Aku suka juga nak menyelit kadang tu..

Monday, March 03, 2014 PCL 12 Comments





....  bila Nina dan Hanis masing-masing dah memiliki smartphone sendiri mula la nak selfie ...lama dah kami perhatikan gelagat anak remaja kami... terkini , memang itu satu budaya ikutan..termasuklah depa berdua beradik nih.



aku suka juga nak menyelit kadang tu .. mamaD, dia lain sikit...malu nak ambil gambar katanya..




kami selalu memantau apa yang depa suka buat dengan phone memasing..., check dalam phone gallery depa apa yang tersimpan... , kalau ikutkan memanglah ada rasa kurang selesa bagi life depa.. tapi demi untuk kebaikan mereka dan bukannya nak mengongkong..jelas itu ditekankan secara baik...biar anak-anak faham !


Apa saja yang depa download dalam phone depa...sebagai ibubapa perlu ambil tau juga.





# ..kata mamaD tak suka selfie, tapi ada jugak tuu !! ....dan ada saja nampak suami dia menyelit di mana-mana :))






12 comments:

  1. hubby saya jarang nak bergambar. tapi kalau berselfie ngan saya tu, selalu jugak. mmg jenis payah nak bergambar. huhuhu

    ReplyDelete
  2. sekali sekala menyelit.. nnt wat la jugak selfie sendiri.. hehe...

    ReplyDelete
  3. pcl nampak cam kawanlah dengan anak-anak
    muda gitu, mamaD pun sama
    apakah rahsia? hehe

    ReplyDelete
  4. Anak2 skrng ni klu tak diberikan kemudahan mcm tu kesihan juga sbb benda tu kemudahan.. nnti kesian juga bila mcm ketinggalan pengetahuan ttg teknologi ni kan.. bersangka baik je sbb benda2 ni dah keperluan skrng cu mmg kena pantau kan..
    ps: maaf tak dpt nk komen kt g+, dari tadi menunggu dok asyik opening je.. tak taulah line hari ni.. mcm lembab je.. Salam Isnin PCL.. :)

    ReplyDelete
  5. Aina akan check hp anak2 bila depa tidur. Bila tengah rehat2 atau dlm kereta nak jalan2 Aina akan bagi nasihat apa yg boleh apa tak boleh apa yang baik apa yang tak baik... Kalau marah2 memang tak jalan.

    Smartphone dah jadi kebiasaan bagi budak2 sekarang. Buat kerja sekolah pun senang google je utk dptkan input.

    ReplyDelete
  6. ya betul tu..
    ibu bapa skrg memang kena ambil tahu..tambah2 anak2 yg nak membesar :P

    ReplyDelete
  7. Saya tak pernah check apa yg ada dlm henset anak2, tapi selalu berceramah kpd mereka tentang pentingnya menggunakan teknologi maklumat utk kebaikan dan bukan utk merosakkan diri sendiri. Harap2 mereka faham....

    ReplyDelete
  8. sgt bagus tindakan macam tu..semoga keluarga PCL sntiasa dirahmati.. :)

    ReplyDelete
  9. saya pulak malu nak bergambar.tapi suami kemain pantang di sua,menyelit la dia..heheh

    ReplyDelete
  10. Betul2...perlu pantau, bukan nak mengongkong hanya untuk kebaikan jugak...

    ReplyDelete
  11. kalau kita x pantau anak2 kita sape lagi...hubby sy payah sggh nk bergambar...

    ReplyDelete
  12. so sweet... bahagia hendaknya hingga ke hujung nyawa... aminnn

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.