.



10 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Sepuluh Lagi Blogger menanti...siap sedia !

Sunday, February 24, 2013 Nazlee Ismail 9 Comments

...hiha..hiha...lagaknya macam nak serang , tapi sebenarnya bukan macam tu...cuma nak review jer..

maaf, kekadang review blog nih mengikut mood..nasib lah ye ...tapi pcl serius dalam hal ini.

(tunggu entri setiap jam 11 pagi kecuali Sabtu dan Ahad)


http://www.pakciklie.com/2013/01/siapa-mahu-blognya-direview-pcl-tolong.html
http://www.pakciklie.com/2013/02/senarai-blog-yang-berjaya-untuk-direview.html
  • http://maszull.blogspot.com/2013/01/pcl-tolong-review-blog-saya.html 
  • http://innallahmaana.blogspot.com/2013/01/pcl-tolong-review-blog-saya.html (tangguh review, ..entri tak update, sila maklumkan bila dah update..)
  • http://keyboarditupenaku.blogspot.com/2013/01/pcl-tolong-review-blog-saya.html (blog tak jumpa)
  • http://mujadafewa.blogspot.com/2013/01/siapa-mahu-blognya-direview-pcl-tolong.html 
  • http://lobaksusue.blogspot.com/2013/01/pcl-tolong-r.html 
  • http://umikasum.blogspot.com/2013/01/pcl-tolong-review-blog-saya.html
  • http://nazirahnyerr.blogspot.com/2013/01/pcl-tolong-review-blog-saya.html
  • http://ena7t5.blogspot.com/2013/01/pcl-tolong-review-blog-saya.html 
  • http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com/2013/01/pcl-tolong-review-blog-saya.html 
  • http://irapunyela.blogspot.com/2013/01/pcl-tolong-review-blog-saya.html (tangguh review, ..entri tak update, sila maklumkan bila dah update..)
lagi 12 blog selepas pusingan ini....terima kasih sedia menanti...




9 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

MamaDiana. ..memang kidal !

Sunday, February 24, 2013 Nazlee Ismail 16 Comments






Salam...

..on de spot,  ambil gambar mamaD makan sosej tongmo...,  kira candid lah...hahaha. *dia tak akan tau selagi dia tak baca entri nih...

kami singgah di pasar kemboja area sini pepagi tadi, ...tak sempat sampai rumah dah. .dalam keta dia dah  belasah!

memang sedap sosej nih....

yang lebih menyelerakan. ..tu haaa,  ada cicah dia diperbuat dari hirisan betik muda yang rasanya masam manis gitew..

layan jap.

p/s : orang tangan kidal....makannya memang macam tu....maaf kalau nampak kurang sopan, sekadar mengusik mamaD di hari minggu...


Entri berkenaan :

'Tongmo' @ sosej kemboja


Published with Blogger-droid v2.0.6

16 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Segmen Bloglist 12 Jam Oleh Mialiana.com

Saturday, February 23, 2013 Nazlee Ismail 18 Comments

Segmen yang mudah kita mudahkan...tunggu apa lagi di hari cuti (sabtu) ini,  dengan talian internet 'sengal' ... macam tak mengizinkan aku bergiat aktif dalam blogging...

to support bloggers, insyaAllah!



Pencarian bloglist Mia bermula tepat jam 12.01 tengahari dan akan berakhir jam 11.59 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen Bloglist 12 Jam Oleh Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen ini.
Senang dan mudah bukan?

15 blog yang bertuah akan dipilih oleh Mia Liana sendiri dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

18 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Daging Batang Pinang !

Saturday, February 23, 2013 Nazlee Ismail 11 Comments



Assalamualikum..

tadi awal pagi ke pasar sesudah makan bihun sup kegemaran...langsung hantar adik Hanis ke tuisyen dan kak Nina ke sekolah..

belikan daging batang pinang...nak buat lauk tengahari nanti....tapi menunya belum diutarakan lagi kepada master chef kat rumah tu...

agak-agak,  daging batang pinang ni nak buat masak apa yer??

p/s...terlintas di kepala nih nak makan Daging Masak Merah....*sms.
.
*spot check, ....tempat saya daging tempatan sekilo Rm22..

*kat mana yang nampak macam 'batang pinang' tu?

Published with Blogger-droid v2.0.6

11 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Terasa Rindu Pulak Dengan Hot Deejay Radio Online, Jangan Bikin Panas...walaweiii !!!

Saturday, February 23, 2013 Nazlee Ismail 7 Comments

Assalamualaikum,

aku sekarang nih sedang mendengarkan radio online sambil blogwalking ke blog anda ....,



‎"SELAMAT DATANG KE WALL HOTDEEJAY SILA KLIK LINK UNTUK DGR RADIO ONLINE HOTDEEJAY JOM LAYAN LAGU dan CELOTEH DJ YANG BERTUGAS "  ...Djpakngah

jom bersama pcl ...layan :

LINK 1) http://hotdeejayfm.forumms.net/portal
LINK 2) www.hotdeejayfm.blogspot.com
LINK 3) http://72.20.10.47:8000/listen.pls
LINK 4) http://tunein.com/radio/hotdeejay-s186941

Jangan lupa untuk LIKE HotDeejay Fan Club layari www.facebook.com/HotdeejayFMFanClubPages



7 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Kudapan : Kuih bihun goreng manis..!

Friday, February 22, 2013 Nazlee Ismail 13 Comments


Kalau tak bertanya kepada si pembuatnya, mungkin kita tak dapat meneka apakah jenis kudapan ini ?

Aku sendiri buat kali pertama mencubanya masa kak long bawak balik ke kampung masa hari raya.. Makan sekali nak lagi dan lagi sebab rasanya tak terlampau manis dan terasa melutus2 dalam mulut.. Memang tak cukup satu  dua ketul, tak puas makan!


Terdapat berbagai jenis perisa antaranya strawberi, lemon dan gula perang ). Aku baru dapat merasa warna yang coklat ke perangan dah pasti ini perasa gula perang. Sedap sangat !

Pack100pcs. Harga boleh tanya seller. Free postage kalau oder banyak packs. 

Oder dengan kaklong Anie
☎ 0176687449 Selayang Selangor.






Published with Blogger-droid v2.0.6

13 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

REVIEW : Blog Blogger Paan.

Friday, February 22, 2013 Nazlee Ismail 7 Comments


Assalamualaikum ,

...tiba masanya merivew blog Ahmad Farhan Zainudin, ...sebelum ni pcl dah cuba terjah masuk,  tapi link (.my) dia tak dapat dicari oleh google.....dan akhirnya pcl cuba hubungi beliau melalui pm fecebooknya, nasib baik dia respon cepat...kalau tak melepas !

okeh, ini url blog si paan (http://www.paanzainudin.blogspot.com/)..jom ikut pcl terjah sambil tengok-tengok apa yang ada.



bagi pcl, perkara pertama masuk mesti tengok header blog (jika ada) dan juga backgroundnya...yang bagus dan menarik akan pcl bagi komen baik..dan sebaliknya hanya sebagai sebuah nasihat bukan dari pakar berkenaan...

[Orang Sg. Petani  kan...dok area mana tuh (cikgu) ?, mamaD tanya.. ]

Blog putih bersih..., pcl suka, tentunya korang pon senang hati masuk blog yang tak serabut otak macam nih !

betoi...kalau tak caya , terjah la.....emmmm.

psst... Paan, semoga kamu berjaya dalam bidang yang diceburi.

sekian.


7 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

(Blog) Mari masuk dalam henfon PCL !

Friday, February 22, 2013 Nazlee Ismail 16 Comments

Assalamualaikum..

Ini SEGMEN !

Kepada blogger bertuah, pcl akan pilih (sebilangan) blog yang masuk dalam henfon pcl (hari ini sahaja bermula 12.10am-12.10pm Jumaat 22/2/2013).

Akan dipublish gambar blog mereka pada entri promosi blog (akan datang)

Tujuan adalah untuk promosi blog berserta link dan..... nak tengok rupa blog korang dalam henfon pcl...., (pcl memang suka blogging guna henfon....mudah dan pantas walau pon rasa cam tak puas) .

syaratnya :

copy banner, backlink ke entri ini dan publish satu entri simple dengan tajuk " (Blog) Mari masuk henfon PCL"


Sertakan url entri korang dalam ruangan komen di sini jika anda berminat nak join.

*kalau takada pon tak apa...

wasslam...hepi blogging.




16 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

REVIEW : Blog Blogger Anis Zainudin.

Thursday, February 21, 2013 Nazlee Ismail 13 Comments




peace ! ...dari Blogger Anis Zainudin.

Assalamualaikum, pcl datang nak review blog kamu, dan semua pengunjung blog pcl boleh ikut sekali dalam review ini , ni link blog beliau (http://miszfarahanis.blogspot.com/)

practical student dari Politeknik, sama macam pcl dolu2 , tapi pcl dari PUO  yang otai .

Wokeh !,  pcl tak nak komen just nak bagi sokongan jer , teruskan blogging jika itu minat kamu.

belajar, kerja adalah suatu tanggung jawab... jadi jangan dipersiakan.

psst...(standard blog remaja sesuai dengan usianya...dah cantik dah blog dia nih)..


all the best !.






13 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Naik Gaji ?..Gaji Naik?...orang gomen suka!

Thursday, February 21, 2013 Nazlee Ismail 13 Comments

Suka kalau pepagi dapat perkhabaran / baca berita bagus macam nih...barula ada semangat nak kerja...emm nampak sangat  kan !!




Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Najib Razak dikatakan akan mengumumkan berita kenaikan gaji dan elaun bagi kakitangan awam pada hari ini (khamis) atau selewat-lewatnya minggu hadapan.
Kenaikan tersebut dijangka sehingga RM400 bagi gaji kakitangan awam, manakala elaun perumahan pula dinaikkan antara RM350~RM450. (info asal)


13 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Tembikai korek!

Wednesday, February 20, 2013 Nazlee Ismail 18 Comments

...
wuihh. .sedapnya..!!

..
memang sedap sangat kalau kena caranya...cuba lah!

..

Published with Blogger-droid v2.0.6

18 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

REVIEW : Blog Blogger Cik Zara

Wednesday, February 20, 2013 Nazlee Ismail 9 Comments


Assalamualaikum, pcl singgah review blog Cik Zara ....tengok kat atas nih, "semakin ramai orang suka....katanya dan harap  tak ada pula yang benci membenci sesama blogger. wokay !

ini link blog tersebut,  kita terjah sesama melihat keindahan blognya : (http://blueyarns.blogspot.com)

Cik Zara , khabarnya kamu bakal bergelar guru ?...insyaAllah sesama kita doakan beliau.

teruskan dengan review pcl, ..

saya suka  background blog kamu dengan warna biru lembut...rasa tenang bila baca-baca di sini, tapi ada satu jer kalau boleh la...adjust sikit ,..gunakan warna bukan transparent pada bahagian background entri. biar nampak menonjol sikit pada bahagian tu....

itu saja, yang lain-lain boleh dibanggakan mengikut citarasa remaja masa kini..

semoga berjaya dalam bidang yang kamu ceburi, blogging adalah sebahagian dari aktiviti sambilan kamu dan fokus kepada sesuatu yang bermanfaat dan utama dalam hidup kamu.

sekian.


9 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Kali ke dua dalam mimpiku ? dan aku nak lagi...

Wednesday, February 20, 2013 Nazlee Ismail 10 Comments




...dah berapa kali 'masuk' dalam sejarah mimpi korang ??

p/s : Hanis , kalau boleh  takmo tinggal di asrama sekolah gara-gara mimpi macam nih....entah sapa lah cerita kat dia...!


10 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Hanis mintak !

Wednesday, February 20, 2013 Nazlee Ismail 13 Comments



...garu pala jap..adeh !

Published with Blogger-droid v2.0.10

13 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Makan malam. ..Yellek!

Tuesday, February 19, 2013 Nazlee Ismail 12 Comments


..
makan hanya sebelah petang saja, ini peraturan isi rumah ni kecuali untuk dua anak kami.

Sotong kangkung jadi hidangan.

...makan malam yellek (takda)! , ni mamaD buat sendiri...haha nampak tu, kaki sotong sesaja..
memang best kalau layan masakan sendiri...kuah buat sendiri, mulanya dia nak buat masak steamboat....katanya dah tanya resepi kat sepupu dia  masa kat kampung minggu lepas.....dan taktau lah tak jadi buat plak.

emmm sedap!

bila tengok dalam pinggan ada benda seakan ekor cicak....tu pasal anak-anak kami geli nak makan! , jadi kami belasah dua orang saja...

selesai untuk petang tadi......dan sekarang ada bunyi krok...krok dari dalam perut nih...APTB!

p/s..nak selesaikan review belog untuk esok dan habis tu babai zzz..
..
Published with Blogger-droid v2.0.6

12 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Blogging di mana saja...nampak macamtu plak gayanya!

Tuesday, February 19, 2013 Nazlee Ismail 11 Comments


..
ini gambar kendit dari henfon mamaD, ...gambar di ambil ketika aku berehat selepas waktu solat. ..di perkarangan parking sebuah masjid di Perak beberapa hari lepas..erk, bukan di luar perkarangan mahkamah syariah ye...nampak macam tu lak gayanya heh!
..
memang aku suka blogging guna henfon walau aku guna gajet harga tak seberapa...tapi bolehla, janji ada line tenet.....
..
sampai tak aku ke blog kamu....?
..
cepat ngaku. ...kalau belum aku nak terjah guna henfon sementara tengah rajin nih...
..
p/s...bila petang cuaca sejuk....malas nak keluarkan peluh!

Published with Blogger-droid v2.0.6

11 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Jom lawan..!

Tuesday, February 19, 2013 Nazlee Ismail 19 Comments

haha...





tempat baru..persekitaran baru...dan sepatutnya aku kena isi stok kudapan yang baru...

ada sesapa mau lawan?

*[memang dah nak balik ...ada keja pon buat macam takdak !]

Published with Blogger-droid v2.0.10




19 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

REVIEW : Blog Blogger Sherlyanna-angiela

Tuesday, February 19, 2013 Nazlee Ismail 11 Comments


Alaaahai ...'sejuk'nya blog dia, macam masuk dalam bilik ekon eh !...haha, kalau tak caya mai singgah bersama pcl, kita review blog sherlyanna angiela martin  (http://sherlyanna-angiela.blogspot.com/) ...


background layout blog kamu , hijau...antara warna kegemaran pcl, teruskan kecerian dalam kesegaran ini kerana warna hijau sebegini sangat menarik dan memikat mata kebanyakan pembaca.

ini pengkuan Sherlyanna :
"Seperti yang kawan-kawan nampak... blog saya kini telah bertukar wajah... hehe.. saya sengaja tukar sebab nampak orang lain tukar. Jadi saya pun ikut la.. hasilnya begini.. saya pilih background ini pun sebab nampak ok sikit.. fresh begitu.. Maklum la orang macam saya ni suka kan ' Green '.."
tak banyak yang pcl boleh komen kerana ia sangat memuaskan...

sudah  beberapa kali pcl masuk sini, harap lepas ni kalau boleh la...buat lah entri berupa cerita dan apa saja berselang seli dengan entri segmen , kontest , Ga dan seumpamanya berterusan . sesekali kalau bz /kekurangan idea ..okaylah !

itu saja,  Selamat maju jaya dalam bidang yang diceburi (masih student kan ?).

semoga blog kamu bertambah-tambah suksess.


11 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.