Nasib @ Kluang Johor

Sunday, January 19, 2014 PCL 27 Comments

Berblog dari Bandar Kluang Johor.
Inilah kedatangan buat pertama kalinya di sini.

...dari Banting,  jam 1 lebih terus ke sini melalui lebuh raya PLUS.
syukur alhamdulillah sampai ke.distinasi dalam jangkaan waktu iaitu lebih kurang 3 jam perjalanan.

Untung aku terlepas dari kesesakan trafik tadi di kawasan di mana ada berlaku kemalangan jalan raya ; Sebuah bas ekspress terbalik. ..kejadian baru berlaku dan jalan belum jem teruk lagi. Berita lanjut aku tak pasti sebab tak tengok berita tv..

Perut dah lapar..lepas check in aku terus ke Kluang town cari makan.

Memang nasiblah aku jumpa kedai makan ni..febret aku makan roti canai ; teringat hanis  n mamaD kat rumah...2, 3 hari ni takda roti canai la eh..hihi

Member sekursus masa daftar tadi dia cakap dia orang Johor....

Akak kaunter yang ramah giler dengan suaminya menyambut kedatangan kami... "akak dah berkhidmat kat sini dah 28 tahun dik" katanya.. Huh otai tu!

Apa pun di sini baru permulaan untuk beberapa hari..


27 comments:

  1. jauhnya sampai ke keluang...selamat berkursus menimba ilmu n pengalaman...

    ReplyDelete
  2. Selamat berkursus encik nazli~ sunyi la opis UPF.. huhu...

    ReplyDelete
  3. Saya juga pernah berkursusu di Kluang (INTAN)....

    ReplyDelete
  4. jauhnya..jom datang kota PCL..

    ReplyDelete
  5. Hye, saya suka bace blog awk, baru2 ni saya baru buat blog hope awk boleh follow dan singgah la blog saya :) http://awksweetgitu.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. pasal kemalangan tu, ada 3 kematian termasuk seorang kanak2. alfatihah dan takziah kepada keluarga mangsa.

    apa menarik kat kluang? boleh la singgah mengopi kat stesen keretapi kang. femes tu, sampai ada orang buat francais `kluang station' tu!

    ReplyDelete
  7. Wah... Jauh tu... Moga byk.pengalamn ditimba..

    ReplyDelete
  8. ingat nasib apa, di timpa musibah ke apa..rupanya restoren ni nama nasib..aduyaiii..

    ReplyDelete
  9. Salam PCL..
    mula2 baca tajuk entry mcm tanjat jg.. ingat apa hal nya dengan "nasib @ Kluang johor" rupanya nama kedai hehe :)

    ReplyDelete
  10. Kluang station, kopi terkenal..

    ReplyDelete
  11. Gambar atas tu macam snap curi-curi aje?

    ReplyDelete
  12. Selamat berkursus...jauhnya..

    ReplyDelete
  13. Nasib ada restaurant nasib. Hehehehe.

    ZH Blogger

    ReplyDelete
  14. wahh jauhnya ke sana ^_^ restoren nasib

    ReplyDelete
  15. KURSUS KAT INTAN KLUANG KE?

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum PCL

    selamat berkursus

    ReplyDelete
  17. selamat berkursus..
    gambar sofa tu gambar kat rumah PCL ke gambar hotelnye

    ReplyDelete
  18. assalamualaikum PCL...selamat berkursus yer...:)

    ReplyDelete
  19. owh...kes yang bas terbalik kat Yong peng tu ker??drive carefully otw balik bro dan selamat berkursus...heheh

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  20. selamat menimba ilmu melalu kursus tu ya PCL :) semoga ada ilmu yang dapat dikongsi dengan pembaca nanti :))

    ReplyDelete
  21. saya pun tak pernah sampai ke johor lagi
    selamat berkursus PCL! =)

    ReplyDelete
  22. Selamat bertugas & berkursus PCL.. semoga semuanya dipermudahkan & berjalan dgn lancar.. aamiin.. :)

    ReplyDelete
  23. Berada di bandar Kluang jangan lupa secawan kopi di Railway Cafe Kluang ;)

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.