Jubah Untuk Lelaki Melayu

Tuesday, March 04, 2014 PCL 9 Comments


Jubah adalah pakaian longgar yang mempunyai potongan berasal dari Timur Tengah. Malah turut dikenali sebagai Abaya dan sesuai untuk dipakai ke majlis-majlis keramaian seperti majlis perkahwinan, kenduri dan juga pada Hari Raya.



Selain Baju Melayu yang cukup terkenal dalam budaya negara ini, jubah turut tersenarai di dalam senarai pakaian tradisional  lelaki yang cukup popular. Walaupun Jubah Untuk Melayu , secara amnya ianya bukan hanya dipakai oleh lelaki berbangsa Melayu, kaum lain juga turut gemar memakai jubah kerana ianya cukup versatile selain mudah dipakai.

Bagi lelaki yang sentiasa sibuk atau tidak suka mengambil masa yang lama apabila bersiap, jubah adalah pilihan yang tepat untuk mereka. Sekadar sarung dan dipadankan dengan beberapa aksesori seperti songkok, jam tangan dan sepasang capal sudah cukup untuk membuatkan anda kelihatan santai namun menarik.





Kini terdapat ratusan jenama yang menawarkan seleksi jubah untuk lelaki dengan variasi rekaan yang menarik. Malah kini lebih mudah bagi kaum Adam untuk mencari sepasang jubah yang menepati cita rasa dan personality mereka kerana koleksi jubah daripada pelbagai warna menarik semakin mudah untuk didapati.

Selain itu online shopping website yang semakin banyak di Malaysia memberikan ruang yang lebih luas untuk lelaki. Mereka menawarkan pelbagai tawaran menarik dengan harga yang cukup berpatutan. Shopping online kini menjadi trend dalam  kalangan pembeli di Malaysia. Pembeli mengakui membuat pembelian atas talian adalah jauh lebih mudah berbanding pembelian biasa. Anda tidak perlu lagi untuk keluar dan bersesak dengan orang ramai di pusat membeli-belah. Wang petrol, tol serta parking juga dapat dijimatkan.

Beli sahaja jubah online di internet dan buat pembelian di rumah. Sambil bersenang-lenang sahaja di ruang kegemaran di rumah, anda dapat beli pilihan anda dengan mudah. Anda juga pasti teruja dengan penjimatan masa yang dapat dilakukan!

Bagi kaum lelaki yang sedang mencari jubah online cantik,  layari www.zalora.com.my  atau lihat blog mereka iaitu The Style Loft Zalora untuk berita-berita fesyen terkini. Mereka menyediakan koleksi menarik pakaian tradisional untuk anda pilih daripada ratusan jenama terkenal antarabangsa dan tempatan.






9 comments:

  1. cantik baju yang dijual di zalora..

    ReplyDelete
  2. beli dr skg utk raya...zalora tu

    ReplyDelete
  3. Aina dok plan raya nanti nak belikan jubah je untuk hero2 kat rumah.

    ReplyDelete
  4. aku rasa mungkin raya tahun ni jadi trend kot. tapi aku lebih suka berbaju melayu. dipadankan dengan slack atau seluar jeans.

    ReplyDelete
  5. cantik2nya baju dkat zalora ni..bkenan boleh beli satu :P

    ReplyDelete
  6. jubah ni dah jd style skrg

    ReplyDelete
  7. Saya cuma sekali sekala pakai jubah bila ke surau, lebih selesa pakai kain pelikat dan teluk belanga....

    ReplyDelete
  8. Blh la suggestkn kt hubby.. Kta nk try berjubah..

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.