Terong Salai Hoisin

Tuesday, April 30, 2013 Nazlee Ismail 11 Comments




assalamualaikum...

kalau takdak modal nak cita,  kami tunjuk gambar apa yang kami masak untuk keluarga  ...ni bukan nak eksyen apa ka...

sajaaa.. ada resepi baru  dicuba..
nampak tak terung gambar atas sekali  tu dah siap dibakar/salai , ni nak buat masak "Terong Salai Hoisin" ..

dah buat semalam lagi masa kakipar pcl datang sini...emmm tak dan nak snap
gambar dah habis....haha lagi pon segan kat tetamu. .

hari ni buat lagi sekali, pcl nak makan dan nak snap gambar. ..biasalah kan....blogger tegar katakan huhu.
cara masak dia simple sangat...., mesti ada sos hoisin sebagai bahan utama selain dari terung panjang (rendam dulu baru salai atas pan)
campurkan sos tiram, kicap pekat,  (bawang putih,  bawang merah,  cili merah..blend) , ...masak bahan campuran dan tuangkan atas terung tadi tu...taburkan bilis goreng rangup atasnya sebagai bahan tamabahan...

uhh memang bertambah selera makan.
ok then, siap untuk lunch kami anak beranak....lauk simple jer sbb pcl tak banyak songeh..

*buat selagi pcl tak jemu dgn  menu ni..

~diana
.

Published with Blogger-droid v2.0.6


11 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Advantages of a Strider Running Bike

Tuesday, April 30, 2013 Nazlee Ismail 11 Comments



p/s ; kalau line internet anda ok, ...boleh dengar apa kata founder of Strider Sport International, Mr Ryan Mc Farland tentang kelebihan STRIDER ini.

kat bawah ni gambar hiasan  jer, teringin dan terasa masih bebudak lagi..keh23x..





11 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Kalau kreatif. ..mudah saja nak jadi duit!

Monday, April 29, 2013 Nazlee Ismail 21 Comments

gambar pertama tu...

Dia beli kat kedai basikal @Banting dengan harga rm30.... second-hand punya basikal yang orang dah takmo...letak tepi, kira macam besi buruk lah...

dapat kat adik ipar pcl, dia bawa balik melaka....katanya ini boleh buat  training anak dia umur 4 tahun belajar kayuh ala strider gitu...

macam mat saleh ajar anak dorang berbasikal.... jenis yang tak ada pengayuh,  tunggang dan tolak dengan kaki. ..imbang badan macam tulah..

dia teruja bila pernah tengok dalam youtube...

suka dia dapat menda murah macam ni,  dia nak modify lebih kurang. ..

hasilnya memang menakjubkan..

gambar kedua,  ketiga tu lah hasilnya setelah di spray dan final tauchup!

p/s. .. ada pembeli nk letak harga RM 800. .. wuuu dasayat kan!

.

Published with Blogger-droid v2.0.6

21 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Ini kali !!

Monday, April 29, 2013 Nazlee Ismail 18 Comments

Ini kali aku cuba berbekam, mulanya cuma sekadar menemani jer pagi semalam...tapi bila dah dengar tazkirah pasal  bekam...bagus jugak !

sampai time nak try tu...rasa takut tetap ada tapi  ini adalah kaedah rawatan sunnah nabi..., banyak khasiatnya yang belum pernah aku tau sebelum ni..

nak sangat cuba....



 (lengan adik ipar pcl)..kena cuba sendiri kalau nak belajar ..berguru supaya tak buat salah, dan ikut sunnah !




Hide comments

Trigona Bee HoneyYesterday 6:15 PM
+
1
0
1

dah biasa bekam

PakcikLie PCLYesterday 6:35 PMEdit

owh..k tak +Trigona Bee Honey? 

Trigona Bee HoneyYesterday 6:41 PM

ok, bagi mama D try kan dia pakai cermin Mata

PakcikLie PCLYesterday 6:43 PMEdit

mmg dh suh dia tp xmau lak dia..ketaq.

Trigona Bee HoneyYesterday 6:45 PM

Cuba tgk dulu, Mata dia akan lbh baik dari biasa, badan rasa ringan

PakcikLie PCLYesterday 6:48 PMEdit

ni tgh duk buat bekam blkg badan sy...

Mieza Jhaa K7:59 AM
Reply

Alhamdulillah sy dah belajar berbekam dan dah byk kali berbekam termasuk family.. byk kelebihan berbekam utk merawat penyakit.. ∩__∩

Mieza Jhaa K8:00 AM
+
1
0
1

Sy dah berbekam kt muka..utk kecantikan...hehe



dah praktis kat rumah...lulus ! ...my biras bolehla buka pusat rawatan, itulah keinginannya...semoga berjaya meneruskan sunnah .


 p/s ...takut *berbekam.. yg ada pada mamaD  memang susah nak dipujuk...sampai ada yg sarankan belikan emas keh..keh..keh..


18 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Segmen #2 Bloglist 12 Jam Mialiana.com

Monday, April 29, 2013 Nazlee Ismail 19 Comments

Assalamualaikum...




Pencarian bloglist bagi bulan Mei dan Jun 2013 di Mialiana.com bermula tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen #2 Bloglist 12 Jam Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI.
Senang dan mudah bukan?

15 blog yang bertuah akan dipilih oleh Mia Liana sendiri dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

19 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Jerr...!!

Monday, April 29, 2013 Nazlee Ismail 10 Comments


..yes,  selera kami mengarah ke makanan pantai timur khususnya nasi kerabu..

"kak...tapaw nasi kerabu paru...tauge lebih ye kak" ..

ramuan  ulaman bercampur tauge segar memang mantap... terasa kerangupan semasa kunyahan..
kunyahan demi kunyahan merasakan nikmat sarapan pagi ni. ...uhh sedapnya..syukur sangat dengan nikmatNya.

rasa menyesal lalu depan D Bunga Cafe @Banting kalau tak singgah beli...

p/s. ..rm4.50 jerr! .. nasi kerabu berlauk kat sini.
.

Published with Blogger-droid v2.0.10

10 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Rajinnya dia...

Sunday, April 28, 2013 Nazlee Ismail 12 Comments



seawal pagi dia dah bangun...

depa ( pcl bersama birasnya dari melaka)... ada plan nak pi  Shah Alam pagi ni.... nak menuntut ilmu bekam dengan seorang ustad kat sana...

dia dah siap tanak nasi lemak untuk sarapan pagi kami...
sempat lagi mencangkul tanah kat laman dapur kami...

sempat  gak gambarnya diambil curi...hehehe

yang pasti dia tak sempat nak tengok blog dia pagi ni....

aku yang take over... ~ diana.
.
Published with Blogger-droid v2.0.6

12 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Segmen Sabtu by Emas Putih Part #4

Saturday, April 27, 2013 Nazlee Ismail 10 Comments

Win iPad, Mini iPad and Cash Prizes with #Weeclicks! http://www.weeclicks.com.my/p/3b9db1593



As-Salam


Hari ni nak buat segmen sabtu part #4 
Segmen ini akan berlangsung selama 2 hari bermula
27 April 2013 jam 11.59 PM - 29 April 2013 / 11:59 PM
( 2 hari sahaja )

Syarat :

1. Follow blog  :

2. Like fan page :


 3. Follow G+ kat bawah ni



3. PALING WAJIB copypaste coding entry  yang diberikan dibawah ini dan paste kan ke ruangan html post.   *kalau x faham sila ikut step dibawah*


Dah siap? Tinggalkan entry segmen anda di ruangan komen.

Hadiah : 

Top Referral
Topup RM10

Random
Topup RM5 x 9
Topup RM3 x 1

Selamat menjoinkan diri dalam Segmen Sabtu by Emas Putih Part #4 !!





10 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

jangan banyak songeh der...

Saturday, April 27, 2013 Nazlee Ismail 8 Comments

PakcikLie PCL 11:15 AM - Public

ingatkn nak bersteambot jap lg dgn mama'D...*plan dlm ati jer

.... tapi kat dapur dah siap 'telurmatamadu' ..like this ..kensel -  nak jaga hati +Diana Lie

...next time pon boleh steambot ..


 

p/s ...apa 'bini' masak....makan jer, jangan banyak songeh der...

Published with Blogger-droid v2.0.6

8 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Doalah yang baik-baik untuk kengkawan..

Saturday, April 27, 2013 Nazlee Ismail 6 Comments

oder dik ... * (masih adik2 lg tuu..hahaha) 

"kopi tarik kaw satu, nasi kerabu paru satu... ok itu je kak "

.. sarapan pagi share2 makan memang best tau selain menjimatkan , kuantiti makanan masuk perut pon  tak banyak selain tu juga dapat menabah keakraban dalam kehidupan bersama...

bagi yang dah berkeluarga. ..cuba cuba amalkan !

sure tak lama lagi boleh tukar kereta baru punya lah...hehe *sinis



Published with Blogger-droid v2.0.10

p/s ;  semoga anda bebahagia selalu disamping yang tersayang., selamat bercuti.



Win iPad, Mini iPad and Cash Prizes with #Weeclicks! http://www.weeclicks.com.my/p/3b9db1593





6 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Saya ada Header Besar..

Friday, April 26, 2013 Nazlee Ismail 22 Comments

yes header besar punya...!

dan aku nak tanya pelawat/pengunjung  kat sini berkenaan loading-nya ,...test yang aku dah buat hanya 0.53 sec sahaja , adakah korang semput menunggu  ? , mohon maklum balas anda yang baik hati dengan tulus ikhlas...ehehehe.




http://www.iwebtool.com/speed_test
p/s ; ..bila takda header rasa macam tak sempurna blog ni..., dan bila dah ada 'besar punya'... risau pulak pasal loading tu ..harap tak jadi masalah kepada korang..dan sila maklum balas yer..


Win iPad, Mini iPad and Cash Prizes with #Weeclicks! http://www.weeclicks.com.my/p/3b9db1593

22 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Saya Nak Masuk Dalam Bloglist Fuh.My

Thursday, April 25, 2013 Nazlee Ismail 9 Comments


Tarikh tutup adalah pada jam 12:00 tengah hari 30 April 2013.

Assalamualaikum...


Sukma Haron , terima kasih... walaupon link fuh.my tak dapat kelik dari sana saya usahakan juga cari www.fuh.my

Masuk blog list,  Blog tersohor ni buat aku teruja walau hanya untuk sebulan (MEI) pon jadilah.. jom lah kelik kat sini untuk turut sama . (Sini) .

p/s .. semoga dapat tempiasan dari trafik 50k PV sehari fuh.my



Win iPad, Mini iPad and Cash Prizes with #Weeclicks! http://www.weeclicks.com.my/p/3b9db1593




9 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Sesekali ku rasa teringin..

Thursday, April 25, 2013 Nazlee Ismail 24 Comments

Win iPad, Mini iPad and Cash Prizes with #Weeclicks! http://www.weeclicks.com.my/p/3b9db1593



kami dari kalangan keluarga peminat burger sebelum nih, walaupon tak terjah semua warung/stall burger yang popular ada  kat Malaysia...seminggu tu, sekali mesti pekena burger punyalah.

dah join geng sekolah haritu... ada taklimat, ...sambil tu ada guru cakap makan daging burger tak bagus untuk pembelajaran anak khususnya kecerdasan otak kanak-kanak. *ada antara daging yang diproses bercampur segala tulang..
tang ni bagus, ...nasib baik mamaD selalu order egg-benjo jer...hemm sedap  ekonomik lagi  haha.

bila sesekali didedahkan macam tu kepada ibubapa ada bgusnya jugak...kekadang kita main belasah jer anak nak mintak makan apa...

aku  bersyukur sebab dah kurang minat memakannya, nak kontrol tahap kolestrol....hehe *ini semua poyoO!



tapi bila tengok posting fb , ...ada keinginan kembali...cuma nak tanya ada sapa tau tak kat mana ada jual berger bakar macam ni...


ini betul-betul punya bakar !

p/s .. ROADSIDE BURGER CAFE ARAU pon tak buat agaknya..

.



24 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Nampak Husnina pulak dalam TV1... !

Thursday, April 25, 2013 Nazlee Ismail 13 Comments

Win iPad, Mini iPad and Cash Prizes with #Weeclicks! http://www.weeclicks.com.my/p/3b9db1593



..Husnina kena kerah ke siaran DIALOG,  RTM1, salah satu aktiviti luar kelas malam tadi, nampak menagntuk je dia..haha..kesian.

pada saya....ada bagusnya jugak dari  dia menjadi penonton jemputan untuk 'kilauan emas polident'  yang tah apa-apa,...walau tak paham sangat bicara pasal politik . tadah je lah telinga.


caiyo..  Husnina , pelajar multimedia memang macam tu ..kena ada pendedahan awal dalam bidang penyiaran...agaknya !

13 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

PON ..poooOOOON !!

Wednesday, April 24, 2013 Nazlee Ismail 16 Comments

..pantang lampu trafik tukar kaler hijau jer terus hon...tak menyempat-nyempat kereta belakang , nak kemana agaknya...mau yak eh ? ...

*tabiat manusia yang tak boleh lambat sikit...termasuk aku...hehehe aku akuinya !

nak cari pasal lah tu...
ikutkan hati aku yang 'murni' nih, nak jer aku matikan enjin kereta nih,. lepak santai ...sampai lampu hijau jadi merah dan merah kembali ke hijau semula...
hummm , baru padan muka...kan !
sambil tu boleh ushar suasana 'perang' yang tengah hangat sekarang nih..



*dulu aku pernah buat pada orang lain (masa tu kat lampu isyarat jugak...)

...masa tu aku takda niat  nak terperanjatkan pakcik tu.. aku cuma nak suruh dia alert dengan lampu trafik  yang dah bertukar kaler hijau tu jer..

PON POOOONNN !!
tak sangka... pakcik tu melatah pulak bila dengar hon kereta aku .

tu lah kan,..mulanya nak cepat terus jadi lambat jugak...kereta pakcik tu tetiba sentap ..enjin  terus mati. ...aahaaha , untung...syukur bukan  pakcik tu  yang  arwah..

inilahkan akibatnya...
buat kat orang  okay..., no hal....tapi bila kena kat diri sendiri balik tau pulak nak marah marah..bengang !

ceh !..

p/s ..sedar diri..
.Published with Blogger-droid v2.0.10

16 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Segmen : Hey ! blogger asal mana?

Wednesday, April 24, 2013 Nazlee Ismail 15 Comments

Win iPad, Mini iPad and Cash Prizes with #Weeclicks! http://www.weeclicks.com.my/p/3b9db1593




Happy blogging !! Ohya.. PCL merupakan blogger Kedah ( Selangor juga..ehehe).......anda ?


Segmen hanya berlangsung selama satu minggu bermula dari tarikh 24 April sehingga 30 April 2013.
Segmen ni bertujuan untuk mencari tahu para bloggers berasal dari negeri mana...melaluinya kita tidak sekadar follow-follow tanpa mengetahui mereka dari negeri mana.

Segmen ini juga bertujuan mengeratkan silaturahim di antara para bloggers seluruh negara.

Kepada Blogger baru,..Haaaii !

dan Blogger lama ...Hai..Haaaaii  but I know U...

Salam blogging semua , kalau nak join  boleh,  klik.. kat sini .


15 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

I On leave. .

Wednesday, April 24, 2013 Nazlee Ismail 19 Comments

assalamualaikum..
.
hari ni pcl ambil cuti..
.
Hanis Umairah pon pcl bagi cuti sekolah..hehe
.
mamaD. ..pon cuti jugak..
.
pepagi lagi kami di kedai mamak..
.
selamat bersarapan..jom.
.

Published with Blogger-droid v2.0.10

19 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Sediakan payung...

Tuesday, April 23, 2013 Nazlee Ismail 15 Comments

Win iPad, Mini iPad and Cash Prizes with #Weeclicks! http://www.weeclicks.com.my/p/3b9db1593


Halooo....

hujan lebat nih ...!

sedia payung ?

ada..

letak kat mana?

belakang ...

betul ni... mana ?

ada... , kat belakang sikit...dalam bonet .

bagus...bagus.....lainkali buat macam tu eh ?..., biar kita basah bersama...





p/s : sedia payung sebelum hujan pon basah jugak !

Published with Blogger-droid v2.0.10



15 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Anak saya pon 'nakal' jugak kekadang tu.. :((

Monday, April 22, 2013 Nazlee Ismail 24 Comments

Win iPad, Mini iPad and Cash Prizes with #Weeclicks! http://www.weeclicks.com.my/p/3b9db1593

waktu lunch tadi ...

selepas ambil Husnina balik sekolah,  terus singgah  ke bank.. nak bank-in duit syiling depa lah tuu...janji ditepati ! , tak sabaq betui dah tu si Hanis Umairah..banyaklah konon duit diatu. .hurmm, takpa..sebagai bapa aku sentiasa menyokong ...lagi pon budak tengah semangat menabung, suka tengok berapa jumlah yang tercatat dalam buku akaun dia nanti.

*lagi suka Hanis bila tau dia dapat hadiah tabung cute nih..




ada lagi kisah di antaranya. .nanti sat  aku citer sikit lagi....


dalam mengejar kebahagian hidup bekeluarga,  ..sebenarnya kita tak lari dari masalah sebagai cabaran, kalau tak banyak masalah.. sikit tu mesti ada punyalah...kan !

Anak saya 'nakal' jugak kekadang tu.. :((  *akuakui ...namun berbangga, itu jauh sekali !
















..elok elok dah lepas masuk duit dalam bank tadi,  ..Husnina pon bagitau yang henfon dia kena rampas oleh guru disiplin,  ..ada spotcheck mengejut pagi tadi katanya..hmmmm..dah sah kantoi. .

* dengan muka belas kesian dia meminta...
" abah ada bawak duit Rm20 tak..tolong tebus akak punya fon boleh ?, cikgu rampas tadi...akak pinjam dulu duit abah ea.."

aku cakap, boleh tapi potong duit akak tadi dan lain kali ...jangan dibuat lagi ! *plus plus n plus nasihat sebagai bapa yang cool..

*..camana dia boleh terlepas bawa henfon kesekolah..selalu mama'D memang tak bagi punya...,
lain kali kalau kena rampas lagi , biar sampai hujung tahun baru tebus balik.. bagi dia pengajaran !
anak anak kita ni kekadang tu terlepas pantau jugak....

itu lah anak anak kami yang sedang membesar depan mata kami,...sempurna di mata keluarga dan juga orang lain .

"umpama membuka pekung di dada"...aku sikit pon tak kisah, biarlah sesekali bercerita begini moga jadi pengajaran dikemudian hari...tak semua nampak putih bersih,  ada juga cacat celanya.

beri perhatian kepada anak kita,  ..

kalau perlu sahabat/jiran tetangga kita sebagai 'mata-mata' , ...jangan dimarah kalau ada mereka mengadu tetang kelakuan anak kita diluar pemantauan kita.
..seharusnya bersyukur sangat sangat kerana mereka perihatin dan sayang dengan keluarga kita.

p/s ..sentiasa mendoakan kebaikan untuk anak-anak.

Published with Blogger-droid v2.0.10

24 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Gurau senda adik beradik di malam hari ..

Monday, April 22, 2013 Nazlee Ismail 23 Comments

Win iPad, Mini iPad and Cash Prizes with #Weeclicks! http://www.weeclicks.com.my/p/3b9db1593


..hasil tabungan Hanis Umairah .., katanya nak beli kamera  DSLR , kalau tak cukup abah tambah...dan kalau adik dapat skor 5A UPSR ..abah support semua !




ni pulak  hasil tabungan Husnina, ...kalau ikutkan banyak lagi tapi dia dok beli  kredit top-up..ambil sikit sikit...kalau tak simpan dalam bank... lelama kering kontang ..habis !

akak jeolus kat adik dia sebab duit adik banyak lagi, katanya ...adik boleh la, abah n mama tolong tambah ..*duit syiling lebih-lebihan beli belanja dapur...

entah berapa kali kira baru siap packing..., *aku perati sambil blogging..semuanya masuk rekod dalam kepala...then baru sekarang dientrikan...huhu

....

lusa (rabu).. Husnina dah nak masuk asrama...., takda lah gurau senda adik beradik di malam hari ..., hanis mesti sunyi ..apa lagi mama'D..

itulah kan, kalau ada gaduh gaduh manja selalu....tak larat abah n mama dengar... . tp bila tiada depan mata nanti...pasti terasa kehilangannya.

Buat yang terbaik untuk masa depan anak , ..semoga  depa mendengar kata dan jadi anak-anak solehah, insyaAllah.

 >> I luv Ualls adik n kakak.

23 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Cendol cap ayam. ..

Sunday, April 21, 2013 Nazlee Ismail 17 Comments






walau cap ayam tapi hanya di mangkuknya saja, membasahkan tekak ketika cuaca panas begini..
takyah cari jejauh ..depan JPJ Banting pon ada, ais disagat .. (insyaAllah Bersih) .


psst ; mangkuk je cap ayam tapi cendol banting memang best ! (merata di banting branding  yang sama "CENDOL BANTING" ..kena cuba baru tau..


Published with Blogger-droid v2.0.10




17 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.