Kes sinki tersumbat ..dah settle !

Friday, May 31, 2013 Nazlee Ismail 0 Comments

pertanyaan dari rakan g+  yang menghadapi permasalahan sama ;





tenku butang

Shared publicly  -  Yesterday 12:42 PM
PCL.. camne kes sinki tersumbat? dh settle ke?

tenku butang
9:53 AM
Reply
buat cne? hemm.. teman pun hadapi masalh yg sama.. dan masih buntu x settle lagi.. satu kekurang dok apartment.. =(


Untuk tenku butang , setiap permasalah ada jalan penyelesaian insyaAllah..kita usahakan.

Penyelesaian masalah ini tanpa melibatkan plumber berbayar...

kalau sumbat cuma di bahagian sinki sahaja agak mudah...cuma buka bahagian bawah sinki , ada paip  perangkap sisa.., selalunya memang boleh buka sebab dia ada thread screw kat situ. ..bukak jer..buang sisa lemak kat situ...settle.

sumber : google.com

untuk masalah di floor trap plak, guna alat bawah ni..


ok macam ni caranya..kamu beli alat atas  ni kat hardwareshop..sebelum tu tuang drain cleaner semalaman./ air panas  presskan sekuat perasaan 'mendalah' tu dari floor trap.

kalau tak berjaya jugak...kena korek dari mainhold (.. plumber yang mampu buat)

... saya n de geng dah setelkan problem di rumah saya, terpaksa ajak geng maintenance kuarters..... memang nak kena korek dengan tangan jugak. Punca dia, blockage kat paip yang mengalir ke paip besar dalam mainhold.... kedudukan paip ni kat dalam floor trap belah belakang dapur yang selalu tersumbat, paip ni yang mengalirkan air ke manhold.

Lepas korek dengan tangan and drain cleaner, mencurah air mengalir..... dia punya blokage punya la keras, sikit hari lagi boleh jadi batu .....dia punya bau, memang harummmmm.....

in sya Allah. boleh. ...kalau tak sanggup buat sendiri.. upah jer plumber .

p/s ; ...mission accomplished..



0 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Penyesalan..

Friday, May 31, 2013 Nazlee Ismail 0 Comments


Aku dah melakukan satu kesilapan pada seseorang ...dengan mendiamkan diri aku fikir dia akan bertanya mengapa...dan aku berniat untuk berterus terang tentang apa yang tidak suka...tapi aku silap...dia juga turut mendiamkan dirinya juga.... :'(

.....dan perkara ini berterusan.

p/s : kesilapan dalam permasalahn kerja seharian..




0 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Gulai keli pulak ! ...spontan dengan nasihat.

Thursday, May 30, 2013 Nazlee Ismail 0 Comments




kira spontan lah nie yer...

'walau sedap macam mana sekalipun makanan yang disuap ke dalam mulut kita...kunyahlah perlahan-lahan sehingga merasa nikmatnya makan itu, ikut sunnah Rasulullah 40 kali kunyahan sebelum telan..'

wallahu'alam

p/s ..insyaAllah makan tak menambah...



0 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

KILAUAN EMAS, MIOR Juara ?

Wednesday, May 29, 2013 Nazlee Ismail 0 Comments


yang muda-mudi tak layan kot siaran astro prima malam ni..hehe.
Kilauan Emas Peringkat Akhir.

takpe beri laluan kat kami.  ok.

MIOR bakal juara pilihan pcl..rocknya masih berbisa.

Published with Blogger-droid v2.0.10

0 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Rencah hidup dunia..ikhlasnya di mana ?

Wednesday, May 29, 2013 Nazlee Ismail 0 Comments


Dalam mencari nilai erti persahabatan, kawan boleh jadi  sahabat dan boleh juga jadi sebagai lawan . hakikatnya kita tak sedar pun  walau kita boleh menduga sebenarnya,...tak semestinya dugaan kita benar belaka..

Kita tidak akan tahu siapa kawan yang sebenar-benar dan siapa pula lawan sehinggalah sampai satu masa kita jatuh nanti ada tangan yang menghulurkan bantuan ....Adakah tangan kawan itu ...,  atau kita akan ditinggalkannya. Hidup yang banyak kupura-puraan, hipokrit..manis depan ..belakang kita, dia mengata.

Jangan ikut rentak 'Hipokritisma'.

Sebenarnya kita tidak perlu risau memikirkan tangan siapa yang akan menghulurkan bantuan dan tangan siapa yang akan berpeluk tubuh dan seterusnya meninggalkan kita di saat kita sangat-sangat memerlukannya kerana apabila kita ikhlas menghulurkan tangan tidak kira kepada sesiapa pun, pasti akan ada tangan-tangan lain yang akan menghulur di saat kita memerlukan biarpun tangan tersebut bukanlah tangan yang pernah kita bantu dahulu.

Lebih baik kita bersifat ikhlas tanpa mengharapkan apa-apa balasan daripada manusia.

Berharaplah hanya untuk mendapat keredhaan Allah SWT.


Entri berkaitan ikhlas :

Feb 10, 2012
Dari keterpaksaan itu perlahan-lahan kita akan menemukan hikmah dan pada akhirnya hati pun menjadi ikhlas untuk beribadah kepadaNya. Jika harus menunggu keikhlasan hati lebih dulu untuk beribadah, sampai bila nak ...
Apr 12, 2011
IKHLAS...senang ke nak buat?? ....buat keje apa pon , kita kena ikhlas... korang datang singgah sini n baca2 sikit pas tu blah cmtu je....n then ada jugak yang klik2 nuff kalu ada..pon kena ikhlas juga tau...hahaha.
May 11, 2013
Bukan menidakkan keikhlasan 'orang baru' macam kita nih, nampak ikhlas dalam mencari kebahagiaan... tapi lihatlah, senario masa kini mungkin anda juga terperasan (ada sebahagiannya) ..yang lepas peluk cium ibu hari ...
Dec 27, 2011
ikhlas tiada ukuran..dan setiap ilmu yg kita perolehi dari blog2 sahabat semua mungkin boleh dijadikan panduan..saya budak baru belajar walaupun dah tuoooo... http://ierdahaszahida.blogspot.com. Kakzakie says: ...
1
2
3
4
5
6
7
8








0 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

pot leparking... . !

Wednesday, May 29, 2013 Nazlee Ismail 0 Comments



Alhamdulillah... ada peyumbang rezeki Allah untuk kami .  Kerepek Banting @office..


Published with Blogger-droid v2.0.10


0 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

SIBUK dalam kehidupan adalah pilihan kita..

Tuesday, May 28, 2013 Nazlee Ismail 0 Comments

Assalamualaikum semua..selamat petang...sibuk ?

....aku pun sibuk tapi sajer nak release kat sini...boleh kan..

Betul ke semua orang sibuk atau buat-buat sibuk?

Kesibukan adalah warna yang mengindahkan perjalanan dalam sesebuah kehidupan  dan ianya setia menanti di setiap persimpangan jalan.

Kita perlu buat pilihan apa yang ingin kita sibukkan.

Jika kita tidak sibuk dalam amalan kebaikan maka kita akan sibuk dalam dosa dan kemaksiatan.

Kata ulamak; .."Alangkah ruginya seseorang yang sibuk tetapi seluruh kesibukannya adalah untuk dunia yang sementara bukan Akhirat yang kekal abadi".

Betul ke semua orang sibuk atau buat-buat sibuk? lagi sekali nak tanya....jangan mara arr..hehe.

Kebiasaannya memang semua orang sibuk, cuma persoalannya apa yang kita sibukkan.

okay, cukuplah aku menyibukkan diri seketika..lets go sambung buat keja..nak balik keja dah kan...

daaaa..

p/s ..handset sentiasa ditangan...buat keja camana dok sambil belek menda tuh...haha.



0 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Sup Ikan Haruan...

Tuesday, May 28, 2013 Nazlee Ismail 0 Comments




alhamdulillah...

sesekali merasa makan nasi dengan sup ikan haruan....ada sambal belacan lagi..
fuh.. memang sedap. .. wallaweiii !

ada yang tak makan ikan haruan?  tu biasa bagi kebanyakkan orang.......rugi..rugi.

tapi ramai jugak yang tak kenal camana rupa ikan tersebut! ...hahaha..

....rugi dari segi nikmat dan  kelebihan khasiatnya.


psst... mahal tu beb harganya.
.
Published with Blogger-droid v2.0.6

0 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Promo name card : PUSAT RAWATAN ISLAM 1000 DINAR.

Monday, May 27, 2013 Nazlee Ismail 0 Comments

Salam. ni bukan kad nama bisnes kepunyaan pcl , tapi kad nama ni pcl dapat dari orang yang buat Bekam Sunnah untuk diri pcl dan famili beberapa hari lepas..

untuk keterangan lanjut berhubung rawatan bekam sunnah, boleh terus hubungi penama berkenaan ;  pcl sekadar menghebahkan , sekian.

 
Published with Blogger-droid v2.0.6




0 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Harap bersabar menanti...

Monday, May 27, 2013 Nazlee Ismail 0 Comments




assalamualiakum..

...mengambil peluang waktu rehat tenghari tadi...bergegas aku ke pejabat pos.

Dua pemenang utama dan dua pemenang hadiah saguhati untuk segmen Blog PCL : Print screen PV ke 999999 serta satu lagi hadiah untuk Penajaan kepada blogger  (blog Farah waheeda, Bubbly GA) telah disempurnakan dengan jayanya.

Rezeki mereka yang menang itu belum lagi menjadi rezeki selagi bungkusan pos tidak berada di tangan mereka

betul.. kan ?

Kepada pemenang-pemenang berkenaan : Syuhada Salleh, Siti Rohaida Yusof, Nurul HidayahMr. Copy Paste dan Nor Adlina. ..harap bersabar menanti.

p/s ; ..AJ, pcl ada hutang kamu lagi...sabaq na..

Published with Blogger-droid v2.0.10


0 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Rm0.80

Monday, May 27, 2013 Nazlee Ismail 0 Comments


assalamualaikum..

sarapan kami pagi ni meraikan tetamu yang akan balik ke Melaka.

tapaw. ..masih lagi terdapat gerai Roti Canai dengan harga semasa 80 sen di sini.  @ Banting,   bersebelahan Masjid Sg Lang Baru.

roti canai melayu kuahnya adalah kari campur sambal sardin. 
...harga roti canainya murah mungkin disebabkan tak kena bayar sewa kedai agaknyalah..

kalau dapat yang murah dan sedap harus diwar warkan...support orang kita..

dan.. nasi goreng kampung tu mamaD yang buatkan.

selamat betsarapan.
.

Published with Blogger-droid v2.0.10

0 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Perhimpunan Motor Retro Terbesar Morib 2013.

Sunday, May 26, 2013 Nazlee Ismail 0 Comments
















wuhh, segan jugak aku...tapi teruja punya pasal nak tengok perhimpunan motor motor retro kat Pantai Morib. ..bermotor kapcai lah ... aku santai kesana .heheee.

Untuk makluman pembaca kat sini,  telah berlangsungnya ; "Perhimpunan Motor Retro Terbesar Pantai Morib bermula sejak semalam 25~26 Mei 2013"

Seluruh pemilik motosikal retro dari serata negeri khususnya peminat motor telah berhimpun di sini bagi memenuhi jemputan "Retro Mania Grand Gathering 2013.


Berbagai acara antaranya adalah cabutan bertuah dan juga motor retro tercantik dipertandingkan.
Acara kemuncak adalah penyampaian hadiah oleh World Moto3 Grand Prix Racer,  Zulfahmi Khairuddin.

Published with Blogger-droid v2.0.10


p/s : gua park motor kapcai gua kat dalam kawasan parking masjid jer...huhu malu siot !...okay, berhati2 semasa menunggang motosikal... keselamatan pengguna jalanraya adalah tanggungjawab bersama.



0 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Hati meronta nak tengok blog sebenarnya...

Sunday, May 26, 2013 Nazlee Ismail 0 Comments



jam dah 1 am lebih...dah pagi pon...

aku baru berhenti dari membaiki paip singki sejak pukul 11 lebih lagi,...letih giler dan tangan berbau busuk ..yek ! ...dah tak larat, kena sambung esok...buntu rasa bila buat tak boleh-boleh.

dah lama rasanya singki kat rumah ni buat hal...Feb 2012 dulu biasa jadi  sekali dan aku berjaya megatasi masalah tersebut tanpa memanggil plumber...hebatkan hahha, dapat jimat rm200. (refer entri tahun lepas) camana nak buat bila singki tersumbat.

tapi , tadi nampaknya aku gagal...

p/s : tak semua perkara kita boleh buat sekarang dengan sukses,..kalau perlu ambil masa dan tenaga..mungkin itu lebih baik dari memburukkan keadaan...





0 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Santai di Pantai Morib ...

Saturday, May 25, 2013 Nazlee Ismail 0 Comments

view dari dataran pantai morib..

depannya tu ada tempat lepak, makan-makan...

sate ikan siap dicucuk

0.50 sen compare to zaman kita dulu 0.20 sen jer..

keluarga 'pakteh' dari melaka...

kebetulan ada tetamu dari Melaka, ..dah bekam semua terasa bosan pula kepada anak-nak , so kami bawa depa bersiar-siar merasa angin pantai pulak...

makan sate ikan, secucuk 50 sen...memang mengasyikkan sambil dapat snap sunset masa  nak balik tu...alahai kamera kecik tak sama hasilnya dengan DSLR yang Hanis Umairah impikan...hehe, tunggu ye kalau ada rezeki kamu..dapatlah nanti nak ...

sekejap pon jadilah... santai-santai di pantai.






0 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Bebekam Sunnah lagi (mengandungi gambar 18SG)

Saturday, May 25, 2013 Nazlee Ismail 0 Comments

[update 17:35]

1
2
3
4

Lokasi : Rumah kediaman pcl n famili.

Gambar 1 & 2 : gambar pcl menerima rawatan.
Gambar 3 & 4 : gambar bapa saudara pcl (paktam) menerima rawatan


Semalam hingga ke subuh (4 am) aku buat bekam satu badan.., maaf atas penyiaran gambar 18SG, tiada niat untuk menakutkan pembaca dan hanya sekadar perkongsian.

Berbekam ini adalah cubaan yang kedua dalam hidupku....kerana bekam adalah sunnah perubatan cara Rasullulah s.a.w,  aku buat dengan kerelaan hati. just nice. ..memang nampak mengerikan..yelahkan bila nampak banyak darah keluar dari bekas tempat bekam tersebut.

Sebenarnya aku selalu mengalami masalah kemengantukan terlampau dan sukar nak fokus pada sesuatu masa., biasanya semasa dalam solat, berada dalam majlis ilmu, memandu kereta dan apa apa saja yang memerlukan fokus minda.

..bulan lepas dah buat bekam tapi hanya pada bahagian belakang badan saja.. kesannya tidak ketara kerana point point bekam sunnah tidak menyeluruh walau pon begitu. ..kesan sakit kepala sudah beransur pulih dan kini hampir tiada berasa pening semenjak haritu.

bermula dari kepala ke bahagian kaki..jumlah kesemuanya adalah 11 point (11cups).
kesannya sedang diperhatikan..moga ada baik dari sebelumnya..tawqkkal tu 'alallah.
.
p/s.. kalau korang tanya sakit tak berbekam? ..jawapannya tidak.

kenapa nak siksa badan? ..jawapnnya mengamalkan sunnah tiada satu pun penyikasaan dan hanya bagi mereka yang kuat semagat dan penuh keyakinan..ini lah satu jenis perubatan yang dituntut agama.

dan kalau korang tanya..betul ke berkesan. maka jawabnay kena cuba baru tau...dan mendoakan kesembuhan kepada seseorang dengan harapan tinggi.

wallahu'alam.

Published with Blogger-droid v2.0.10


0 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Sayang suami banyak-banyak

Friday, May 24, 2013 Nazlee Ismail 0 Comments


Ada suami yang tak pandai sangat nak urusan rumah tangga...asyik isteri yang buat semua, namun dia bijak berjenaka, meriah sungguh suasana.

Ada suami yang jarang menghadiahkan bunga, tapi selalu membelanja anak dan isteri makan-makan di luar mencari sedikit kelainan dari biasa, tenang sungguh suasana.

Ramai juga suami yang tidak pandai memujuk apa lagi bermain kata. Tapi mudah bertoleransi bila diminta tolong  sini dan bantu sana .

Setiap keluarga yang terbina dari dua insan , ada kelasnya tersendiri...
kita lihat mereka tak bahagia walhal bagi mereka , mereka cukup bahagia... bahagia mereka dengan cara tersendiri..

siapalah kita, orang luar untuk mengukur kebahagian orang lain..

letak tepi kekurangan suami dan ambil kelebihannya pasti isteri juga akan rasa bertuah beroleh suami seperti yang diharapkan.

[buat isteri] .. Syukur nikmat kepada Nya., katakan.. "aku sudah bersuami".






0 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Taktik nak makan Roti Jala home made..

Thursday, May 23, 2013 Nazlee Ismail 0 Comments


masih bau kari di tangan...memang kuat kesannya...itulah penangan kari mamaD tajaan serbuk kari babas.

kari ikan merah dimasak tanpa  santan. ..pure punya mamak style..hemm..sengaja mintak dibuat lebih kuahnya..boleh jgak esoknya makan dengan roti jala..

..esok cuti umum adik dari Melaka  nak datang bertandang.., minggu depan pulak cuti sekolah akan bermula..mungkin keluarga mamaD dari Kedah nak mai..

lagi ramai tetamu lagi aku suka...tak cukup bilik di rumhku..bilik/rumah rehat aku carikan..

p/s. ...cuba sedaya upaya untuk menggembirakan tetamu.

7:00pm time dinner nih..haha tu pasal boleh teringat..

Published with Blogger-droid v2.0.10

0 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

KEJUTAN : Print Screen PV 9 9 9 9 9 9

Thursday, May 23, 2013 Nazlee Ismail 0 Comments

 Assalamualaikum...

pagi ni ada satu kejutan untuk peserta-peserta  yang menghantar email gambar print screen PV ke 999999 kepada admin  yang berakhir semalam.

Sukacita dimaklumkan , admin sangat berbesar hati untuk memberi penghargaan juga kepada mereka yang terlibat .


Hadiah Pemenang Bersama ;

Hadiah berupa Baju-T (T-shirt) juga diberikan kepada pemenang bersama iaitu Siti Rohaida Yusof , kerana masa beliau adalah sama dengan Syuhada Salleh (Lihat entri ini)

lampiran disertakan sebagai rujukan :


Masa 16:24


Hadiah  Saguhati ;

walaupun dapat capture no 999999 ,  Nurul Hidayah dan Kopi Pasta terlewat  sedikit perbezaan masa dari  pemenang yang terpantas ., admin berbesar hati memberikan hadiah saguhati untuk mereka berdua.

Masa 16:26
Masa : 16:29

Inilah kejutan yang dimaksudkan, semoga yang terlibat berpuas hati...

admin akan menghubungi pemenang sekli lagi untuk mendapatkan detail.

Sekian,  Terima Kasih.

Tahniah !




0 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Cuba tengok perempuan tu…cantik lah dia !

Wednesday, May 22, 2013 Nazlee Ismail 0 Comments

[perkara pertama bila anda berada di sini, janganlah ada yang salah sangka dengan tajuk di atas...]

Sebenarnya aku menulis umpama bercakap, bercakap berkenaan hal lelaki (suami) terutamanya , bila nampak perumpuan lain selain dari isteri atau mahram nya.

Ada lelaki yang ..hu ha hu ha hepi go lucky, memang perangai loklaq dengan perempuan cakap lebih, tapi  syukur buatnya tidak..maksud aku dia hanya bercakap-cakap sahaja tapi tidah pernah simpan dalam hati niatnya itu...berlainan pula dengan lelaki yang cool, nampak rileks...diam-diam ubi gitu, eh lagi bahaya tuu.. ...sukar nak menduga.

Tapi itu bukan segalanya,
saling memahami dan sentiasa menjaga hati isteri, walaupun perempuan yang dilihat (terlihat) itu sememangnya cantik ....adalah baiknya diam-diam saja, jangan la cuba nak membandingkan dia dengan isteri , ..atas alasan apa pun isteri tak akan suka dibandingkan dirinya dengan wanita lain.

Mungkin ada yang bersependapat dan rasa aku ada juga yang hendak menyangkal, ..itu terpulang dengan cara masing-masing , mungkin ada egonya sebagai ketua keluarga ..apa saja boleh buat !

Share sikit pasal kisah silam 1997 masa memula kahwin dulu dengan mamaD , ..
masa tu menonton televisyen, tak ingat rancangan apa tapi ada penyanyi baru meningkat naik namanya masa tu.. ct nurhaliza.., bila tengok  dia, sepontan mulut ni cakap ..."wah, cantiknya ct nurhaliza...sedap suara dia nyanyi..."



...aku takmo tulis kat sini apa yang mamaD cakapkan masa tu...tapi apa yang aku nak sampaikan,...sememangnya ramai perempuan sangat jeles dengan artis tersebut .

dan sampai sekarang...ct nurhaliza tak cantik  dipandangan mataku ...hehe :(

Okay, nasihat aku...tempuhi kehidupan beristeri ini seolah-olah ada satu sahaja wanita yang kita kagumi, iaitu dirinya.

Biar isteri rasa dirinya dihargai .

p/s ;  hati isteri mudah terluka , namun suami kena bijak menangani,. jadilah matang sebelum usia .


wallhuu'alam.




0 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

PEMENANG : Print Screen PV 9 9 9 9 9 9

Wednesday, May 22, 2013 Nazlee Ismail 0 Comments

Alhamdulillah ..

Selesai sudah cabaran Print Screen Page View ke No . 999999 blog pcl  , terima kasih kepada anda yang setia menanti dengan sabar.

seperti apa yang telah dijanjikan oleh admin , saya akan umumkan pemenang  yang akan memenangi hadiah sehelai baju T (t-shirt) :

Pemenangnya ialah  SYUHADA SALLEH , tahniah diucapkan.

lampiran email sebagai bukti kerana terdapat perbezan masa di sini;

Masa : 16:24




walaupun dapat capture no 999999 ,  Nurul Hidayah dan Kopi Pasta terlewat  sedikit perbezaan masa dari pemenang yang terpantas .

Masa 16:26

Masa : 16:29

Thaniah diucapkan kepada Syuhada Salleh, pcl akan hubungi anda melalui email untuk mendapatkan details.

Terima Kasih semuanya yang memberikan sokongan kepada blog pcl sehingga tercapainya PV melebihi 1 Juta pelawat.





0 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Dapatkan hadiah Baju T (T-shirt) .

Wednesday, May 22, 2013 Nazlee Ismail 0 Comments

 Assalamualaikum..

    Rujukan : http://www.nazlee.com/2013/05/blog-pcl-print-screen-pv-ke-999999.html

masa print screen  sebentar tadi Page View .. 999200 berbaki  lagi 799 





0 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.