Menghampiri angka ke 17 tahun bersama..

Thursday, October 31, 2013 Nazlee Ismail 13 Comments


# Esok , satu haribulan sebelas... menghampiri angka ke 17 tahun kami hidup bersama..
# Sentiasa bersyukur kepada Allah swt kerana Dia menyatukan kami dalam kebahagiaan dan kesejahteraan.


Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers


insyaAllah 16/11 kami ke sini ; (atas tajaan seseorang ...) terima kasih. ! untuk meraikan cinta dan bahagia..









13 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Apa Hanis buat tuu..

Wednesday, October 30, 2013 PCL 9 Comments


WW. .






9 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Derita batuk berpanjangan boleh disembuhkan ;

Wednesday, October 30, 2013 Nazlee Ismail 8 Comments


Potong bahagian atas limau
sedikit garam dimasukkan ke dalam limau
letakkan kembali bahagian atasnya
stimkan selama 10 minit
Makan semua isi termasuk jus segar di bahagian bawah mangkuk


#Batuk berpanjangan boleh disembuhkan ; selagi ada usaha dan dengan izin Allah swt.





8 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Anak-anak kami..

Tuesday, October 29, 2013 PCL 10 Comments


okay...kita santai petang sambil melepas rindu. ..bagi yang rindukan anak-anak pcl n mamaD lah..

Nurhusnina @nina.. @ kakak ;
sekarang ni dia tak ada di rumah bersama kami, 2 minggu sekali baru nampak muka dia..sebab dia tinggal di asrama,  sunyi bila tinggal bertiga sebab hanis takda gu nak buat bising..

Nurhanis Umairah @hanis.. @ adik ;
dia yang bongsu lagi manja, ..kadang manjanya melampau sampai makan pon kena suap. , saya selalu melayankan saja bila dia selalu nak makan roti canai kerana itulah makanan fav dia yang tak pernah rasa jemu...



..Keduanya ada mepunyai perwatakan yang berbeza...  sorang suka senyum , memang murah dengan senyuman dan cepat mesra dengan kawan-kawan dan sorang lagi berat sikit mulut nak senyum maupon bercakap . Kalau tak kenal....jangan harap la nak dengar suara dia....

Kalau keduanya bertemu , kadang tu macam 'anjing dengan kucing'...tapi sejak berjauhan ni dan mungkin dah semakin remaja...masing-masing pandai mengeluarkan pandangan bila berbicara dalam musyawarah keluarga..




10 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Misi mencari diteruskan..

Tuesday, October 29, 2013 Nazlee Ismail 4 Comments

kenangan  entri 2011


...dalam proses mencari 'blogger lama lama' yang pernah bertandang melalui komen-komen entri pcl sebelum ni .

..setiap entri disusuri.. , bila ada entri yang sepatutnya aku kongsikan kembali,  ...aku akan kongsikan melalui widget +1 google ..

biar misi ini berjalan dalam berbagai haluan , yang pasti 'jejak kasih' akan berterusan..insyaAllah.

# boleh kita sama-sama baca entri lama pcl jugak...






4 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Aku dan Blog ; Misi mencari rakan blogger lama-lama

Tuesday, October 29, 2013 Nazlee Ismail 12 Comments



"...tiada yang lama maka tiada yang baharu.." misi ku bermula menerjah ke laman blog yang pernah sama-sama bertukar cerita dalam konteks Aku dan Blog ..., ada yang masih aktif , jauh lebih maju kehadapan...dan tak kurang juga ramai yang 'hilang' entah ke mana..

Aku himpunkan mereka dalam "Mygeng Lama-lama"  (secara berperingkat) .

# yang baru tetap setia yang lama jangan dilupa..insyaAllah. semoga dipermudahkan.







12 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Sarapan ; Telur Goyang

Monday, October 28, 2013 Nazlee Ismail 6 Comments


Selamat pagi.. Assalamualaikum semua..

Saya masih lagi di rumah (07:45).. teringatkan kata ustaz masa dengar tazkirah jumaat lepas ada diselitkan istilah 'telur goyang'..maka saya terus ke dapur..

lucu jugak sebab namanya sebegitu.. kenapa?

..sebenarnya keenakan itu yang dimahukan.. sedap dan lazatnya menyerlah.
kuning telur itu mesti boleh gerak-gerak atas pinggan semasa dihidangkan.., bagi mereka yang dah biasa dengan istilah 'telur goyang' baginya sudah selesa menggunakan istilah tersebut dan kebanyakan kedai makan di negara kita sudah sedia maklum terutamanya kedai-kedai mamak..

Tak percaya ea..cubalah order 'nasi goreng telur goyang' ..haha..
kalau dorang blur/terpinga-pinga, ..anda sendiri bagitau jelah apa yang goyang tuu..

#selamat bersarapan





6 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Malam masih muda.. : Ikea.

Sunday, October 27, 2013 PCL 9 Comments

hai  assalamualaikum.

kami masih lagi di IKEA Damansara..cari barang satu dua items dan balik... nanti minggu bila-bila ada masa mai lagi sini hemmm..

Ini lah kekdahnya bila berbelanja tak ikut perancangan...ikut sedap kaki melangkah. (jangan ikut contoh saya ni :P )

tersinggah dan terbeli itu sudah biasa...
bukan banyak mana je, tak habis lima puluh hinggit pon...sebenarnya lebih kepada suka-suka dan menjamu mata...

p/s...mamaD memang macam tu...

# cari keripap ikea (ada telur dlmnya) sedap!
.




9 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Mini Giveaway #2 By Nabila Medan

Sunday, October 27, 2013 Nazlee Ismail 1 Comments



CLICK BANNER!!

#Jangan lepaskan peluang bergaya dengan T-Shirt "I AM BLOGGER" . Join GA ini , Tarikh tamat pada 28/10/2013. esok lah..







1 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Santai cuti dengan Somtam mamaD dan Promo T-shirt PCL.

Sunday, October 27, 2013 Nazlee Ismail 5 Comments


Salam cuti hari minggu semua..

pepagi lagi cari mangga muda, betik muda dan bahan lain. eh..haha semua muda-muda belaka.. nak buat resipi awet muda gitu..

nak makan puas dan sedap kena buat sendiri..teringat kat somtam siam Seri Kembangan aritu.. mintak mamaD tolong buatkan.

saya,  sebelah siang hari lebih suka di rumah..malam sikit baru keluar jalan-jalan makan angin sambil nak promo tshirt jenama blog PCL. hihi (pcl dlm proses. .. cara macam mana nak berikan kpd pembaca setia)

hari minggu anda buat apa?

#semoga ceria bersama tersayang.








5 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Tutorial Salin Embed Post G+ untuk buat entri blog .

Saturday, October 26, 2013 Nazlee Ismail 8 Comments

Assalamualaikum..

INI ADALAH TUTORIAL UNTUK MEREKA YANG BERTANYA , BAGAIMANA NAK BUAT ENTRI DENGAN MENGGUNAKAN 'EMBED POST G+' ;

 1.  Mula pergi ke post G+ yang kita dah buat..


2 . Kemudian klik tanda errow sebelah kanan post dan akan keluar pop-up macam ni :
dan pilih 'Embed post' klik untuk copy ;


3. Paste ke HTML entri post ;



4. Akhir sekali Preview , anda boleh tengok hasilnya. dan sedia untuk Publish .



Sekian . harap dapat membantu .




8 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Kalau orang tersayang telefon ..cuba sebolehnya jawab panggilan tersebut..

Friday, October 25, 2013 Nazlee Ismail 10 Comments



..salam pagi jumaat.. secara spontan rakan ofis aku berkata,..kita jadikan 'moral of the story' dengan kisah tragis semalam..' lain kali kalau bini call kena jawab ! katanya..








10 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

PAKEJ MENCANDAT SOTONG KUALA TERENGGANU 2013

Thursday, October 24, 2013 Nazlee Ismail 5 Comments





         PAKEJ MENCANDAT SOTONG
         KUALA TERENGGANU ;
         
         Harga Group Pakej 2013


 Pakej 1 ( Bot max 8 orang ) RM150 x 8  = RM1200.00
 Pakej 2 ( Bot max 10 orang ) RM140 x 10 = RM1400.00
 Pakej 3 ( Bot max 15 orang ) RM130 x 15 = RM1950.00 **bot  terhad
 Pakej 4 ( Bot max 6 orang ) RM135 x 6 = RM810 ** bot tiada  tandas





KEMUDAHAN YANG DISEDIAKAN:

  • Peralatan Candat
  • Jaket Keselamatan
  • System GPS
  • Spot Light
  • Kemudahan dapur
  • Air batu dan Air mineral
  • Tekong berpengalaman
  • Taklimat teknik mencadat yang betul
  • Bertolak lepas Asar dan balik waktu subuh
  • Setiap Group diberi 1 Chalet/Bilik percuma untuk menyimpan barang
  • Makan percuma
  • Bot berlesen

Makluman/syarat tempahan;
  • Tempahan hendakah melalui email ; nazli.angkasa@gmail.com
  • Tempahan mesti dibuat sekurang-kurangnya 7 hari sebelum tarikh aktiviti. 
  • Tempahan hanya akan disahkan selepas kami menerima deposit atau bayaran penuh. 
  • Sebarang pindaan kepada tempahan yang disahkan perlu dibuat 7 hari sebelum aktiviti.
  • Tiada bayaran balik akan dikeluarkan bagi sebarang pembatalan kurang daripada 14 hari .

## alangkah gembiraya hati bila dapat hasil candat yang lumayan ...banyak menu jadi kesukaan antaranya ialah 'sotong goreng tepung'.

...saya juga ada banyak pengalaman 'mencandat' ...dan rasanya anda pon sama dengan saya.., mencandat di pasar-pasar  :))  , belum mencuba/merasa macam mana aktiviti mencandat dilakukan.. kita ikuti pakej-pakej yang ditawarkan tersebut .


gambar hiasan ; sotong goreng tepung








5 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Bersyukur ada beberapa bloggers lelaki yang sudi jadi follower..

Thursday, October 24, 2013 Nazlee Ismail 8 Comments

Pagi Khamis, salam semua readers blog pcl..

Kalau ditengok balik senarai follower blog aku ni..agak musykil sikit , berat sebelah....lebihnya memihak kepada pengikut wanita, ...hemm mana pi lah ni bloggers lelaki ?

Bersyukur jugak ada beberapa bloggers lelaki yang sudi jadi followers..dan selebihnya mungkin jadi silent readers aje kot...tak apa lah.

Namun aku tetap bersyukur kerana kamu semua  masih di sini . Aku dan blog tetap akan cuba memberi yang terbaik untuk dikongsikan. insyaAllah.

# .. kadang tu ada masej nak disampaikan terus kepada kaum lelaki terutamanya...lebih-lebih lagi berkenaan kehidupan dan kekeluargaan. / harap masej dari entri-entri pcl sebelum ni  sampai kepada sasaran.


#Terima kasih semua follower Blog PCL.








8 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Testing Post..By embedding Google+ posts

Wednesday, October 23, 2013 Nazlee Ismail 6 Comments


Salam...

saya suka mencuba.. dan nak lihat bagai mana hasilnya... sebelum ni guna fb dan kali ni guna Google+ pulak..

biasalah kekadang tu dalam rajin ada datangnya malas dan ini lah konsep bila orang malas..

p/s ~ pcl sedang memantau orang bekerja sesambil tu...haha haa..







6 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Sekali lagi nak buat demo goreng char kuey teow .

Wednesday, October 23, 2013 Nazlee Ismail 9 Comments

...emm, special request dari rakan-rakan opis..... ada cadangan nak buat demo mengoreng lagi  'char kuey teow pcl' jadi pilihan.  Kat sini aku nak bagi resipi mudah supaya semua suri/sura rumah boleh buat sendiri...sebelum aku nak 'buka kedai' - konsep katering sendiri nanti (dalam perancangan insyaAllah) doa-doakanlah ye kawan-kawan. terima kasih.




Bahan-bahan ;

K.teow, kicap cair , udang , gula, minyak masak,taugeh, kucai , telur ayam dan air.
Cili kering + belacan + bawang putih + bawang besar + air (bahan dikisar)
Bawang putih + air (bahan dikisar)


Cara Memasak

# Panaskan minyak masak (2 sudu besar) ,tumis bawang putih yang dikisar (1/2 sudu besar) dan cili kering yang dikisar (3 sudu besar) ---- tumis sampai cili masak ,

# Masukkan udang (10++ ekor bersaiz sedehana besar, kicap cair (6 sudu besar), air (2 cawan) gula (secukup rasa) ,

# Masukkan k.teow (600g), taugeh dan kucai (agak2) ,

# Pecahkan telur ayam(3 biji) ---- kacau sama rata sehingga masak.

>> Anggaran masa memasak/ goreng ialah 3 minit (bergantung kepada saiz api dapur yang digunakan)

#selamat mencuba masak sendiri..






9 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

PERHENTIAN ISLAND PACKAGE 3D 2N

Tuesday, October 22, 2013 PCL 6 Comments




 

 PERHENTIAN ISLAND PACKAGE 3D 2N  :
 From  RM398 or $168


 Package Inclusive :
 - 2 night accommodation
 - 2 breakfast, 2 lunch & 2 Dinner
 - 1 Perhentian Island Snorkeling Trip
 - 1 Pulau Rawa (island) Snorkeling Trip
 - 1 light House Snorkeling Trip
 - Complementary 2 way boat transfer
 - Snorkeling Equipment
email to : nazli.angkasa@gmail.com



PERHENTIAN ;

  • Discover The 5 Star Scuba Diving
  • Discover your first under water world and buble making with our PADI's profesional


** Not included in the Promotion Package
      Discovery of scuba diving can be arrange.
      Recomended for those who like to explore to the waterworld



Makluman/syarat ;
  • Tempahan melalui email ; nazli.angkasa@gmail.com
  • Tempahan mesti dibuat sekurang-kurangnya 7 hari sebelum tarikh ketibaan. 
  • Tempahan hanya akan disahkan selepas kami menerima deposit atau bayaran penuh. 
  • Tiada bayaran balik akan dikeluarkan bagi sebarang pembatalan kurang daripada 14 hari sebelum daftar masuk
  • Sebarang pindaan kepada tempahan yang disahkan perlu dibuat 7 hari sebelum ketibaan.
  • Semua keselamatan semasa cuti adalah tanggungjawab peserta.









6 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Berbelog Dengan Ikhlas Dalam Dunia Hidupku

Tuesday, October 22, 2013 Nazlee Ismail 7 Comments

      



Salam blogging semua ....."Berbelog Dengan Ikhlas Dalam Dunia Hidupku" .

hurm..ada kalangan blogger yang tak kisah pon pasal semua ni tapi  bagi saya, ini  semacam cetusan rasa memberikan semangat baru untuk  terus "Buka Kedai" .. yes aku, kamu dan blog  masing-masing ada cara tersendiri melayaninya/menaganinya.

#t-shirt exclusive ini bukan untuk dijual.

Published with Blogger-droid v2.0.10



7 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Nak 'menyinga' kat sapa tuh pcl ??

Monday, October 21, 2013 Nazlee Ismail 8 Comments


.. masak lemak ikan tongkol ..yang pedas memang kami suka.., dari semalam makan pedaih ! tengahari tadi
pon makan lauk pedaih !  nak habaq mai...saja ja upload , kebetulan pcl dok mengidam makan makanan pedas !

nak 'menyinga' kat sapa tuh ?? 

~ diana

 

Published with Blogger-droid v2.0.10



8 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Suka makan pedas ?..

Monday, October 21, 2013 Nazlee Ismail 7 Comments

"yeah..boleh geng dengan kami..."

...malam tadi kami anak beranak ke Seri Kembangan hantar Nina ke asrama sekolah dia, sebelum tu singgah makan bihun tomyam , koeyteow tomyam dan mamaD pesan somtam ..pedas punya !!, emmm....pedas teramat sampai meleleh ayaq mata,  ...somtam tu yang paling power..rasa masam manis  dan pedas..fuh teringat sampai pagi ni...tapi alhamdulillah pedasnya tak memudaratkan perut kami ..



Ulama' kata , hukum makan pedas tu makruh , ada juga sebahagianya kata tidak makruh...dan jika sampai memudaratkan boleh jatuh hukum haram  , ..saya beranggapan jika kita mampu mengunyah cili padi sambil makan nasi itu tak menjadi hal pada kesihatan tubuh badan kita...lakukan lah..


saya dan mamaD pernah buat ! ..cili padi 'kampung'  sebagai ulaman makan tengahari..


#boleh bertambah selera. ~ tambah nasi dari satu menjadi dua pinggan :) ~ pandai mamaD layan suami..haha ...takleh nak cili mulut sebab dah biasa ..haha.



#orang yang tahan makan pedas ni boleh tahan leteren isteri ~ *kalau lah isterinya tu kuat berleter  huhu.
#mamaD cool jer setiap hari. I like her !






7 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Promosi Percutian Bandung - Jakarta

Monday, October 21, 2013 PCL 4 Comments


      FLY TO BANDUNG JAKARTA 3H2M

          Promosi Jakarta - Bandung . Tarikh Bercuti di antara 
            13 Oct ~ 13  Dec 2013  . Semuanya dalam RM650/head

        
         PAKEJ TERMASUK :

          1. Flight tiket dengan bagasi balik 15kg.
            2. Hotel 1 bilik 3 orang.
              3. Transport sepanjang percutian.
                4. Breakfast
                   5. Tipping.








Syarat pakej :
  • Mesti ada 1 group 6 0rang
  • Pasport mesti dah siap sedia
  • Tarikh bercuti di antara Okt 13 hingga Dec 13/2013


Makluman/syarat tempahan;
  • Tempahan hendakah melalui email ; nazli.angkasa@gmail.com
  • Tempahan mesti dibuat sekurang-kurangnya 7 hari sebelum tarikh ketibaan. 
  • Tempahan hanya akan disahkan selepas kami menerima deposit atau bayaran penuh. 
  • Tiada bayaran balik akan dikeluarkan bagi sebarang pembatalan kurang daripada 14 hari sebelum daftar masuk
  • Sebarang pindaan kepada tempahan yang disahkan perlu dibuat 7 hari sebelum ketibaan.
  • Semua keselamatan semasa cuti adalah tanggungjawab peserta.


# Sebarang pertanyaan berkenaan percutian promosi@kedai PCL , sila berhubung melalui email.
Terima Kasih.













4 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Video Brosur : Penyampaian kepada umum yang boleh dilakukan terus meresap dalam hati penonton

Saturday, October 19, 2013 Nazlee Ismail 2 Comments






Pernah anda tonton video di atas tu..yeah , best kan?

Banyak cara penyampaian kepada umum yang boleh dilakukan terus meresap dalam hati penonton dan di sinilah peranan yang diilhamkan oleh Video Brosur . "Marketing Video" yang menggabungkan gambar, video 3D / animasi logo untuk keperluan identiti penjenaman produk anda. Ia adalah iklan dalam bentuk video .

Rakyat Malaysia kebanyakannya lebih suka menonton Video di internet daripada membaca artikal/risalah.

#Jika anda sebagai seorang yang melibatkan diri dalam bisnes, apa jenis bisnes sekali pon harus ada persaingan untuk meningkatkan tahap di mana anda berada sekarang ini. Dalam penjenamaan produk , pengunaan medium berbentuk video pendek seperti Video Brosur ini  dapat membantu anda.

Contoh : Ia mudah untuk mempromosikan produk kesihatan anda apabila anda mempunyai video seperti ini!





 ... Masa untuk video sekarang !! ... Jadi apa yang anda tunggu? Dapatkan Video Brosur ... Call 1 300 888 977 untuk konsultasi percuma ...

Untuk mendapatkan lebih info tentang Video Brosur , sila klik banner dibawah ini. Semoga bermanfaat .

#Ditaja Oleh : Blooggers Dot Com







2 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.

Bukan alasan tapi jujurnya aku terkilan...

Saturday, October 19, 2013 Nazlee Ismail 7 Comments



yahh...tiap kali hari sabtu dan kekadang hari minggu adalah hari kena standby, ..memantau kontraktor buat kerja.. ,  yang namanya kerja memantau tu kedengarnya macam  mudah tapi sebenarnya tanggng jawabnya adalah berat .. Walaupun boleh sambil minum dan bersantai namun kerja tetap kerja.. memastikan kerja siap seperti dijadualkan itu adalah amanah ..amanah..dan amanah...

Ini bukan alasan tapi jujurnya aku terkilan...

..aku rasa terkilan kerana tak dapat bersama ahli keluarga yang lain menghadiri  majlis perkawinan sepupu di Bukit Mertajam (Taman Guar Perahu) hari ini. Blogger Knor (myauntie) mesti jadi orang kuat kat sana.. Semoga perjalanan majlis tersebut berlangsung dengan suksess.

"Selamat Penganti Baru Zulia" ..kanan sekali dlm gambar.






7 Comments:


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.