Janji hado.. bersenam kan?

Monday, April 14, 2014 Nazlee Ismail 12 Comments



wahh tengok tu eksyen betula lah 'uncle' tu..haha... semangat habis !

dah turun banyak kilo..mana tak suka :),  ini semua atas semangat pemula dari slimfast diet laa !

 ...betul kata JR, nak keluarkan peluh tak semestinya secara berkumpulan...kadang tu memang susah nak berikan komitmen , memasing ada hal memasing... Joging bersendirian adalah satu cara terbaik...tapi aku tak boleh buat macam JR buat ..sehari 5km berlari.

untuk motivasikan diri kita bersenam sekurang-kurangnya 30 minit sehari. Atau mulakanlah dengan 10 minit minggu ni , 20 minit minggu depan ,  30 minit minggu depannya.. Janji hado.. bersenam kan?

# Perangilah kesusahan dan kedukaan, jika kita bingung disebabkan oleh sesuatu permasalahan, bangkitlah untuk melakukan kegiatan atau aktiviti yang kita suka kerana dengan begitu kita telah melakukan perkara yang positif terhadap keadaan jiwa dan hati.

# Suka atau gembira ada batasannya dan lakukanlah sesuatu yang membuat diri dan dia merasakan kebahagian ...dan selalulah bersama mencari bahagia. *peneman setia .




12 comments:

  1. wah uncle....bajet nak kurangkan berat badan ye...hihi..semoga berjaya

    ReplyDelete
  2. tgok PCL bersenam terus rasa nak bersenam...boleh?

    ReplyDelete
  3. dah, dah. cepat balik. macam mendung je tu...

    ReplyDelete
  4. Assalammualaikum...PCL,

    moga berjaya k.. kurangkan berat badan ideal...

    mselim3

    ReplyDelete
  5. ha'a lah cam nak ujan tu =)

    ReplyDelete
  6. saya kalau jogging tak pernah kira jarak..kira masa je.cukup 30 minit terus balik.hahahah...teruk betoi..tu pasal tak kurus2..

    ReplyDelete

  7. Terima kasih kerana sebut nama saya dalam entri ni....
    Betul kata PCL, buatlah aktiviti ikut minat dan kebolehan diri sendiri, ukur baju di badan sendiri. Dulu masa muda2 suka main bola dan takraw, tapi sekarang bila tenaga semakin merosot kalau main bola selalu saja bola yg kejar saya, bukan saya yang kejar bola...hehehehe...

    ReplyDelete
  8. Salam. Saya kalau bab joging ni memang fail. Tapi kalau berenang atau badminton bolehlah digagahkan lagi. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Afandi ; kalau ada peluang sy pn suka berenang.. T.kasih singgah.

      Delete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.