Harap kepala jer besar. .!!

Sunday, March 31, 2013 Nazlee Ismail 26 Comments

..
belum balik rumah...dah  start berputaq dalam fikiran nak buat apa dengan udang kara nih...

..
masak?  ,... masak apa yang sedap eh..isinya dah ler sikit...harap kepala jer besar.....timbang berat pulak tuh..!

..
lobster lombong....tak jadi ambil, setakat ambil gambar jer lah...

p/s ingat boleh makan lobster tengahari nih...eksyen jer lebih hahaha.! !!

.

Published with Blogger-droid v2.0.6

26 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Komenlah selagi mampu, anda akan dihargai sebagai Pengomen Terbanyak bulanan..

Sunday, March 31, 2013 Nazlee Ismail 28 Comments





...
assalamualaikum...
.
hah. ..lega rasanya dah tiba rumah sendiri..syukuralhamdulillah semuanya selamat sampai.
.
malam ni nak meroyan sikit..., tadi otw  ...nampak kereta  atas trailer, nampak best jer kalau dapat semua..eh sebuah ker...boleh drif! ! haha..
.
takpa...biarkan aku bermimpi saja..
.
okeh,  aku nak pesan sikit kepada semua pengunjung blog ini yang berhajat nak dapatkan cenderahati dari pcl.....silLAah komen di entri entri yang anda ingin KOmen sebab  setiap bulan www.pakcikie.com akan menghargai PENGOMEN TERBANYAK....kira pengomen sporting dan tegarlah yer..
..
semoga ada yang memihak  kepada anda...mana tau kan.? , komenlah sesuka hati anda...semoga sama sama merasa bahagianya. . ;))
.
ESOK sebelum 12pm....pcl akan siarkan siapa yang jadi Top komentar sporting bulan Mac , ...dan beberapa blog lagi akan dipromosi..insyaAllah.
.
.
Published with Blogger-droid v2.0.6

28 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Produk Malaysia original...memang sempoi!

Saturday, March 30, 2013 Nazlee Ismail 27 Comments



masih lagi dijual dengan harga sebatang 20sen...oleh makcik kedai depan sana tuh..

nak tanya nih , ...boleh dapat lagi ke kat tempat korang dengan harga ni ?. .. dulu seposen jer kan !!  lepas harga petrol naik...semua barang berubah harga..takyah pikir sangat....makan sudah, kesian ...tolong tolonglah makcik cari rezeki tambahan..

yang penting ...sempoi dan sedap ... jarang jumpa , kalau rajin buat sendiri lain lah ...boleh makan anak beranak...at anytime !

santai makan Aiskerim Malaysia.

p/s ... pcl dah makan yang ke empat nih..baru 80sen jer..apa la sangat nak berkira... :))

Published with Blogger-droid v2.0.6

27 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Terapi Ion Elektrik..@Melaka.

Saturday, March 30, 2013 Nazlee Ismail 17 Comments







..
berehat rehat santai depan rumah, kebetulan adik ipar panggil kawan dia..ada buat show ?
.
pcl n mamaD tak lepas peluang mencuba terapi kesihatan..
.
alang alang ada depan mata ..
tapi kesannya wallahu'alam..
.
sapa pernah cuba kongsi info sikit yer...hehe.
.
p/s .. kesan kolestrol nampak keluar..terapung atas air tu katanya..haha camana tuh?


untuk sebarang info dan  rujukan berkenaan boleh hubungi :  sekitar Negeri Melaka.



.
Published with Blogger-droid v2.0.10

17 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Misi rahsia mamaD akhirnya terbongkar ..

Friday, March 29, 2013 Nazlee Ismail 21 Comments

..
ada tujuan sebenarnya dia ke Melaka nih rupanya....haha, selain bawa anak anak bercuti jalan jalan..

.
dalam diam mama D dah contact dengan staf Jelita SARA memalui fb...
patutlah bergesa lepas solat jumaat tadi nak ke Bandaraya Melaka.
.
tempatnya terletak berhadapan dengan Aeon Bandaraya Melaka Shopping Center.
.
..huh ada hasil , senyum jer dia..

.
p/s.. sedia menemani ;)

Published with Blogger-droid v2.0.10

21 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Bila nak sampai Melaka , ..kalau asyik dengan blog jer ..!

Friday, March 29, 2013 Nazlee Ismail 27 Comments

Salam pagi jumaat dari bumi Melaka..

sepintas lalu aku nak bercerita ..., sebelum tu nak habaq mai....aku tak sempat  blogwalking sebab mamaD dah jeling-jeling manja ....haha, katanya "bila nak sampai Melaka , kalau asyik dengan blog jer" ..

alhamdulillah...., petang semalam dah tiba ..buat kali yang ke berapa ...dah tak ingat dah., banyak kali jugak dan kebanyakkannya datang untuk menziarah keluarga adik pcl  di Alor Gajah.

...semalam kami tak singgah rumah depa, ..berkereta kami terus ke Bandar Hilir Melaka..dan tempat pertama kami masuk ialah Dataran Pahlawan. , parking kereta dekat depan Memorial Pengisytiharan Kemerdekaan.

Kami terus ke pusat membeli belah  Dataran Pahlawan Megamall, membeli dan  belah  dari situ, berjam-jam jugaklah... , sebelum tu kami makan-makan dulu,....cari tak kira tempat makan dah ..bantai jer sebab perut memasing dah 'berdondang sayang'...masuklah kami ke kopitiam kat situ .

 ...dah habis makan , solat maghrib  terus kami keluar menuju ke Menara Taming Sari yang berada tak jauh dari situ. ..hahaa ..dah 'menapak' memang lah penat kaki...mamaD sampai tukar kasut lain...cari yang sesuai , nasib baik ada kasut-kasut  'standby'  dalam bonet kereta. yang paling cool sekali ialah Hanis sebab dia dah tidur sepanjang jalan dari rumah...

Depan perkarangan Menara Taming Sari memang terdapat banyak beca yang terhias indah dengan lampu dan hiasan bunga yang pelbagai..siap pasang lagu kuat-kuat lagi..huh ! , sesekali depa 'hon' sampai terperajat dibuatnya..

tak lepaskan peluang , kami naik ke atas Menara Taming Sari dengan harga tiket RM15 x 4org....menikmati panorama Bandaraya Bersejarah Melaka.

Dari situ pula kami 'menapak' lagi untuk mendapatkan perkhidmatan 'river cruise' sepanjang Sungai Melaka. Kalau diikutkan berjalan kaki dari Taming Sari  tidaklah jauh sangat, ada disediakan perkhidmatan beca berbayar...kalau tak silap aku harganya Rm10 sehala., merasa naik beca denga harga tu.. kira berbaloi jugaklah kan, kesian kat tukang kayuh beca tu....

kaki memamsingnya langkah semakin longlai..., mata kuyu keletihan...perut jangan habaq lah....meroyan menantikan makanan masuk kedalamnya...

kami hanya nampak MacD yang berdekatan kat situ..., lepas tu terus nak balik tidur..., planning awalnya memang nak tidur hotel tapi rasa macam tak berbaloi jer.... tumpang rumah adik pcl lagi okay....haha kan jimat tu !  rindu nak tengok anak-anak sedara...lagi pon depa nak join sama ..takut pulak kecik hati depa tu nanti...haha alasan !

[jam 1 pagi lebih kami tiba di rumah adik pcl @Alor Gajah]

sekian untuk setakat ni...ada sikit gambar  untuk sisipan pembaca, ...video ada tapi 'lembab' la plak nak upload !








27 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Tutup.. jangan tak tutup !

Thursday, March 28, 2013 Nazlee Ismail 30 Comments

..
sesuatu yang tertutup itu pasti ada objek yang ingin disembunyikan dan dilindungi.
.
Tidak semestinya ia menyembunyikan sebarang kecacatan, tetapi ia mahu dilindungi daripada terlalu dipandang orang sekeliling., ia sesuatu yang berharga mungkin..
.
Tutup dan jagalah barang berharga itu dengan sebaiknya.
.
Tutup itu bukan memalukan tetapi sebagai tanda rasa malu .... kerana malu itu sebahagian dari cabang keimanan.


gambar hiasan ...nina nazlee.



.
Published with Blogger-droid v2.0.10

30 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Kerja baik baik eh...

Thursday, March 28, 2013 Nazlee Ismail 16 Comments


..
Assalamualaikum..
.
lewat sikit sarapan pagi...
kami masih lagi di Banting ,  Hanis ada kelas tuisyen pagi nih..
..
keadaan lain sikit kat kedai makan mamak nih...kali kedengaran  bacaan ayat suci al Quraan...bagus jugak sedap makan ..sedap telinga mendengarkannya..

.
makan berdua di hari orang lain kerja ..memang ada yang jelous tu..

p/s ..ada orang call tapi taknak cakap plak..huhu.., meh jemput makan..

.
.

Published with Blogger-droid v2.0.10

16 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Susu campur jangung. ...memang lazat!

Wednesday, March 27, 2013 Nazlee Ismail 30 Comments


...
emmmm, biasalah  kan jagung dah banyak dalam simpanan... memacam nak dibuat untuk cepat bagi habiskan stok...nak bagi  jiran pon memasing  dah ada. .
..
masukkan,  kira campur susu krimer (tanpa kolestrol....ingat tu) , ..
..
halamakkkk!!...memang sedap betul lah, ..lagi lagi lepas makan nasi tadi...sejuk rasa bila keluarkan dari peti ais..
..
p/ s. . taktik pikat selera...makan.
..
Published with Blogger-droid v2.0.6

30 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Malaysia pon tak habis lagi jelajahi..

Wednesday, March 27, 2013 Nazlee Ismail 30 Comments

yes..cuti aku untuk esok dan lusa dah lulus, nampaknya ke negeri Hang Tuah lah patik sekeluarga !




siapakah gerangannya  blogger Melaka di sini, cer citer tempat apa yang bagus dan berbaloi untuk dilawati..?

p/s : ..patik nih , Malaysia pon tak habis jelajah... camana nak ke overseas...hurmm !


30 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Ada yang berkecil hati ?

Tuesday, March 26, 2013 Nazlee Ismail 27 Comments



..
adik oder mee kongfu non seafood n jus tembikai ..kata adik sedapnya tiada tandingan...kecik hati mama :(
..
akak oder mee hailam n carrot milk , jus yang lemak berkrim sedap sangat katanya.........kecik hati abah ;(
..
mamaD order  kopi ais kaw kurang manis.....kecik hati tukang bancuh air tu bila mamaD kata manis sangat...tak sedaplah...huhu
..
aku...just standby ! ekeh..keh keh keh..yang mana tak habis akan ku bedal......kecik hati  kucing kucing yang menunggu sisa makan.
..
p/s... pcl akan singgah blog korang...so jangan kecik hati no no nohh!
.

Published with Blogger-droid v2.0.10

27 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Aku dan Blog ...macam susah nak pisahkan !

Tuesday, March 26, 2013 Nazlee Ismail 18 Comments

..emm ..ingatkan dah tak sempat  berblog hari ni,  ada seminar kerja...tapi bila dapat notification frm google plus...lagu nih. haha * suka Kak Ton tu..

AyueJean: Terima Kasih Blogger PCL!!! »Dengan rakus dan tanpa belas kasihan, AJ rabakkan sambul tu... Okay tang ni memang nampak menipunya... Kehkehkeh..... =P. Sopan santun AJ bukak sampul tu okay....... Terus nampak ni...... Buku nota, s...

keadaan bagai 'memaksa' untuk aku turut sama meraikannya ,..

hampir seharian di dalam 'bilik sejuk beku' . gedik-gedik kaki menahan sesuatu...(*jangan ikut tabiat buruk ini)

yes..take five !





Published with Blogger-droid v2.0.10


bila la nak habis nih 4.30  dah ni...,

p/s : yes...Aku dan Blog ...macam susah nak pisahkan !


18 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Siapa yang kerap komen...

Monday, March 25, 2013 Nazlee Ismail 24 Comments


Siapa yang kerap komen...Aku sumbat link blog dia kat dalam Blog List aku...mau ?

(sebagai menghargai/balasan) Bersama menghargai  mereka yang mahu dihargai..ini adalah kenyataan !    bukannya  segmen ...

...dah pasti dia blogger yang sangat sporting ... harus dikunjung balas, barulah ukhuwah tercipta dan terus terjalin, insya allah..

yang dok ada dalam list tu biaq pi ..tak buang punyalah, jangan risau !

[tadi nak publish...entri ringkas sangat , deraf dulu..dan balik !]


***

p/s .lima minit naik motor kapcai da sampai rumah, ... memamg tak ada tension langsung dalam perjalanan tadi! syukur sangat2.


[..dan sambung semula, ...boleh ke macam ni ? ]


kalau balik kerja dah sampai rumah, ....takkan nak buat kerja lagi kan...so, tenangkan minda depan aquarium...

tak dapat pi mancing udang pon takpalah ...asal dapat tengok udang dalam aquarium hari-hari pon jadilah...

..tengok camana dia jaga telur dari dimakan ikan-ikan lain, camana dia salin kulit..., inilah sumber inspirasi dalam penulisan aku semasa blogging selain anak-anak dan isteri.

sangat membantu...

kredit : GplusPCL

ini semua tak akan  dapat kalau kita tak cari....tunggu dan lihat !

bosan ?

..hehe , bosan lagi layan tv petang-petang , hurmm...citer indon pulak tuh !






24 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Owh Patutlah ..!

Monday, March 25, 2013 Nazlee Ismail 19 Comments




yes, siap tapaw lauk pauk untuk sekali makan tengahari ini.....

[lepas meeting , terus zass cari lauk, kesian kat anak isteri menanti...]

aku baru balik dari pejabat pos tadi, untung jugak akak pos kaunter tu bagi laluan terus tak payah tekan nombor.....'keja gomen' kira kroni lah kot..aku tak mintak pon dilayan macam tu...tapi syukur lah..kerja aku cepat habis..

ok cerita lauk yang sangat murah ni plak..., serius sebelum ni aku jarang tapaw lauk,.. ingat ingat lupa harga makanandi situ ..

gulai ayam (ayam seketul), ayam masak merah (ayam 3 ketul) , sup sayur campur (leher ayam campur cendawan) dan begedil (4 biji) ...semuanya rm9.50.

kedai mana?,... haha kedai catering yang selalu bekalkan makanan bila ofis buat apa apa majlis yang melibatkan makan makan..

dan kesimpulannya... Owh Patutlah !

p/s : .. atau memang harga makanan kat dia murah, bila murah orang mesti ramai singgah....dan satu lagi mesti ramah dengan pelanggan.

Published with Blogger-droid v2.0.10

19 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Tak sempat siang hari , malam kan ada..insyaAllah !

Monday, March 25, 2013 Nazlee Ismail 15 Comments

Assalamualaikum , Salam pagi Isnin...

belum mula kerja yang sebenar benar kerja lagi...,  dalam kepala dok 'berlegar legar' fikir apa nak buat sat lagi..


  • mohon cuti hari Kahmis dan Jumaat nih , ... bawa anak-anak jalan jalan (sempena cuti sekolah depa). harap dapatlah..
  • selesai tu, buat kerja betul-betul punya kerja..., istilah gomen , buat  'kerja hakiki'.
  • tengahari sikit , pi pejabat pos.. pos hadiah kepada Blogger AyueJean (pengomen tegar bulan Februari)..janji dicapati ! hehe.
  • mamaD cakap , dia takmau masak hari nih....'beli lauk' sempena hari gaji aku..haha bijak dia..
  • sebelum tu , kalau sempat 'bayar hutang blogging'...(follow back, balas jejak dan apa-apa yang bersangkutan dengan blog..peruntukan masa 1jam dari sekarang...sebab lepas tu nak masuk meeting..huhu)
  • Blogging ...eh pasal blogging nih , korang jangan lah berkira sangat...tak sempat siang hari, malam kan ada..insyaAllah.
  • update blog harus.....dah publish !
wokeh...semoga ceria di hari Isnin..



15 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Jagung manis Banting!

Sunday, March 24, 2013 Nazlee Ismail 11 Comments



... dah musim memetik buah jagung di kawasan penempatan sekitar Sungai Lang,  Banting...,

dua hari lepas aku pesan,  mintak  jiran sebelah tolong belikan seguni jagung !

laman dapur pcl dah tak ada pokok yang mampu hidup segar sebab tanah semakin kurang subur....dan tuannya pula semakin  kurang minat berkebun..huhu.

Jagung-jagung ni kebanyakannya adalah dari ladang  yang luas kepunyaan tauke cina.., orang 'kampung' cuma tanam pisang dan ubi kayu jer...apa nak buat ! (itu pon dorang dah kaya habis tau !..pembekal bahan ke kilang kerepek tuu...)


okeh, balik stori pasal jagung..
syukur alhamdulillah, kami biasanya dapat dengan harga murah,  rm5 /bag (+-40pcs) gred B ,..boleh la nak makan...manis , memang manis dan lemak rasanya jagung banting nih..

tadi,  mamaD buat rebus dan potong isi jagung , campur susu pekat, sikit garam  dan lada...

buat makan malam kamiiii !



cukup ? ...cukuplah tu makan memalam macamni..hehe.,

apa makan malam korang ..mesti spesel kan ?




Published with Blogger-droid v2.0.6


.

11 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Rendam kaki di Kolam Air Panas Selayang ..

Sunday, March 24, 2013 Nazlee Ismail 20 Comments

Salam....

dari Banting kami singgah makan nasi goreng udang kat jayen sana, memenuhi keinginan makan anak-anak ..
plan nak ke Damansara tak jadi dan singgah kami ke Bukit Subang rumah sedara kat situ..(rumah paktam pcl)

Pak Tam kaki pancing, ..ada 2 ekor ikan siakap jadi habuan kami malam tadi hasil pancingan hari sebelumnya....

bawa siakap tu ke  restoran , mintak dorang masak 3 rasa...haha boleh santai makan bersama di sana, nama kedai makan tu ialah "Di Sudut Hati" ..fuh layan hati dan perasan bila sementara masa menunggu hidangan tiba...

borak sampai pukul 12 malam masih di kedai makan sambil planning nak ke mana lepas tu..,...sesekali dapat beramai-ramai memang best...masa tak kan dipersiakan dengan balik tidur kat rumah je.., dan akhirnya kami nak rendam kaki di kolam air panas berdekatan...

Kay ell ni mana ada kolam air panas lain selain di Selayang ...zass terus ke sana!

kredit
sampai kat sana...,  kali pertama datang sini nampak ok..ramai manusia dengan tujuan sama...*rendam laki...eh silap!..rendam kaki hehe... , mandi manda air panas dan rehat minda...ke..keh  sangat lah tu .

nampak meriah sebab ada 'pesta ' main simbah air di kalangan pengunjung yang macam tak pernah jumpa air...ahha.. pengunjung terdiri dari  pelbagai kaum ..rata rata orang dekat-dekatlah...

ok, kena sewa baldi.....dilarang rendam kaki terus ke dalam kolam, ...ada papan tanda 'warning' . emm macam tak endah jugak aku tengok rakyat Malaysia nih....seperti yang diketahui lah kan .biasalah.

set baldi, gayung dan besen dikenakan rm2 untuk  1 set ...bagi dorang yang  selalu berkunjung memang bawa baldi sendiri dari rumah..

takmau cerita pasal khasiat bagai...tapi santai kami di situ kira okay lah...

kredit
orang luar kayell boleh dapatkan direction/panduan jalan ke sana  , senang jer...by google !

pukul 2 pagi sampai kami dirumah paktam semula dan bermalamlah kami di sana...


p/s ..kaki pcl sebelah buku lali ke bawah dah naik merah....dah nampak macam stokin haha !


20 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Sedapnya Nasi Goreng Udang ..

Saturday, March 23, 2013 Nazlee Ismail 12 Comments



..
dari pagi kami di rumah saja..
..
walau mamaD masak sedap tapi adik dan kak tetap nak keluar..nak makan makan di kedai jugak..
..
Plan nak pi Damansara malam nih..
sebelum tu menyinggah dulu kat jayen banting..
layan anak makan, ...sambil tu boleh paw depa makan ..
..
..memang nampak sedap..
..
tengah cuba nih.
Published with Blogger-droid v2.0.10

12 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Giveaway Naili Shoppe Di Mialiana.com

Saturday, March 23, 2013 Nazlee Ismail 26 Comments



NAILI SHOPPE : Kedai Online Termurah Di Pasaran

Naili Shoppe merupakan pemborong, pengedar dan penjual pelbagai produk kecantikan, kesihatan, tudung (bawal, labuh, ratu), stoking buluh, shawls serta pelbagai jenis aksesori bagi Putrajaya, Bangi, Sepang, Salak Tinggi, Puchong, Kajang, Seri Kembangan dan kawasan sekitarnya.

Antara produk kesihatan dan kecantikan yang dijual di Naili Shoppe ini ialah D’Herbs, Anugerah, V’Asia, Jamu Ratu Malaya, Nurbeautyline, Fellina, Megah Perawan, CocoaCollagen, Avail, Pamoga - Vida Beauty, Beauty Umairah, Tropica Bioherbs, Jamu Jelita, Hijrah, Smartherbs, Pompure, D’Qistee, Produk Sunnah, Jerslin, Jamu Ratu Dara dan banyak lagi.

PEMBELIAN SECARA ONLINE AMAT DIALU-ALUKAN

Untuk keterangan lanjut sila hubungi :-
Puan Naili : 013-3913 349
Emel  : nailishoppe@gmail.com

Alamat Premis :
Naili Shoppe
T00-UF2, Blok C
Pangsapuri Putra Damai
Jalan P11E Presint 11
Putrajaya

Business Hours :
Isnin – Jumaat ( 10 pagi – 9 malam )
Sabtu – Ahad ( 10 pagi – 8 malam )


Syarat Penyertaan Giveaway
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Like Fanpage NailiShoppe dan Add To Circle Google+ Naili S
  3. Like Fanpage Keledek Pedas dan Add To Circle Google+ Dennis Zill
  4. Buat entri bertajuk Giveaway Naili Shoppe Di Mialiana.com
  5. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  6. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri INI.
  7. Pemenang akan ditentukan melalui cabutan bertuah secara manual.
  8. Giveaway ini akan berlangsung dari 12.01 pagi 23/3/2013 sehingga 11.59 malam 7/4/2013

Hadiah Giveaway - Wang Tunai Berjumlah RM 200.00
  • Pertama : RM 40 X 1 orang
  • Kedua : RM 30 X 2 orang
  • Ketiga : RM 20 X 2 orang
  • Keempat : RM 10 X 6 orang

Marilah join beramai-ramai. Giveaway ini dianjurkan oleh Naili Shoppe dan Mykeledek dengan kerjasama Mialiana.com

26 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

MALAYSIA'S NEXT TOP LUCKY BLOGGER by Mak Dara

Friday, March 22, 2013 Nazlee Ismail 19 Comments


Blogger LELAKI memang LUCKY !

...tak kisah anda blogger berjantina  ? ..semua boleh join....asal hangpa mau ja ! Join Sini

kita ucap TQ kat depa yang sponsor nih...

SheilaSalim,MrsVelentine,PuanGojes,MasZull,SeneoritaBaharin,Hazmanakaspecies1980,NadiaFarahida,Keyme,mamahannybunny,SiMatatajam,DayangDeno,AimanAziz,SuWaRaEntertainment,BetaKupu,SyidaRasyida,HanaMaroo,DatinTyka,ShimaMazlan,MimeMF,ZamaniAbe,MrsValentine,NormiNieza,SayaSukaGelak,CTCHEERY,ERAY,AYUJEAN,Lynn Si Pipi Merah,Kesuma Angsana,Kyle Kesha,Mohd Ridzwan


Tag : mamadiana (mrs pcl) , TheCoklatBlog (ChicNa) dan Leeza dayangsari (Santai Leeza)

p/s ; terima kasih MV mengtag pcl.


19 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Uwii... sedapnya !

Friday, March 22, 2013 Nazlee Ismail 9 Comments




..alahai, sempat jeling dalam pesbook , ada orang post gambar putumayam pulak., memang syok layan makan petang nih..kat pasar malam area Banting  macam tak nampak jer...

pernah sekali ternampak sorang india , jual putumayam naik motor ronda keliling kampung kat sini...memamg ada , harus cari sampai dapat..

aku ok jer layan bangsa lain punya makanan (*tidak melibatkan benda haram makan) ...macam makan kat kedai mamak lah tu, india jugak..  muslim ? wallhualam !

maslahnya, mamaD tak mau dia...


apa plan makan petang korang ? ....dah makan !  emm baguslah ...


9 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

REVIEW : Blog Blogger Queen Of Butterfly

Friday, March 22, 2013 Nazlee Ismail 8 Comments

bukan blog header dia... tapi pcl suka.


Assalamualaikum...

inilah Blogger yang menamakan blognya Queen of Butterfly ! , seorang blogger yang sedang bercuti , berehat...bermain-main dengan baby yang baru dilahirkan sebulan lalu..masih dalam berpantang.

*ada wanita , kalau berpantang ...tv/komputer pon tak boleh tengok lelama...nanti boleh menjejaskan saraf mata..

tu pasallah Queen jarang update...ok kita faham !

kepada sesapa yang belum kenal dan mahu berukhuwah dengan blogger peramah ni ,silakan klik terus terjah blog dan boleh memain denagn baby baru eh...silakan !

p/s ...sori pcl lewat publish., dengar tazkirah.....emm melalut pulak dengan ustad sempoi, ..citer pasal harta pusaka.



gambar keluarga bahagia Queen.



8 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Apa dah jadi...?

Thursday, March 21, 2013 Nazlee Ismail 11 Comments





..
memang selalu kalau aku balik awal sikit....mesti lepak depan rumah melayan bebudak kecik kat rumah ni sementara tunggu mak memasing datang ambil.
.
afni zulaikha, aqeela..suka main tendang bola, mamaD  layan syafi yang sibuk nak melangkah....anakdarasunti kami masih kat dalam rumah..buat koje skolah...kejap lagi kena hantar depa mengaji Quraan kat  rumah taman sebelah..
.
dalam sejam semua budak kecik dah balik rumah memasing....kalau mamaD rajin sembang. .adamenda nak diskusi pasal anak depa...lama lah sikit kat luar nih....
.
ehhh...sebenarnya nak citer pasal  "Apa dah jadi"...dengan rumah sana tu....
.
nampak berasap kan!, ...huhuuu, itu adalah kerja foging ...memang tiap bulan ada buat foging dalam kawasan nih...
yang takleh tahan tu tengok gelagat bebudak kecik dua orang nih.....takut bunyi kuat! 
tak tentu arah dibuatnya...
.
gelagat macam tu lah buat aku hepi....hepi selalu walaupun bukan anak sendiri....
.puas,  hilang stress kerja
p/s..keja pcl, stress la sangat. .kan! ......stress lagi keja dirumah,  betul eh para surirumah? ....saya tau tu..
.
Published with Blogger-droid v2.0.6

11 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.