Rumah Kerajaan ...

Thursday, January 16, 2014 PCL 8 Comments


Orang kat sini tak reti nak makan pinang ...hurmm. Tepak sirih pon tak ada..
Kalau lah dulu... lanskap kat sini dibenarkan tanam pokok buah-buahan yang boleh dimakan kan bagus !

Sayangnya kan, nak buat macam mana lagi, kita cuma menumpang teduh... entah bila-bila akan berpindah @ dipindahkan..

#..bila duduk-duduk santai depan rumah, banyak perkara yang bermain difikiran...





8 comments:

  1. tanam rambutan dan mangga... berbaloi.. boleh makan bawah pokok sambil lepak petang2.

    ReplyDelete
  2. Betul3.. Tnm pokok buah lagi bgus kn..

    ReplyDelete
  3. hahaha.. betol tu PCL, kalau tanam buah boleh jugak dimakan2.. :)

    ReplyDelete
  4. best kalau duduk rumah kerajaan tp bila2 masa kena ditukarkan. maaf nina baru sempat singgah sini.

    p/s: dh kerja di mattel. bhgian plastic moulding.

    ReplyDelete
  5. Part kena selalu tukar tu yg tak berapa best kan...

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum PCL

    di sana sini cuma nmok pokok pinang sebagai landskap maybe sbb pokok ni tk ada ranting yg blh mengganggu kot ..

    ReplyDelete
  7. Rumah kerajaan terletak atas tanah kerajaan. Bayangkan kalau atas tanah kerajaan tanam durian, rambutan dan pokok buah-buahan lain, semua orang kampung boleh pergi ambik buah-buahan itu, kerana tanah itu bukan kepunyaan penyewa rumah pun, tapi kepunyaan kerajaan, kepunyaan rakyat....

    ReplyDelete
  8. kadang2 bila masa tu kita habiskan sendirian...memang banyak perkara yang kita akan fikirkan...

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.