Peranan suri hati hamba ..

Friday, February 28, 2014 Nazlee Ismail 8 Comments


....jangan tak sangka pcl ada peminat cilik, bersama Mea ada lagi...Aqeela, Afni zulaikha dan Syafi .

Tiap petang mereka menanti di rumah...jam 5 pm dah minta keluar rumah untuk didukung, bermain-main di luar... kadang mamaD dah tak larat melayan ,...dah sakit-sakit pinggang katanya.

...aku take over sekejap sementara menantikan mereka dijemput balik oleh ibu memasing. , melayan celoteh zulaikha  kekadang buat aku gelihati sendiri dengan kepetahannya bercakap macam orang dewasa.., Mea pula bertubuh gempal...tak ada langsung mewarisi ibuayah dia..:))..memang lenguh tangan dukung  sekejap aje.. , lengan dah naik muscular..haha tuu !! ,

Syafi ..yang tak banyak karenah, senang jaga dia ..tersenyum simpul aje kerjanya.. dan Aqeela dah jadi 'ketua' dalam reramai tu...boleh diharap juga tengok-tengokkan adiknya si Mea ...tapi mama tetap tak berani nak tinggal jauh sikit, biasalah budak-budak mana reti nak jaga betul-betul walaupun adik sendiri...

waktu aku rehat tengahari (lunch )..sempat mama bersolat , begitu juga petang...begitulah rutinnya kecuali hari sabtu dan ahad..

Pcl bersama Mea..


...mereka berempat itu lah peneman mamaD dikala sunyi (..ketika kakHanis bersekolah petang dan kakNina tinggal di asrama).

 #sibukkan diri dengan pelbagai aktiviti selain membantu ekonomi keluarga ; itulah peranan suri hati hamba...terima kasih mamaD....terima kasih sangat-sangat .





8 comments:

  1. Kehadiran mereka dapat juga mamD buat kawan tak lah sunyi dan bosan kat rumah walaupn letih sikit.

    ReplyDelete
  2. sama macam mak saya.
    bila dia jaga anak orang, boleh jadi peneman

    ReplyDelete

  3. PCL dan mamaD tak bercadang nak tambah si-comel seorang lagi ke dari darah daging sendiri...? Masih muda...ada lagi peluang tu....

    ReplyDelete
  4. si cilik comel nie mmg kite jaga dr kecil mmg sayang kalau cuti pjg xjumpa mesti mamaD n PCL ge turut ke rumah..betoi x...???

    ReplyDelete
  5. Terbaik untuk menjana ekonomi keluarga

    ReplyDelete
  6. bila kita jaga mereka dgn ikhlas,tak mustahil nnti budak2 tu sayang kita sangat2..kalah mak bapak diorang

    ReplyDelete
  7. Uncle bila nak tambah....? Haha.. kidding!

    ReplyDelete
  8. Dah lama tak terjah sini untuk tengok perkembangan blog abg nazlee, hari baru dapat untuk terjah :)

    Mohon singgah awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.