Mencurah rasa...

Wednesday, July 31, 2013 Nazlee Ismail 9 Comments



...juadah laksa goreng sebagai menu tambahan...
tambahan dari lauk pauk yang tak bersentuh subuh tadi gara2  terlepas sahur..., macam dah  tak lalu nak makan lauk pagi. ..mungkin pcl nak
makan nasi kali ni...sayang ja katanya.
memang ramai yang tau laksa kuah ja kan.jarang yang goreng punya... ni lah menu kesukaan saya selain char koew teow.
tambah tauge yang segar rangup lagi...memang melazatkan...letak rasa lada putih..lada hitam...emmm
boleh buat kalau nak. ..senang je. ada kelainan dari biasa.
..selamat berbuka, ...rehat2 sebelum berbuka mencurah rasa di sini 

~ diana
.
Published with Blogger-droid v2.0.6



9 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Meja saya ni memang meja 'murah rezeki' la..

Wednesday, July 31, 2013 Nazlee Ismail 6 Comments



#meja orang lain takda pulak..
#alhamdulillah rezeki ramadhan.
#nak buat entri wordless wednesday tak jadi sebab nak kena taip lebih jugak..  lebih sikit je ni..nak bagitau yang saya kini dah kehilangan berat sebanyak 3kg..hihi.
#coklat tidak menggemukkan *fakta ? ..bagus untuk tambah tenaga.


Published with Blogger-droid v2.0.10



6 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Kisah Ramadhan Blogger Nordiana Mohd Saad

Wednesday, July 31, 2013 Nazlee Ismail 2 Comments




emm siapa Nordiana Mod Saad  tu..

oklah kita baca terus kisahnya di sini.. tak perlu klik, baca je..


"04:30am alarm hp bunyi macam biasa..,  saya basuh muka terus kedapur, goreng telur nak buat masak kicap febret hanis.. masak sambal udang yg pcl suka dan bancuhkan milo ais untuk 2 org anak dara nih. . 
ok siap, ... hidang atas meja  dan bersiap sedia untuk makan sahur bersama.

Pcl.., macam biasa tolong kemas dan cuci pinggan mangkuk dalam sinki ..biasa dia buat macam ni selalu... *bagus..rajin kan? hehe...alah saya tau semua suami perihatin nak tolong isteri memasing. ..tp taktau nk buat apa masa kat dapur tu...kan kan.

....lepas tu kan, .. pcl naik tingkat atas nak gerak anak2 ..bangunkan depa tidoq ...

..jeng..jengg2.. masa turun anak tangga tu dia pandang jam kat dinding terus cakap  "..ma tengok jam tu.."

rupanya dia dah syak dah masa naik atas td tu dia nampak cahaya luaq masuk celah  'curtain'

..sambil belek2 jam kat hp lain macam tak caya la pulak..
jam,  ..lagi 10 minit tunjuk  pukul 7 pagi.. meratapilah sekejap di hadapan makanan yg sudah
tersedia..hanis dah semacam geram nak makan masakan febret dia..huhu... kesian plk kami  tengok dia..

" ni namanya dugaan dik, sabaq nah " .. dengan rela kami tutup semuanya dengan tudung saji. ..

#kesiangan sahur

#sengaja tak nak bersahur tu biasa bagi sesetengah orang..tp bila nak bersahur terlepas pulak... itu dugaan sebenarnya.



Published with Blogger-droid v2.0.10



2 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

"Macamni lah aku dulu...."

Tuesday, July 30, 2013 Nazlee Ismail 13 Comments

#pahal pulak..teringat zaman remaja nih ...

budak-budak bujang dulu kalau petang kalu tak pi main bola, cuci motor.. tu je lah..,   budak la ni..  cyber cafe, tengok tv, main game..etc,  tak nampak berpeluh langsung.. sebab tu ramai gumoks.. obes ..hehehhe.

muda-muda lagi dah 'sasa' acener tu ?

tengok pcl dulu-dulu...


bila tengkok gambar lama dalam simpanan.." macam nilah aku dulu..."

mana satu pcl ??




13 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Kisah Ramadhan Blogger Izzah Hazzi

Tuesday, July 30, 2013 Nazlee Ismail 3 Comments

sticky post !





Di sebalik nama Izzah Hazzi , blog beliau juga lebih dikenali degan nama Bini Popeye ! ...Kisah Ramadhannya bermula di sini ;

..Seronoknya Ramadhan masa tu,aku belajar berbagai permainan istimewa yang aku belum jumpa di tempat lain,selain bermain mercun yang super duper terhangat masa tu. Thunderclap,mercun roket,mercun naga,mercun ketupat,mercun bola,mercun gasing,dan yang sweet-sweet,main bunga api lahh.. haha.. yang moden sikit,bunga api ada bintang,dan cahaya warna-warni. Tapi,selain mercun yang dibeli ni,diorang mengajar aku banyak lagi permainan yang dibuat sendiri,yang kreatif yang memikat hati...

Anda nak baca seterusnya ....dan kenal Blogger Izzah Hazzi, silakan klik banner atas tu  ,... ... silakan.


 # menghargai peserta segmen ini.




3 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Nampak kekok kan !

Monday, July 29, 2013 Nazlee Ismail 13 Comments

Assalamualaikum..

*walau suri rumah, walau tak bekerjaya..penampilan kena jaga...tak perlu yang mahal asal nampak selesa....dan yang boleh mengembirakan hati suami terutamanya.

ni adalah merupakan percubaan pertama saya mengayakan Jubah Princess di hadapan kamera,.. nampak kekok kan ? ~ kena paksa rela sebenarnya..huhu , pertama dan terakhir rasanya.., saya tak suka bergambar melainkan pcl dan anak2. saya jadi tukang amik gambar..haha.

ada gak butik ofer jadi model..huuu takmau lah., bukan tolak rezeki....tp takutt !

masa tu nak promo biz online jubah la..tapi sekarang stock dah habis.., lagi seminggu tunggu pcl keja..lepas tu cuti panjang lah kamiii..balik kampung.

dapatlah tambah rezeki sikit, bantu setakat mana mampu ikut minat kita...tak salah rasanya.

pcl kata, kalau nak buat biz ni kena kuat semangat...cutomer cakap kasar, orang sindir2 buat 'pekak' saja..janji kita buat betui..layankan saja.

... kalau tak cuba mana dapat tahu akan keselesaan dan kualiti kelembutan kain lycra ini , ini cara saya meyakinkan customer..alhamdulillah. , stock dah habis boleh la berehat sakan...*(tutup kedai).





lepas raya , kita fikir lain pulak....

~ writen by Diana




13 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Duduk aje lah kat rumah tu, ..cuci kereta ke..lebih baik dari 'cuci mata'.

Sunday, July 28, 2013 Nazlee Ismail 6 Comments


#Bazar Ramadhan.. ramainya manusia.
#Shopping Mall ..pon sama.

mungkin ada yang kata, duduk aje lah kat rumah ..cuci kereta ke..lebih baik dari 'cuci mata'.

memang payah ..memang susah jadi lelaki...mesti nak kena jaga mata selalu...sekarang kan ramai betul makhluk ciptaan Allah yang indah-indah belaka...hemm.

yang indah-indah itu patutkah diperagakan kepada yang buka haknya ? ... kasihan mengasihanilah...harap faham apa yang saya maksudkan.

mungkin dari perspektif lelaki, akan mengatakan sebegitu. dan begitu juga dengan perempuan ; akan mengatakan perkara yang sama...payahnya jadi perempuan, haa.nampak, .. kesimpulannya jadi manusia ni memang suuusahh sangat !

#susahnya bila nak ikut suruhan agama..kan ?

kesusahan itu sebenarnya adalah hiburan, ujian itu menambah kecintaan kepada Allah. .. jangan pernah lari dari tanggung jawab yang telah diamanahkan,  lari dari meneruskan perjalanan di bumi Allah ini, ..berusaha untuk menjadi yang baik dan sentiasa memperbaiki diri...muhasabah diri. insyaAllah.

#bukan dengan cara mengeluh , ..ini dugaan semata.
#mensyukuri dan memohon agar tidak terlalai dan leka dari nikmat dunia.

keakhirannya.. bila difikir-fikirkan ;
#online shopping  lebih selesa walaupun nikmatnya tak serupa.

... pcl baru balik dari menemani anak isteri 'mencari barang ' di Pasar Kemboja , Banting ni..hujung minggu biasanya macam ni lah. "Nak ke Jalan TAR tak sanggup aii..next time lah,  Banting - KL kan jauh tu !" hehe..

peluh meleleh dah ni, panas dan kering tekak ! cuma sehelai selendang untuk nina je dapat..?  *kena cubit sekali haha adhuii !!

Selamat menjalani ibadah puasa di bulan mulia dengan penuh keceriaan.







6 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Puas rasa ...

Saturday, July 27, 2013 Nazlee Ismail 3 Comments


# Puas Rasa ...bila tidur cukup.. (malam bila terawih tak menguap sampai meleh air mata....)

..emm ..rasa puas, lega sebab dalam masjid tadi tak rasa ngantuk tapi haus sikit ..dahaga sangat.
aku ni waktu berbuka ,  makan lebih dari minum..kekadang minum setengah gelas pon dah cukup...

minum kurang bukan sesaja tak mau belasah 2, 3 gelas..masalahnya nanti nak sujud rasa sengkak perut takut keluar air minuman ..haha  boleh ke?

balik tadi nampak dah sedia atas meja sebelah tembikai yang aku beli..
murah la kali ni..sebelah tu cuma rm2 lebih je... yes memang murah, sebelum puasa harganya boleh tahan mahal jugak..

ni dia...terliur tak ? .


# Puas Rasa ...sebab makan cara nih  'tembikai korek', bukan malas nak potong tapi nak feel dia lebih sedap dari biasa...segar dari peti sejuk!

# Puas Rasa..harap jangan sampai kena batuk sudah le..




3 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Bila tak boleh ...jangan salah explain !

Saturday, July 27, 2013 Nazlee Ismail 3 Comments

Assalamualaikum ..

tak boleh solat..
tak boleh berpuasa ..

.... bila anak kecik yang boleh bercakap dah ternampak mama dia lalu bertanya ; "kenapa mama tak solat macam abah ... ?"

hehe..kira2 apa jawapan anda ?

..Selalunya kan kaum2 ibu suka tersalah  explain atau malas nak layan.., ok..anak kecik jangan diajari berbohong dan jangan disangka depa tak memahami. Bayangkan, si kecik begitu telah diterapkan kefahaman yang salah…tak solat sebab penat ke contohnya yg selalu didengari..

then bila depa dah besaq nanti, depa pun akan turut meninggalkan solat jugak setiap kali badan terasa penat..na'uzubillah. sebab itu yang depa faham sebelumnya.

cakap aja yang benar..

menses / period / keluar darah haid... cakap terang lah buat apa nak sorok, budak sekarang lebih terbuka untuk memahaminya, ..kalau depa banyak tanya lagi..cuba terangkan lagi sampai faham walaupun rasanya depa susah nak faham...wallhu'alam.

#Perkara yang nak ditekankan ialah jangan tidak solat atas sebab2 lain dari itu terutamanya bagi kaum perempuan.

okay lagi :) ... ni gambar afni laikha dan aqeela yang  'banyak mulut' tuu !




..selamat berpuasa,  salam semua, berbuka nanti dgn juadah yang sedap2ya ...kalau beli jangan banyak, terbazir pulak nanti.

kami buat murtabak maggi dan mee kungfu,  dua2 menu ni Hanis suka sangat.. teringin nak makan katanya. 

~diana

Published with Blogger-droid v2.0.6






3 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Wanita : Makhluk yang kuat perasaannya.

Saturday, July 27, 2013 Nazlee Ismail 6 Comments

Kaum wanita memang dibekalkan dengan sembilan nafsu dan akal berbanding dengan lelaki hanya satu nafsu dan sembilan akal. Nafsu yang dimaksudkan bukanlah nafsu seks semata-mata tetapi nafsu yang menyebabkan seseorang itu mudah tidak sabar, mudah prasangka, pemarah, pemboros dalam berbelanja, cepat tersinggung dan sebagainya...itu apa yang saya nampak melalui pengalaman sendiri yang sudah punya isteri tapi ini hanyalah secara umum pada kebiasaannya . Perasaan sebegini memang 'kuat' ada pada mereka.

Lelaki adalah makhluk akal manakala wanita pula adalah makhluk rasa. Perasaan wanita terlalu mudah terusik dengan suasana dan keadaan sekeliling. Oleh itu dalam menghadapi wanita, lelaki hendaklah banyak menggunakan daya fikir. Kalau umpamanya isteri sedang berduka, suami perlu merancang untuk mewujudkan perasaan gembira di dada isteri.

Gembira yang bagaimana? ..sudah tentu gembira yang membahagiakan kedua belah pihak

Tercetusnya kebahagiaan rumahtangga ialah apabila suami dapat menggunakan kekuatan akalnya serta kesabaran dalam menghadapi kerenah dan ragam isteri. Kebijaksanaan mesti disertai pula dengan kesabaran. Kedua-duanya mesti ada pada seorang suami.

Kesabaran tanpa kebijaksanaan menyebabkan sumi menurut saja kemahuan isteri sehingga isteri 'besar kepala'. Manakala kebijaksanaan tanpa kesabaran akan menyebabkan suami tewas dengan nafsunya sendiri sehingga bertindak ganas dan boleh membahayakan isteri. Maknanya, tanpa kesabaran seseorang itu hilang pertimbangan akal dan tidak dapat lagi melihat sesuatu persoalan dengan tenang. Jika kesabaran tidak ada pada diri, ia perlu diusahakan melalui latihan bepandukan ilmu tasauf.

Yang dimaksudkan dengan unsur kasih sayang dalam mendidik isteri bukanlah sekadar kata-kata asmara dana atau pujuk rayu. Tetapi ia lebih daripada itu. Sifat dan perwatakan suami itu sendiri hendaklah mempunyai ciri-ciri pengasih.

Mahukan kasih sayang ? Ya , sudah tentu...anda perlu memberikannya terlebih dahulu kepada mereka yang berhak untuk disayangi.

Yakinlah bahawa isteri anda adalah pasangan terbaik yang Allah tentukan untuk anda. Ketentuan Allah adalah yang terbaik.


: Bersyukur kerana mempunyai pasangan hidup.


 







6 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Kisah Ramadhan Blogger Norhariza Abdullah

Saturday, July 27, 2013 Nazlee Ismail 3 Comments

48hrs Sticky Post!


"Kisah Ramadhan jaa untuk tahun ini yang paling manis takleh lupa sekali ialah masa Waktu Sahur. .."

Anda nak baca seterusnya ....dan kenal Blogger Norhariza Abdullah,  silakan klik gambar sweet couple tu, hehe...saja pcl letak gambar blogger dengan pasangannya agar anda tak keliru...juga dengan niat baik untuk terjah sana... silakan.

# menghargai peserta segmen ini.




3 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Tanak Pulut ..

Friday, July 26, 2013 Nazlee Ismail 8 Comments


...ok, bukan 'tak nak' ye,,,nak sangat-sangat makan pulut bersama durian hahaaa..
hari tu ada durian tapi makan gitu aje...

hari ni pasti makan dengan pulut berserta santan campur sikit gula.., sambil taip telan air liur...glup !
menu berbuka hanya semata-mata ini saje... plus air sirap n kurma.

pengalaman memasak nasi beras pulut, serius... mamaD tak pernah masak pulut , dia lebih kepada tak suka...selalu beli je yang dah siap packing (pulut durian pasar malam).

aku, biasa masak pulut...lebih berbelas tahun lalu..masa jadi budak rajin kedapur tolong mak masak...ye la aku ni cuma ada 2 adik perempuan..masa tu depa kecik lagi...

tanak nasi atas dapur kayu adalah sesuatu yang mencabar.., nak hidupkan api, nak jaga api...dan nak kecikkan api jadi bara...huh. boleh 'pecah posa' aku..

ok...balik semula pada babak asal...
anak bongsu, Hanis Umairah memang suka dengan pulut durian ni...bila tak dapat, kesian pulak dan hari ini ada peluang nak buat sendiri.

Hanis balik dari tuisyen sekolah terus bau ....menjerit dia suka .

so, menu kami hari ialah Durian pulut tanak sendiri...

lebih mudah, lebih puas.....harap boleh control sendawa yang semerbak bila malam terawih nanti.

cadangan hidangan  : sumber

Apa menu juadah anda hari ini ?




8 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Kisah Ramadhan Blogger Norhasniza Khalid

Friday, July 26, 2013 Nazlee Ismail 6 Comments

48hrs sticky post !

The Gorgeous Mommy , Kisah ramadhannya bermula di sini...


"....Kisah aku bermula ketika mula-mula sekali aku baru start berpuasa penuh. Seingat aku, umur aku 11 tahun ...."

[.... boleh tahan jugak kisah cucu dengan Opahnyer..KLIK BLOGGER ]

baca kisahnya , kenal-kenal dan tinggalkan komen semoga ukhuwah blogging  sentiasa terjalin. insyaAllah.

menghargai peserta dari segmen ini.





6 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Mengenalpasti pautan bermasalah di blog anda.

Friday, July 26, 2013 Nazlee Ismail 11 Comments

Salam..

# imbasan percuma di [Sucuri.net]
# Free Website Malware Scanner.

....lagi pasal masalah website/blog yang kena serang Malware , ...saya rasa sebelum blog anda kena (di serang)..sila kenal pasti link/pautan yang bermasalah itu dengan cara imbas/scan di sini ;


[http://sitecheck.sucuri.net/scanner/]


ini adalah hasil selepas scan dilakukan untuk blog [www.nazlee.com]


Semua link yang terdapat dalam website/blog [www.nazlee.com] akan diimbas dan dipaparkan ;


# lakukalah langkah terbaik untuk mengenalpasti pautan bermasalah di blog anda.
# harap dapat membantu.,





11 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Pilih-pilih bulu , pilih-pilih tebu dan pilih-pilih kasih.

Thursday, July 25, 2013 Nazlee Ismail 7 Comments


..mungkin ada yang perasan bila singgah ke blog ini pagi tadi , virus MALWARE telah menyerang blog pcl.
masalah ini memang biasa terjadi sebelum ini (tahun lepas)

taknak masalah ini berlarutan, pcl buang semua link yang terdapat dalam blog list sedia ada.. (Blogger Sempoi , Blogger Sporting dan Others Blogger )

Pcl tak pasti link blogger mana yang bermasalah, jadi buat masa sekarang ada peluang untuk anda masuk semula ;


Blog List (Senarai Terkini)

 # pcl tak pilih bulu , tak pilih tebu..dan tak pilih kasih , cuma ada 'bonus' kepada yang rajin singgah dan komen untuk pcl senaraikan link blog berkenaan .

~ terima kasih Lynn Munir mengigatkan saya.





7 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Kesihatan : Ramai orang salah faham...

Thursday, July 25, 2013 Nazlee Ismail 26 Comments

NASI MENGGEMUKKAN!

.. Dek kerana ingin mendapatkan potongan badan persis model, pelbagai andaian tidak berasas disimpulkan hasil daripada perbincangan antara rakan mahupun pencarian maklumat di Internet. Ini termasuklah, pengambilan nasi seharusnya dielakkan kerana makanan karbohidrat itu kononnya berpotensi menggemukkan atau meningkatkan berat badan seseorang.

... Namun, adakah andaian itu benar? Menyangkal andaian itu, Dr Tee (Presiden Persatuan Pemakanan Malaysia) menjelaskan; "Ramai orang salah faham. Sebenarnya, nasi tidak akan menjadikan anda gemuk. Semuanya bergantung kepada kuantiti pengambilannya. Kalau diambil dalam kuantiti kecil atau sederhana, ia tidak akan menjadikan kita gemuk.

Presiden Persatuan Pemakanan Malaysia, Dr Tee E Siong.
.. "Dan, asalkan kita bergerak, kalori itu akan hilang apabila digunakan. Jadi tidak perlu terlalu risau sehingga tidak makan satu-satu jenis makanan langsung dan ini akan menyebabkan anda kehilangan zat penting seperti vitamin B," katanya.

Apatah lagi, piramid makanan, panduan mencapai diet sihat menunjukkan nasi berada di tangga paling bawah sekali, oleh itu ia perlu diambil dalam kuantiti secukupnya.



petikan dari : mStaronline

pcl; ...saya cuak juga kalau tak dapat nasi dalam sehari , hurmm !




26 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Bilakah waktu pembayaran zakat fitrah?

Wednesday, July 24, 2013 Nazlee Ismail 6 Comments

Assalamualaikum wbt..

....di sini saya ambil dan kongsikan kepada kita semua di sini , pembaca muslim khususnya ;

Waktu Wajib : Akhir Ramadan sehingga terbit matahari.

Waktu Sunat : Sepanjang bulan Ramadan

Waktu Makruh : Selepas solat hari raya sehingga terbenam matahari pada satu Syawal.

Waktu Haram : Selepas terbenam matahari pada satu Syawal;
(hukumnya berdosa tetapi wajib ditunaikan segera zakat fitrah dan pada waktu itu ia dikira qada. Sekiranya masih dilengahkan, maka akan bertambahlah dosanya.)

# Semoga bermanfaat.

# Jika bekesempatan, bolehlah klik link untuk lanjutan berkenaan ZAKAT FITRAH.




6 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Saya dah..baru lepas !

Wednesday, July 24, 2013 Nazlee Ismail 8 Comments

# x 4 kepala sejak 12 tahun lalu. Syukur alhamdulillah.

#jauh sekali nak bangga..cuma mahu ingatkan kepada yang mungkin terlupa. ~BAYAR ZAKAT FITRAH sebelum terlupa.

Published with Blogger-droid v2.0.10



8 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Tolong kawan jer ; ..cepat gi tukar !

Wednesday, July 24, 2013 Nazlee Ismail 8 Comments


# Serius.. aku tak tipu punya..
# Duit gaji aku.. ,  .. esok baru dapat, insya Allah.
# Kawan-kawan mintak tolong..
# Kebetulan aku pegi bank tadi....



# pantas ...
# kalau lambat tukar.. gerenti habis stok !



Published with Blogger-droid v2.0.10



8 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Kisah Ramadhan Blogger Norazizah .

Wednesday, July 24, 2013 Nazlee Ismail 7 Comments

48jam










Untuk kisah ramadan ini, Nor ingin berkongsi sebuah pengalaman yang baru bagi Nor selepas berkahwin. Tahun ni merupakan tahun ke lima perkahwinan Nor. ....Jom Singgah , blogwaking kisah Ramadhan .





Salam ceria di pagi Isnin, dari pcl untuk anda mengenalinya... dah kenal sebelum ni okay , ...dah komen di sana pon takpe ..singgah sekali lagi apa salahnya....bagi komen tentang kisahnya. katakan anda datang dari blog saya. :))

Jom terjah blog BLOGGER NORAZIZAH

# menghargai peserta dari segmen ini.





7 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Mee goreng basah...(update lepas berbuka).

Tuesday, July 23, 2013 Nazlee Ismail 3 Comments


mee goreng basah (gambar belum ada..)

#bahan semua dah ready...semua mamaD yang siapkan.
#Bro Tolong Goreng..
#goreng mee dengan banyak air lepas tu ...sure basah punya!

*lepas iftar nanti boleh upload gambar... sabar ea..

apa menu juadah anda ??




Published with Blogger-droid v2.0.6


#mamaD kata ..cukup rasa . +one ..?

Selamat menunaikan solat tarawih..




3 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Ramadhan Giveaway by Angahjudin

Tuesday, July 23, 2013 Nazlee Ismail 0 Comments


Dapat ke tak..tak kisah, janji boleh support kawan...rakan blogger. , hadiah GA ni pon okay sangat dan syarat sangat simple. Meh korang semua join sekali yer....[klik sini/banner]

Pasti untuk mamaD , kalau bertuah la kan.., tak kan pcl pulak nak pakai..walau AngahJudin kata boleh..hehe.




0 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Alangkah bahagianya hidup bila disayangi oleh semua orang !

Tuesday, July 23, 2013 Nazlee Ismail 6 Comments

Assalamualaikum wbt,

Fitrah hidup manusia, saling memerlukan dalam proses kehidupannya. Dalam kerjaya contohnya bos atau bukan bos, yang penting kita hanya hamba Allah yang memegang amanah yang akan dipersoalkan nanti. Amanah yang tidak dilaksanakan di dunia ini tidak akan dapat digantikan walaupun dengan pahala syahid sekalipun di akhirat nanti.

Alangkah bahagianya hidup bila disayangi oleh semua orang !!

Cantik anakgadis itu pada budi bahasanya. Segak anak bujang juga pada budi bahasanya.

Inilah yang sering diperingatkan , bila berbicara, bicaralah dengan bahasa yang indah dari hati yang bersih kerana ia adalah gambaran budi pekerti yang luhur dan maruah diri yang tinggi . Berbicara biar berbahasa, bergurau biar beradap dan berakal biar berakhlak.

Petikan artikal ;
..Hebatnya manusia yang apabila pagi bermula dia pun mula berharap hari itu dia dapat menolong orang lain yang memerlukan, menggembirakan orang lain yang sedih, melindungi orang lain yang lemah, menghormati orang lain yang berilmu, menyayangi orang lain tanpa syarat, lalu menebarkan salam kepada semua manusia muslim, sehingga semua yang ditemuninya akan senyum bahagia dengan kehadirannya.....MasyaAllah!!!!"  ~sumber
#Saya ada kawan..mulut dia ni memang tak lekang dari memberi salam , dan ucap selamat kepada rata-rata orang yang ditemuinya .Orang gelar dia 'mat salam'..Bila dia berpindah kerja...memang terasa kehilangannya kerana ramai orang sayang padanya..Sememangnya dia  sentiasa nampak bahagia dalam hidupnya.

# ..kalau nak bahagia, jadilah manusia yang disayangi oleh semua orang...ok boleh ? ..insya Allah.





6 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

makan ketika masih panas lagi best !!

Monday, July 22, 2013 Nazlee Ismail 14 Comments

...waktu dah petang sangat , nak masuk maghrib dah pon, ini adalah panorama awan nano area 'Angkasa' nih..




selepas jogging petang tadi, (...huh semangat sungguh!) teruskan dengan niat nak buat kuih. belah buah kelapa tu, ambil airnya, cedok isi campurkan sekali dalam bekas...siap proses ni., tunggu mamaD baking saja !


..start baking 'kalakatar' lepas solat maghrib tadi.., mamaD excited nak baking, hanis umairah yang suka tolong (anak mama)...air kelapa muda, isinya campur dengan tepung gandum, gula dan telur ayam (kacau sebati). Isi kelapa ni memang bagus dan sesuai sangat....emm memang jenis buah kelapa macam ni yang dicari..



...masuk dalam oven dengan suhu 230'C selama 60 minit. (aku belajar dalam internet jer Try n see), emak kat kampung guna dapur kayu (letak bara api dari sabut kelapa atas dan bawah periuk..lebih tradisionalnya).




..siap untuk dihidangkan...makan ketika masih panas lagi best !!

[publish]
Published with Blogger-droid v2.0.6



14 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

CONTEST RAMADAN: MOH KIRA BUAH KURMA by Mama Darwiish

Monday, July 22, 2013 Nazlee Ismail 6 Comments


...emmm join segmen lagi, dah kira .....dan jumlahnya ialah  16 biji kurma .

Silakan join kat sini atau klik pada banner tu.

#tolong saya kira .




6 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Segmen Kad Raya by DiyanaHani

Monday, July 22, 2013 Nazlee Ismail 5 Comments





 

 Segmen Kad Raya by DiyanaHani berlangsung selama seminggu iaitu bermula pada 20/7/2013 sehingga 27/7/2013.Segmen ini  diadakan untuk memberi penghargaan kepada penyokong-penyokong blog ini bersempena dengan hari raya aidilfitri yang akan tiba tidak lama lagi. 


KLIK BANNER DAH JOIN 







5 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Hanis cari nasi kandar..

Sunday, July 21, 2013 Nazlee Ismail 10 Comments




..mamaD bersama putri sulung kami, Nina.  ..katanya nak sangat berbuka sama sama hari ni...

Ikut permintaan Hanis pula, berbuka hari ni harus makan nasi kandar..

#mesti ada lauk ayam masak madu.
#mesti ada milo ais

kita layankan aje.. korang hari ni masak sendiri  ke atau beli juadah di param?
Selamat menanti iftar dengan tenang dan jangan ikut nafsu..ok.

#..sebelum tu shopping baju kurung lagi..
# anak perempuan.. biasalah tu..kan!

#...dan jangan lupa join segmen yg sedang berlangsung. .klik HOME.
.
.
Published with Blogger-droid v2.0.10



10 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Segmen : Jom Blogwalking Kisah Ramadhan

Sunday, July 21, 2013 Nazlee Ismail 7 Comments

Assalamaualaikum, Salam Ramadhan hari yang ke 11.

nak ajak geng-geng blogwalking terus ke link entri yang berkisarkan cerita/kisah di bulan puasa anda,
Segmen sempoi macam ni dah nak buat awal Ramadhan lagi tapi tak sempat.. ambil peluang hari yang terluang ini untuk melakukannya.

Jom join , kita kumpul sebanyak mana link (Link tersebut bakal di sticky post selama 48jam di entri lain) biar semua ada masa nak terjah nanti..

Syarat :

  1. Buat entri, letak banner ni beserta link entri segmen ni dengan tajuk "Jom Blogwalking Kisah Ramadhan".
  2. Dalam entri tu mesti ada satu (1) link entri kisah ramadhan yang hendak diketengahkan .
  3. Tinggalkan link entri segmen yang korang buat di ruangan komen (kotak komen ada lebih dari satu..letak kat mana yg boleh (sekali saja cukup) .
  4. Tarikh tutup tengah malam Ahad ni (21/julai/2013)

camana nak join tak ?.., dah tak sabar nak baca kisah ramadahan ni ( kisah tahun bila2 pon ok jer..)







7 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Apa juadah anda hari ini?

Saturday, July 20, 2013 Nazlee Ismail 7 Comments



PCL & mamaD akam menikmati juadah bubur nasi  berbuka nanti ye..dah hampir siap,
penyediaan yang cukup mudah, bubur ni berkuah sup tulang lembu, bersambal paru, daging, sayur kobis goreng bersama cendawan hitam dan kacang panjang menambah kerangupan ..juga.taburan bawang goreng serta hirisan daun sup dan daun bawang yang segar...semuanya dalam satu mangkuk MOI SUP ! , menu sampingan ialah cucur udang dan bigapple donut.. ni untuk HanisUmairah..dasyat dia tu !

Kalau makan bubur ketika berbuka, rasanya tak perlu minum air yang banyak, ...hirupan kuah sup sudah memadai untuk cepat rasa kenyang.

Apa juadah anda hari ini?

# Segmen sedang berlangsung hingga tgh mlm Ahad ni  :   http://www.nazlee.com/2013/07/jom-blogwalking-kisah-ramadhan.html , anda dijemput untuk memeriahkan.

Published with Blogger-droid v2.0.9






7 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Letak diam diam. ..

Friday, July 19, 2013 Nazlee Ismail 9 Comments


bubur lambuk sebekas..

pulut kuning sebekas..

main aci letak atas meja... ni yg aku ..

# aku suka ni...

rezeki sedekah orang di bulan ramadhan..

# sedekah diam diam.
# mencari pahala berkat.

Published with Blogger-droid v2.0.10



9 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Menanti lagi dalam dua minggu. ..

Friday, July 19, 2013 Nazlee Ismail 9 Comments


cemas  tapi sempat lagi post entri pagi..baca komen etc.. (baca entri sebelum ni) .

# @Maybank Banting. 09:10
assalamualaikum, selamat pagi encik.. sy nak buat aduan tetang. ..

sila duduk., sambil pegawai tu hulur tangan jabat salam.

pagi tadi, sy ada buat pengeluaran di atm petronas banting. ..tp duit sy tak keluar.  baki akaun pon susut encik..sy semak di mesin lain.

pukul berapa, atm maybank ke?

7:30 lbh kurang. .bukan maybank encik..saya guna atm bank rakyat.

...ada resit?

takde..tak keluar pon. .lepas tu mesin to out of service..

lain kali.. sy nasihatkan encik buat pengeluaran kad dgn bank yg sama..kalu berlaku kes, tak ambil masa lama nak selesaikan.

kes macam ni. ..berapa lama encik?

...3 minggu. , lepas ni encik kena buat aduan ke Bank Rakyat, kita terima maklum untuk ini.

# @Bank Rakyat Banting 09:40
...bla bla..ayat lebih kurang tadi.

aduan encik ni kami kena hantar ke Hq. . dalam 2 minggu boleh dapat balik duit encik.

## rumit jugak eh..
## untung ada jalan penyelesaian walaupun rumit skit..
## jangan gelabah.. pasti ada cara, lagipun semuanya ada track record..
## ambil iktibar dari pengalaman orang lain.
## untung masih ada yang sayang...



## ..dan yg penting,  buat voice record secara sembunyi..hehe senang nak ingat apa yg dibualkan sebelumnya..boleh buat bukti jika.perlu...tak pon boleh publish entry macam ni..

okay lah...syukuralhamdulillah masih ada rezeki .

Published with Blogger-droid v2.0.10



9 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Boleh dapat semula ke duit aku ni..

Friday, July 19, 2013 Nazlee Ismail 11 Comments


parking kereta kat petronas petropump nak isi minyak dan pada masa sama boleh keluarkan duit kat mesin ATM dalam kedai Mesra.

cucuk kad tekan nombor. .tggu punya la lama... last last kad je keluar tapi duit takde. resit pon tak muncul ..terus out of service mesin tu...

.. hadoiyai! ni dah kes naya pepagi ni..

tanya kaunter dorang cakap dah penah jadi pada pelanggan lain.

mungkin duit terlekat dalam tu! ..kata awek kaunter.

...tak pasal pasal kena gi bank jugak jap lagi.. harap boleh dapat balik duit aku..

# doakan eh..
#  boleh tahan la banyak jugak jumlahnya..

Published with Blogger-droid v2.0.10



11 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Sendawa power..!

Thursday, July 18, 2013 Nazlee Ismail 6 Comments



lagi dua jam dari sekarang ..ok kot , tak jadi masalah... sekadar tengok gambar je kan..aplikasi untuk hantar aroma/bau bersama gambar belum ada lg..hehe.

memang mengancamlah kalau dapat makan bersama santan pulut, ..kat Param sini susah nak jumpa peniaga jual yang dah siap-siap packing (set pulut durian).

# ada masalah sikit kalau iftar dengan juadah ni, harus sendawa power....
# takpasal-pasal makmum sebelah discribe "kucing tido ke musang king...ke D24" haha,  haru biru jadi terawih dia...

# Selamat menanti Iftar di hari yg ke 9 dengan penuh kesabaran..




6 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.