Happy Birthday NurHusnina !

Monday, September 30, 2013 Nazlee Ismail 10 Comments


"Selamat Hari Lahir Nurhusnina yang ke 16 , anakanda sulung kami " ...anak kelahiran  Sungai Petani, Kedah Darul Aman yang  kini membesar di Banting, Selangor.

Mendoakan semoga Nina menjadi anak solehah yang sentiasa memohon keampunan serta kebahagian kami ibubapanya , panjangkan umurnya , permudahkanlah untuk dia menghadapai pembelajarannya dan sentiasa taat beriman kepada  perintah Allah swt. amin ya Allah !

gambar kendit ...*tu lah baju hadiah hari jadi mamaD tempohari..cantik ?


p/s ....dapat hadiah sehelai baju  kesukaannya...dari mamaD dan pcl cuma sempat  hadiahkan antivirus untuk laptop dia je..:))  ...celebrate besday makan kek ,  ... mungkin buat dengan kawan-kawan sekolah di asrama je kata nina..





10 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

PROMOSI PAKEJ KONVOI KE THAILAND

Monday, September 30, 2013 Nazlee Ismail 1 Comments



PAKEJ 3 HARI 2 MALAM (3H2M)

Konvoi dari KL ke Wang Kelian,Satun,Pak Bara, Manang, Hat Yai dan Bukit Kayu Hitam.


Hari Pertama

  1. Bertolak dari KL (malam) dan berkumpul di R&R JURU di awal pagi.
  2. Bertolak ke Changloon, Beli Insuran Thai RM18/week
  3. Bertolak ke Wang Kelian (passport dan declare kereta)
  4. Bertolak ke Satun ( makan tengah hari )
  5. Ke Masjid mambang ( solat Jamak )
  6. Melawat Muzium orang Melayu (kuden mansion)
  7. Bertolak ke Pak Bara ( check in )
  8. Makan Malam (masakan thai)
  9. Bersiar siar di kampung Nelayan atau memancing
  10. Bersurai


Hari ke 2

  1. Sarapan pagi
  2. Sukaneka pantai (dewasa dan kanak kanak)
  3. Makan Tenghari (solat)
  4. Berkayak arus deras (minima 3tahun ~ dewasa)
  5. Balik Bilik
  6. Tengok Sunset
  7. Solat Mahgrib
  8. BBQ dan unpluged gitar
  9. Bersiar-siar dan memancing
  10. Bersurai


Hari ke 3

  1. Sarapan
  2. Bertolak ke Hat Yai ( 90Km)
  3. Singgah pasar tradisional dan buah buahan tempatan
  4. Hat Yai Park
  5. Shopping di Hat Yai
  6. Antara jam 7mlm bertolak ke Dannok (sempadan bukit kayu hitam)
  7. Bertolak baik ke KL

Pakej *RM300/orang  ini tertakluk kepada :

  • Minima 5 buah kereta @ 20 orang dewasa.
  • Jika 15 buah kereta @ 60 org dewasa  ~ diskaun lagi 5%
  • Jika 20 buah kereta @ 80 0rg dewasa atau lebih ~ diskaun lagi 10% nett.
  • Kanak-kanak (7 ~ 12 tahun)  1/2 harga dan bilik kongsi dengan ibu bapa.
  • Kanak-kanak (3 ~ 6 tahun) RM50 nett

*perubahan tertakluk kepada harga semasa .

#Khusus untuk aktiviti berkumpulan : Hari Keluarga, Blogger Gathering dan seumpamanya.
#Sebarang pertanyaan / info :  email kepada nazli.angkasa@gmail.com




1 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Baru Dua yang sempat di Review..

Sunday, September 29, 2013 Nazlee Ismail 2 Comments


(capture hari  pertama entri disiarkan. (t.kasih +1 dari rakan menyumbang pageview)

(capture hari  pertama entri disiarkan. (t.kasih +1 dari rakan menyumbang pageview)

pertamanya nak mohon maaf sangat-sangat kepada pemenang segmen sempena birthday mamaD tempohari , mungkin yang menang tu sendiri dah ingat-ingat lupa...menang ke tak dia huhu, ...janji dicapati ke? ..ok 'kedai ' pcl tengah Hot ni..dan keja hakiki di hari cuti minggu plak tu..kan, macam-macm alasannya.

keduanya nak bagitau..review blog memang mendapat perhatian dari rakan pembaca terutamanya melalui carian google/googleplus. Diharap dapat menyumbag trafik ke blog yang direview juga.

oklah , takmau berceloteh kosong...tengok list pemenang sekali lagi refresh dan tunggu giliran ataupun pcl pick  blog yang mana sempat dulu..(jangan risau , janji pcl nak buat yang terbaik untuk anda yang sporting moting !)

KEPUTUSAN PENUH : Segmen Khas Sempena Ulang Tahun Kelahiran Mama'D


ok akhir sekali, ...hari ni, sat lagi nak pi jemputan kenduri kahwin orang Jawa sini, khabarnya penyanyi rambut kembang 80'an berkain pelikat dibahu datang buat persembahan..*nak tengok abg herman tino bawa pelikat lagi ke tak..bukan nak dengar dia nyanyi sangat ponn..kebetulan emak pengantin tu jiran sekerja juga. ... lepas tu ke Alamanda Putrajaya, carikan akak Nina punya hadiah Birthday dia 30hb esok je..dan terus hantar dia balik ke asrama.

#kerja macam tak kerja je hari ni..baik aku halfday !. yes..family first !





2 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Apa yang saya belajar tentang buat duit dengan blogging

Saturday, September 28, 2013 Nazlee Ismail 4 Comments

Ini cerita saya..Tuan sabreehussin.com  dan semua pembaca di blog ini.

Penat dah kalau 'makan tahun'  berblog hanya kerana minat sahaja tidak berbaloi !, tidak menggunakan sepenuhnya 'kelebihan' anugerah Allah swt dalam blog/wbsite kepada kepada pemiliknya.  Blogger lama / baru newbie.. saranan saya, pasanglah niat dalam hati ,...iaitu niat untuk memajukan diri dalam apa jua bidang yang diceburi....sekadar minat mungkin buang masa kita ! maaf cakap lah, saya ni memang cepat bosan dengan sesuatu keadaan...

Saya selalu bagi tahu isteri, kalau nak buka  KOMPUTER atau LAPTOP , "abang nak buka kedai sat".

.....kalau isteri call ,  "abang dok kat mana?", saya jawab "dok jaga kedai".

so Isteri saya faham, saya buka laptop bukan untuk suka suka tapi BERNIAGA.

Ini TIPS terbaik saya untuk majukan diri dalam Blogging.

Sebenarnay 'kedai' saya tak nampak di blog ini .Sebelum ni,..ada kat blog lain, jubah online umpamanya..yang mamaD uruskan sekarang ni, walau tak banyak income tapi boleh bantu dia belajar berniaga....

Dan terbaru... mungkin anda perasan saya dah macam Agensi Pelancongan pulak... baru satu entri saya publish. InsyaAllah akan berterusan.

bak kata sabreehussin.com  "Senang betul buat duit dengan blog sekarang ni ya. Dulu tak macam ni pun"

dan TIPS semangat dari rakan juga. especiallay Pakjoe (kawan saya). Mana yang baik jadikan tauladan, dan mana yang buruk jadikan sempadan.

sekian.

Mini contest ini mendapat sokongan penuh blogger Pakar iaitu Titan, Juan dan Suri.”




4 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Semak link blog anda !

Saturday, September 28, 2013 Nazlee Ismail 3 Comments

salam semuanya..


  • dah bangun tidur..?
  • dah sarapan..? ke.. tunggu makan tengahari terus? *hihi jangan la macam tu , tak bagus tau..
  • dah letak link/url blog untuk join blog list pcl (Lelaki dan Wanita) ?
  • dah check sidebar blog pcl ni..ada tak tersenarai dalam blog list Sempoi & blog list Sporting ?
  • dah masukan url blog www.nazlee.com dalam bloglist anda ? (t.kasih kalau anda dah lama buat..) 
  • dah like page P.C.L
  • ..dan yang paling utama , dah jalankan kewajiban anda sebagai seorang yang beragama ?
ok baik, biarlah setiausaha peribadi  saya  hari ni buat spotcheck !

(nina n mamaD..tq.) diaorang tolong saya scan link anda sama ada bermasalah atau tidak mengunakan kaedah [ Free Website Malware Scanner ]

# update blog list secara berperingkat..masih terbuka kepada yang belum letak... dan mungkin saya akan tamatkan pencarian blog list bila-bila masa.

"Orang berbudi kita berbahasa..."





3 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Tinggalkan Link / URL Blog Anda - Blog List ( Wanita pula... )

Friday, September 27, 2013 Nazlee Ismail 15 Comments


Assalamualaikum...

(...sejam berlalu lebih sikit...maaf, tadi  rakan sekerja saya buat majlis perpisahan  *makan durian dan buah-buahan lain..mana boleh terlepaskannya.

ok, terus kepada tujuan sebenar...sama jugak, pcl mahukan link/url  BLOGGER WANITA , oleh itu dengan segala hormatnya dipersilakan (seperti tajuk entri) .

..dan kalau sudi LIKE jer ! ..



#Blog List name : "BLOGGER SPORTING" ..semua blogger WANITA yang pcl kenali sporting habis ..serius especially G+ mamber .

#..saya perlukan blogger wanita untuk support semua aktviti terutamanya gathering blogger dan lain aktiviti berkenaan blog yang masih dalam perancangan..insyaAllah.

#Entry untuk Blogger Lelaki dah buat dah...  DI SINI.

*rombakan bloglist adalah mengikut kehendak admin.

sekian terima kasih.





15 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Tinggalkan Link / URL Blog Anda - Blog List ( Lelaki didahulukan )

Friday, September 27, 2013 Nazlee Ismail 7 Comments

Assalamualaikum...

Terus kepada tujuan sebenar..., pcl mahukan link/url  BLOGGER LELAKI , oleh itu dengan segala hormatnya dipersilakan (seperti tajuk entri) .

..dan kalau sudi LIKE jer ! ..



#Blog List name : "BLOGGER SEMPOI" ..semua blogger lelaki yang pcl kenali sempoi-sempoi belaka..serius !

#..saya perlukan blogger lelaki kerana ada 'aktiviti konvoi pelancongan' yang masih dalam perancangan..

# Blog list blogger wanita akan menyusul selepas entri ini. tunggu..

*rombakan bloglist adalah mengikut kehendak admin.

sekian terima kasih.




7 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Promosi Pakej Pelancongan Ke Krabi, Phuket dan Hatyai Thailand .

Friday, September 27, 2013 Nazlee Ismail 13 Comments





PAKEJ PHUKET KRABI HAT YAI
6D 4N RM680/head 

# caj untuk kanak-kanak (bawah 12 tahun) ; with bed 15% discount/head , without bed 20%/head discount. 

Pakej Termasuk :

1. Penginapan  2 mlm di Phuket .
                       1 mlm di Krabi
                       1 mlm di Hat Yai

2. Tourist Guide dan tour leader
3. Kastam dan Imigresen clearance
5. Bas persiaran pergi dan balik dari Station Bas Bandar Tasik Selatan ~ Phuket,Krabi,Hat Yai

Tarikh : 1 ~ 6 Nov 2013
Deposit : RM400 per head

Tempahan boleh dibuat melalui saya,  email : nazli.angkasa@gmail.com






13 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Karipap dan Orang Kampung ?

Thursday, September 26, 2013 Nazlee Ismail 7 Comments



... tersengih sambil menaip entri ni guna mobile pintar Samsung... tiada kaitan pon dengan gambar ni.

..sambil ngap sambil memikir dalam kepala ...macam mana nak mengelak masuk dalam kursus. ..tempoh kursus wajib bagi staf kerajaan (7 hari).

masalahnya mata aku kalau bab belajar sesuatu yang membosankan. ..memang kalah punya!
aku sengaja ambil sarapan sebiji karipap dan setin minuman bertenaga..nampak agak pelik hahaaa. kononnya nak bertenagalah nanti ni..

tapi tengoklah camana kesannya sejam dari sekarang !

p/s .. korang ada cara lain nak bagi mood segar sepanjag masa berkursus  *aku tak ambil apa-apa jenis makanan or supplement ke , memang tak ada langsung ...!

# faktor usia lah tu....

Published with Blogger-droid v2.0.10



7 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Memburu Itik di pagi hari..

Wednesday, September 25, 2013 Nazlee Ismail 14 Comments



*update : Lokasi  @kafe D Bunga Emas , Jalan Kanchung Darat. Banting.

...dah lama 'memburu'..,  baru terjumpa orang jual gulai itik di kedai makan sini..terus beli @rm3.50 seketul..x2 , siap untuk menu tengahari nanti. *bagi orang rumah rehat masak.

#lain benar menu kami hari ni... :)) glurp !

*ada yang tak selera makan itik eh...




Published with Blogger-droid v2.0.10



14 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Segmen – Saya Mahu Ditegur

Tuesday, September 24, 2013 Nazlee Ismail 11 Comments


assalamualaikum...

Terus kepada tujuan segmen ini iaitu..tegur menegur berkenaan blog rakan.

Suka saya bila ditegur ituah sebabnya saya join segmen ini, tegurlah semahu anda tentang penampilan blog saya terutamanya ..dari itu nanti boleh saya perbaiki mana yang sepatutnya .

Jika anda turut join dalam segmen ini...jemput saya untuk menegur anda (blog anda) seikhlas hati...begitu juga anda, insyaAllah.

Selamat bersegmen . Nak join KLIK SINI.




11 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Kepakaran memasak bertambah bila..

Monday, September 23, 2013 Nazlee Ismail 5 Comments


[sesuatu yang tak diduga...]

taukan..sebenarnya kita orang dapur ni memang dah dapat agak bila. ..contohnya gas memasak nak habis.
orang pi kerja tu cakap boleh tahan lagi 2,  3 hari... haha pcl lah tu..pandai je dia jadi nujum pak belalang pepagi tadi...emmm sudahnya memasak guna periuk nasi letrik lah hari ni.., nasib baik ada simpan periuk yang lama.. masih boleh guna bila keadaan terdesak..

bersabar jangan mengeluh dan  cari salah sesiapa,  saya ok je ni hihi dah siap masak pun !

~diana

Published with Blogger-droid v2.0.10



5 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Kalau boleh..hari ini adalah lebih baik dari semalam.

Monday, September 23, 2013 Nazlee Ismail 5 Comments

blog peribadi  ni tiada ciri SEO..haruslah bangga dgn pencapaian yg ada..

..asslamualaikum,

untuk lebih semangat blogging kita kena lihat apa yang terjadi semalam.., hari cuti minggu biasanya page views blog ni memang kurang sangat berbanding hari-hari bekerja biasa..hari Isnin hingga Sabtu tu biasalah dengan jumlah PV macam tu..

so, syukur alhamdulillah masih ramai yang singgah  dan impaknya semakin ghairah untuk aku berblog,  terima kasih atas sokongan anda ..pembaca.. pelawat yang sentiasa support blog pcl .

* my nephew yang sedang belajar kat Poland pon singgah komen..teliur tengok gambar entri semalam agaknya..

ok..sebenarnya mahukan  feedback dari anda semua tentang background blog ni...macam mana?

background oren dah bertukar ke putih bersih...harap memenuhi kehendak pembaca yang 'sakit mata' melihat warna oren sebelum ni.

terima kasih sekali lagi.

#apa saja target dalam kehidupan...mesti lebih baik dari semalamnya. insya Allah.




5 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Menu hari ini ..

Sunday, September 22, 2013 Nazlee Ismail 5 Comments



kami baru je lepas makan ....@ahad  biasanya memang lewat. ada sebabnya tu haha , adalah tak lain tak bukan semalam bersengkang mata sampai 3 pagi, meneman hanis menonton rancangan kesukaannya terkini iaitu Running Man ...program tv chanel Korea tu lah ..apa lagi . Sebleum ni dok halang dia sebab exam upsr belum lepas lagi...kini sabtu dan ahad adalah masanya bagai nak 'balas dendam'. layankan saja.

okay menu hari ni ialah Ikan Keli Bakar cicah air asam.. haaa , sedap tau.

#siang ikan sendiri, bakar sendiri...dan buat air asam pon sendiri.., mamaD jadi pemerhati...nasib la aku ni baik hati lagi...tak makan sendiri-sendiri hihii..

#makan kat rumah lagi menyelerakan..dah semestinya lebih selesa dan santai .

*aku bahagia apabila  melihat mereka gembira..

korang punya menu ?   ....Selamat berhari minggu.

Published with Blogger-droid v2.0.10



5 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Ketelitian dalam memilih sesuatu..

Saturday, September 21, 2013 Nazlee Ismail 8 Comments




bagus juga ada salah seorang dari kita dalam rumah tangga yang punya  sikap sangat teliti keperibadiannya dalam menentukan halatuju sebuah kehidupan yang suci murni dari segi rohani dan jasmani..

maksud aku,  setiap pasangan saling melengkapi di antaranya.. mana yang tak betul. ..ditegur supaya dibetulkan dan sebagainya sehingglah bab memilih barangan kegunaan harian..

aku selalunya tak kisah dari dulu bab makan , janji orang Islam boleh makan aku main balun je..*dulu lah
tapi mamaD bukan macam tu orangnya...

berkira sangat dalam pemilihan barangan tak kira jenis makan atau pun kegunaan harian macam gambar kat atas tu..sabun pencuci pakaian pun kena cari logo halal bari dibenarkan guna..

tadi pagi aku belikan sos cili... "ada logo halal tak bang?" katanya... hihi aku senyum je sebab dah tau dah...dan perkara/tabiat yang sama turun kepada Hanis juga...haha bagus-bagus ada dua checker kat rumah aku ni..

#mencari yang halal adalah tuntutan agama kita.
#perlu ada ketelitian dalam bab Halal dan Haram ni.

Published with Blogger-droid v2.0.10



8 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Orang sana call kata pasaipa tak balik !

Friday, September 20, 2013 Nazlee Ismail 5 Comments


biasanya publish entri pagi-pagi atau sebelum tengahari, so hari ni memang tak dan kata mamaD.. selalunya dia akan support saya buat entri tambahan.....kami share blog ok bagi sapa-sapa yang tak perasan tu bila entri dari mamaD mesti dia letak nama dia di hujung entri..

tunggu jugak kot-kot keluar entri dia masak menu best tengahari tadi,...emm tak jugak (sibuk dengan anak kecik..ye lah tu ~ faham).

saya sibuklah hari ni..esok pon kena keja lagi tau ! , keja gomen pon sabtu keja jugak..kiranya bulan ni memang bulan rezeki lebih kami kot..sampai Raya Haji pon tak ambil cuti...makanya tak beraya di kampunglah kamiiiii...

#orang sana call kata pasaipa tak balik !

~...raya kat sini pon raya jugak (memujuk hati anak2 dan isteri)
~  nak merasa daging korban  masyarakat Jawa Banting ..






5 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Dia yang segala macamnya untuk saya.

Thursday, September 19, 2013 Nazlee Ismail 7 Comments


Assalamualaikum,

# ini merupakan entri khas untuk pemenang kategori 1 yang kedua.

kalau nak sebut nama blognya agak berbelit lidah, namun setelah diteliti betul-betul ia merupakan gabungan dua perkataan yang menggambarkan nama dan tempat ..

kita pergi terus ke dalam entri yang mahu diketengahkan , sambil baca boleh juga jadikan sebagai panduan dalam sebuah kehidupan ..kehidupan mencari bahagia dunia dan akhirat., in sha Allah.




"Saya tak banyak harta benda untuk di sumbangkan kepada masyarakat dan dunia, jadi saya memilih untuk menulis blog, dengan harapan kalau ada ilmu yang dapat saya sebarkan, saya akan sebarkan untuk kegunaan semua orang. Mungkin tidak semua orang suka dengan apa yang saya tulis, tetapi itu adalah adat dunia, kita tidak boleh memaksa orang lain suka dengan apa yang kita suka." ~ http://memetlenggeng.blogspot.com

Tuhan tidak tanya berapa lama kita hidup dalam dunia ini, tetapi Tuhan akan tanya, berapa banyakkah amalan yang telah kita lakukan sepanjang hidup ini.

Entri Kekeluargaan
Dari blog beliau , saya lebih gemar preview entri yang berbentuk Kekeluargaan...serius memang kena dengan kehidupan kita sebagai manusia ...walau apa pun , keluarga perlu diutamakan.

Sangat teruja dan tersentuh perasaan bila saya  membaca entri mengenai hari ulang tahun perkahwinan beliau dan di akhir entri tersebut ..katanya ;

"Ramai juga lelaki yang baik-baik dalam dunia ini, bukan suami saya seorang sahaja. Namun saya tetap merasa gembira untuk menyatakannya kerana dia adalah salah seorang diantara yang ramai itu. Oleh itu saya sangat menghargai perkahwinan ini. Mungkin tidak ada hadiah untuk saya kepadanya atau hadiah dari dia kepada saya. Tetapi kebahagiaan yang telah dilalui adalah hadiah yang terbaik untuk ulangtahun perkahwinan ini. "

mari kita terjah blog beliau dalam entri yang saya maksudkan ; (klik banner di bawah)


Beliau juga dikenali di facebook dengan nama seperti link gambar di bawah..pcl pon baru add dia je.


p/s ..apa yang anda dapat dari entri tersebut ?




7 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

ahhh..gila kuasa saya untuk hari ni!

Wednesday, September 18, 2013 Nazlee Ismail 5 Comments


..ahhh gila kuasa untuk hari ni, bukan senang nak tengok saya membalas komen. ..alhamdulillah bebudak kat rumah ni macam bagi laluan je..

untung Hanis ada..suka melayan,  kira take over mama punya tugas.. cukup bulan boleh claim. .tambah duit tabungan dia.. selalunya macam tulah..tolong sikit ke banyak ke, bagi tetap bagi termasuk dengan akak nina sekali dapat habuan bila mama terima gaji..

seronok sebenarnya share sebahagian duit gaji untuk belanja makan atau belikan sesuatu untuk anak sendiri termsuk juga anak2 yang dijaga..

itulah kepuasan dalam erti kata lain. ..membahagiakan  kehidupan seharian. Syukurlah..pcl tak bosan dan anak2 sendiri hepi.

Semalam sakit badan seharian melayan karenah anak2....tapi hari ni bersenang lenang atas kerusi empuk panjang.. begitulah putaran nya.
mahu tak mahu, itulah yang dinamakan pekerjaan..sebelum pencen buatlah sesuatu yang hati bekenan..agar setiap apa yang berlaku ikhlas tanpa paksaan.

*jamah cekodok jagung dan cicah cili untuk hidagan petang ni. 

~ diana.


Published with Blogger-droid v2.0.10



5 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Saya Syafi !

Wednesday, September 18, 2013 Nazlee Ismail 7 Comments


..Syafi Damia nama diberi,  umur baru masuk 2 tahun...saya jaga budak kecik ni memang senang dari yang lain2 , datang pagi dia selalunya tidur lagi.., kalau terjaga pon dia cuma nak susu je...lepas minum sambung balik tidur...best jadi baby ni kan...tak perlu fikir banyak ! haha..

...time makan dia bangun dan tak banyak songeh, bab makan tak perlu paksa2..Syafi suka sangat sup ayam.  Penat dia main pusing sana sini....cukup jam Syafi tidur lagi. tu yang tembam je pipi dia..hihi.

apa yang dicakapkan dia seolah faham semuanya....cuma mulutnya saja berat nak berkata-kata.., manja dengan pakciklie...sebut je "pakcik" dia terus senyum sengih...tunggu depan pintu , tau je bila time pcl balik lunch atau balik keja..

sengaja nak kenalkan anak jagaan saya, ...ni gambar Syafi  masa baru hari pertama daftar sebagai 'student' di rumah kami ;


cute tak budak ni?? very good girl... 

~diana

Published with Blogger-droid v2.0.6



7 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Cahaya Mata Jiwa Ain

Tuesday, September 17, 2013 Nazlee Ismail 10 Comments

Assalamualaikum,

# ini merupakan entri khas untuk pemenang kategori 1 yang pertama


pertama kali masuk blog ni, wuuh dasatnya !! siap pantun bagai..memang fikir banyak kali nak komen ke tak..kalau nak komen kena lah berpantun ikut rentak..hihi ;


Ok review saya lebih kepada promosi blog, bagi saya blog kak ummi memang sempoi...ramai yang ingin memertabatkan pantun tapi tak semua orang boleh ada bakat semula jadi macam akak kita nih..serius memang seronok barpantun dengan Blogger Ummi Kami , seorang kakak yang sangat peramah dan baik hati..teringin nak tanya beliau,  apakah rahsia disebalik pantun-pantunnya yang bersahaja itu.. maksud saya dan juga mungkin blogger lain nak tahu macam mana  nak dapatkan pembayang  yang  begitu memikat di setiap rangkap pantun nukilan kak ummi ?

cermin diri merungkai wajah,
nada berirama pantun seindah,
saling tak tumpah wajah Ustazah Nor Bahyah,
kalau tak percaya jomlah kita terjah 




ni hasil godekan saya dalam blog beliau..nak cari ilmu jumpa yang lain pulak..haha, apa pon kak ummi jangan marah..semua orang nak kenal dengan cikgu yang bijak berpantun nih..

 

# tajuk entri ni adalah sempena nama pena dalam facebook beliau  , ampunkan saya kalau ada yang silap.






10 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Masuk asrama? haruskah dari awal tingkatan satu..

Tuesday, September 17, 2013 Nazlee Ismail 5 Comments


.. kami baru balik dari hantar kakak nina masuk asrama dia dari petang tadi (semalam)..., kesian hanis sorang lagi. kalau sebelum ni sorang2 bagus gak..boleh konsentrasi belajar..ulangkaji. ada kakanya yang suka menyakat...dua orang pun dah bising sangat bila sesekali jumpa.

dalam kereta tadi sempat bincang dengan pcl, ...perlukah hanis masuk asrama jugak tahun depan? ?

kalau tanya pada hanis memanglah dia jawab takmau. ..tak suka asrama, tak suka dikongkong dengan peraturan katanya...hhu mana lah dia tau, agaknya ni semua dari kakak dialah tu..

kalau ikutkan pcl punya pendapat secara peribadi,  dia lebih suka anak2 dia berdikari..., biar matang lebih awal dengan rutin kehidupan sebagai pelajar yang penuh dengan disiplin.....mungkin pcl nak ikut cara bapak dia dulu agaknya, masukkan dia ke asrama sejak form 1 lagi...

kalau saya plak. ..mulanya agak berat nak lepaskan, kalau boleh biarlah lepas form 3 baru masuk asrama...tapi menengokkan keadaan si hanis tu, dia suka leka dengan tv, game dan tak berapa kisah sangat nak belajar kecuali dekat2 nak exam baru pulun...

jadinya keputusan masih kabur tapi berat kepada nak masukkan hanis ke asrama, tak kisahla...asrama penuh atau kosong....eh ada ke?  hihi..

nak tanya nih? pengalaman memasing ...harus masuk asrama start form 1 atau tak perlu...sekolah biasa je?

tq.

~diana

Published with Blogger-droid v2.0.10



5 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

T-SHIRT I ❤ BLOGGING GIVEAWAY

Monday, September 16, 2013 Nazlee Ismail 4 Comments




Klik Banner
Bermula 16 September - 23 September 2013


#SEMOGA BERJAYA .. JOM KITA MEMERIAHKANNYA




4 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Bihun sup kemboja. ...menu pilihan pagi ni.

Monday, September 16, 2013 Nazlee Ismail 9 Comments




...tengok gambar-gambar dalam blog album lama,  nampak sesutu yang menggiurkan tekak. ....sudah pastinya tentang gambar makanan yang pernah aku publish suatu ketika dulu.

"jom kita pi pekena bihun sup kemboja! " ajakan  aku pada mamaD yang nampak macam takda idea nak masak sarapan apa pagi ni..

semua bangun awal subuh tadi..ingat nak pi jogging sama-sama tapi...hihi,  seruan tempat tidur lagi kuat dari segalanya....lapar pon diabaikan sementara.

"Selamat Hari Malaysia" !

....dan selamat bercuti dan tahu nak ke mana-mana., makan dan makan saja
bagi yang punya plan baik....enjoylah dengan cuti anda semoga ceria dan berbahagia.


Published with Blogger-droid v2.0.10



9 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Tak silap ...aku kahwin awal .

Sunday, September 15, 2013 Nazlee Ismail 9 Comments



...sejujurnya bila meihat mereka membesar depan mata... dah boleh diajak berbincang dalam hal-hal berkenaan, diri kami merasa sangat bersyukur. Bersyukur dengan pemberian nikmat Allah ..nikmat pelengkap bahagia dalam sesebuah keluarga.

#Sentiasa berdoa dan tak pernah lupa memohon kepadaNya

Syukur alhamdulillah... untung berkahwin awal, maksud aku kawin dalam usia muda... mungkin rezeki kami, masa tu aku 25, mamaD 4 tahun lebih muda...tidak lama menunggu terus dikurniakan anak pertama.

Bapa muda masa tu, namun segalanya berubah...kehidupan remaja dengan kawan-kawan diketepikan kerana tanggungjawab semakin besar. bukan masanya untuk bersukaria.

#Belajar mematangkan diri
~bergaul dengan masyarakat yang lebih berumur dari kita  dan dalam masa sama hati kawan-kawan tetap dijaga...penting tu, biar pendirian kita dihormati  bukan dikeji di mata rakan sebaya.

dan sekarang ni ....bila lihat kawan-kawan seusia yang masih mengendong bayi, masih berpenat jaga malam...masih goncang susu botol anak.. ada yang baru sibuk nak mengurus sekolah anak...mengurus rutin penjagaan anak dan sebagainya...memang mengigatkan aku  dolo..dolo ..dolo punya kenangan sebagai bapa muda..

...dalam hati aku berkata " tak silap aku kawin awal..."





Hanis bersama (adlina, sepupu dari Kedah) dan akak nina...suka bila dah ramai-ramai ...bila mereka gembira , aku merasa bahagia..syukur padaNya.

p/s .. kalau dah jodoh , jangan tunggu lama-lama Rugi Masa tau! , aku kawin dulu belanja murah je...hehe saja perangat kawan-kawan...bukannya apa, cuma nak  bagi semangat  ! hemmm..





9 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Pertandingan Bunga Api Antarabangsa Putrajaya 2013

Saturday, September 14, 2013 Nazlee Ismail 7 Comments


ada peluang hanis nak tengok ! , ajak maktok dan adlina (sepupu hanis) yang baru datang ke banting nih..
kebetulan hanis dah merdeka exam..macam macam lah plan dalam kepala dia..

semalam, macam biasa...bila maktok ada kat sini maka aktiviti memancing  akan bermula, ..sekadar merehat-rehatkan minda.., berborak sejam dua ...ikan tak makan...belah la. dah biasa sangat kalau pi mancing tak bawa balik hasil...

eh melalut pulak , ...sebenarnya saya nak ajak korang bersama-sama  ke Putrajaya bermula malam ini  .rujuk kat banner tu, acara pertandingan bunga api tu sebenarnya adalah aktiviti tahunan tapi kami tak pernah ada peluang untuk menyaksikan..

so, kali ni insyaAllah..jom lah kita..

# malam esok/lusa insyaAllah..




7 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Like and Share Giveaway

Friday, September 13, 2013 Nazlee Ismail 3 Comments


Like and Share Giveaway ini ditaja oleh Blog Dearxila.my dan KNZeq.SHOP. Blog Dearxila.my merupakan blog personal individu biasa tapi terasa luar biasa bila dia menaip blog keke. KNZeq.SHOP pula merupakan online shop yang menawarkan fesyen kawaii dan stylish terkini dari Korea, busana Muslimah dan juga aksesori wanita.  
Please like and share ♥

sila rujuk CARA PENYERTAAN dan HADIAH di sini atau klik banner di atas.




3 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Segmen 1st Mama

Thursday, September 12, 2013 Nazlee Ismail 9 Comments


okay... saya free sikit petang ni, supportive blogger jom ikut saya...klik banner dan boleh la join sama segmen mamamaya .

MIL saya datang dari Sg Petani... , so malam ni kami ada plan baik punya ..cer teka ?? ..*hehe xtvt macam biasa

#Selamat Bersegmen semua ..




9 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Jenguk bagi sokongan..

Thursday, September 12, 2013 Nazlee Ismail 10 Comments


..hari ni lastday exam hanis dan calon UPSR sekolah kebangsaan.., nampak beria hanis dan kawan yang lain..sekadar memerhati dari jauh...

masih berbaki satu waktu lagi..berenti rehat makan dan solat zohor..

petang ni..'Aptitud Test' ; iaitu ujian mengenal potensi murid dari segi berfikir, menyelesai masalah,  membuat keputusan dan seumpamanya.. huh boleh tahan jugak bebudak la ni..ada macam interview pulak.



anak saya tu pemalu sikit orangnya...hehe macam lah abah dia ni jugak.. saling tak tumpah gitu. :))

#...hanis lambai tangan dan tunjuk 'thumbs-up'.. oklah tu kot!
#harap dia buat yang terbaik. ..

Published with Blogger-droid v2.0.10



10 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Keluarga moden tradisional

Thursday, September 12, 2013 Nazlee Ismail 3 Comments

... ramai orang menyangka kebahagian sesebuah keluarga itu hanya melihat kepada luaran seseorang yang dirujuk yang mana terlihat sahaja..atau dipertontonkan untuk bersama-sama merasakan apa yang telah dan sedang berlaku dalam kehidupan seseorang itu..

Sebenarnya kebahagiaan rumah tangga juga tidak dilihat kepada setinggi mana ilmu seseorang dari sudut akademik mahupun ilmu agama, atau sebanyak mana masa dan wang diperuntukkan untuk keluarga.

Setiap keluarga ada cara sendiri untuk merencana bahagia mereka. Perencanaan yang lebih kepada konsep keluarga moden iaitu pada asasnya terdiri daripada bapa, ibu dan anak-anak dan jarang melibatkan keluarga besar kedua-dua belah pihak.


Perencanaan yang masih mengekalkan konsep tradisional, yang mana ahli keluarga biasanya lebih besar kerana termasuk saudara mara sebelah suami dan isteri yang tinggal bersama atau berdekatan. Jika berdasarkan keluarga tradisional, keluarga akan dipimpin oleh datuk yang berpengalaman berbanding keluarga asas dipimpin bapa masih muda serta kurang pengalaman.

Zaman kita, semuanya kalau boleh mahu berdikari atas alasan tidak mahu bergantung harap dengan orang tua.. dan kalau boleh semua nak selesai sendiri jika ada sebarang masalah..

tetapi kehidupan terlampau mengikut arus semasa sehingga hilang pedoman., tidak salah mengikut arus kemodenan jika kena gayanya,  ia tidak bermaksud perlu mengubah semua perkara sehingga mengenepikan hukum syarak.

wujudkan keluarga moden tapi masih mengamalkan prinsip keluarga tradisional iaitu saling menasihati dan mengambil berat sesama keluarga serta jiran terdekat.

#Keluarga akan bahagian apabila semua ahlinya memenuhi tanggungjawab masing-masing , saling menghormati selain bekerjasama menguruskan keluarga dan masyarakat sekeliling berdasarkan syariat Islam tanpa mengenepikan keperluan mengikuti perkembangan semasa.

#keluarga anda bagaimana ? ..dan bagaimana yang diinginkan ?





3 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Lauk kesukaan pcl..(pantun)

Wednesday, September 11, 2013 Nazlee Ismail 4 Comments

assalamualaikum .

...bila ada blogger berpantun , teringin gak selitkan dalam entri...sekali sekala, cantik bahasanya itulah dia kak ummi kami..,  apa salahnya mencuba...lagi pun saya bukannya teraa ! suka suka..

sudah sakit bahuku mendodoi,
si anak jagaan  tak mahu tidur,
disuruh suami janganlah beradoi,
mencari alasan tak mahu kedapur..



makan nasi masak sambal,
ikan aya sedap rasanya,
ikan kayu dan tongkol jua dikenal,
kesukaan kami seisi keluarga.

diracik-racik buah kurma,
diberi makan si hanis umairah,
si anak periksa..  si bapa bekerja,
menunggu pulang makan bersama.

makan bertambah tiga beranak,
lepas makan tolong berkemas
sikecik semuanya tidur nyenyak,
inilah masa untuk bermalas-malas.

tidoq sat...Qailullah or napping  lepas tengahari , bagus...amalan para sahabat yg dibenarkan Rasulullah saw. Jangan lepaskan peluang ni..bye !

~ Diana

Published with Blogger-droid v2.0.10





4 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

KEPUTUSAN PENUH : Segmen Khas Sempena Ulang Tahun Kelahiran Mama'D

Tuesday, September 10, 2013 Nazlee Ismail 8 Comments

Assalamualaikum  wbt ... dengan penuh rasa syukur kehadrat Ilahi kerana dengan limpah kurnianya segemen tersebut telah berjalan dengan lancar seperti yang diharapkan...., Apa yang dijanjikan (hadiah) oleh penganjur akan dilaksanakan berperingkat dari semasa ke semasa, insyaAllah.
..dengan kerjasama mamaD ..dan inilah Keputusannya mengikut kategori : semoga tiada yang berkecil hati dengan keputusan yang dikeluarkan ini.

#keputusan adalah muktamad

Kategori 1

(Senarai mereka yang join)


Pemenangnya  ialah ; (klik pada gambar untuk link kepada blog berkenaan)


** pemenang kategori 1 ini, sila pilih salah satu ...mahu direview sama ada Blog atau Page (sila nyatakan link berkenaan).

Kategori 2

(Senarai mereka yang join)


Pemenangnya  ialah ; (klik pada gambar untuk link kepada blog berkenaan)








** pemenang kategori 2 ini, promosi banner/header anda akan berada diblog pcl (bawah header pcl) insyaAllah mulai pada minggu hadapan (satu per satu mengikut turutan) .


Kategori 3

(Senarai mereka yang join)


Pemenangnya  ialah ; (klik pada link blog berkenaan)

# ini pakai lambung nombor bertuah (rujuk pada senarai) ..ok ! heheee..
  1. http://sekuntumbungazara.blogspot.com/2013/09/segmen-khas-sempena-ulang-tahun_1.html
  2. http://ourkizuna.blogspot.com/2013/09/segmen-khas-sempena-ulang-tahun.html
  3. http://www.norazizah.org/2013/09/segmen-khas-sempena-ulang-tahun.html
  4. http://www.sheilashahfiekry.my/2013/09/segmen-khas-sempena-ulang-tahun.html
  5. http://citershark.blogspot.com/2013/09/segmen-khas-sempena-ulang-tahun.html
  6. http://lynnmunir.blogspot.com/2013/09/segmen-khas-sempena-ulang-tahun.html
  7. http://asmarpunyablog.blogspot.com/2013/09/segmen-khas-sempena-ulang-tahun.html
  8. http://jiesusanos.blogspot.com/2013/09/segmen-khas-sempena-ulang-tahun.html
  9. http://adhiemenulis.blogspot.com/2013/09/segmen-khas-sempena-ulang-tahun.html
  10. http://cinta25hb.blogspot.com/2013/09/segmen-khas-sempena-ulang-tahun.html
  11. http://www.aimisyahirah.com/2013/09/segmen-khas-sempena-ulang-tahun.html
  12. http://ramaramapendek.blogspot.com/2013/09/segmen-khas-sempena-ulang-tahun.html
+6 Blog lagi (pilihan mamaD)

** pemenang kategori 3 ini, salah satu entri dari blog anda akan dipilih , tapi kalau nak bagi entri terbaik pilihan anda pon boleh juga..sila nyatakan link diruangan komen secepat mungkin.

#mohon maaf atas kekurangan dari pihak penganjur dan harap semuanya tak serik nak join mana-mana segmen oleh penganjur selepas ini.

#Terima kasih dengan sokongan yang diberikan.





8 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.