Luar cantik , dalam ada penunggu !

Friday, April 11, 2014 PCL 12 Comments



...emmm , kalau ada kat rumah baunya boleh kalahkan raja buah..memang lama dah tak makan ...kat kampung pun susah nak dapat sebab kalau ada pun selalu je yang tak fresh, jatuh bergolek bawah pokok tak ada yang pungut .."ulat buah lepak dalam isinya", biasanya diluaran nampak cantik tapi dalamnya ada penunggu :) itulah dia si buah kuinin *loghat utagha naaa..

santai-santai petang zaman di kampung memang best la..., teringat dulu  kejadian yang tak disengajakan...emak suruh buang kulit dulu dengan pisau baru boleh makan isinya ..ni tak ! main gigit kulitnya tersus macam tu...akibatnya melecur bibir terkena getah buah ni...nostalgia sungguh ;)

kalau tak ada kativiti memang macam ni lah pcl, ....teringatkan kisah silam zaman kanak-kanak dulu ..

okay , salam santai petang semua.








12 comments:

  1. ALAAA... ULAT BUAH.. MAKAN JE, APE SALAHNYE.. :)

    ReplyDelete
  2. Kuis2 ketepi ...kerat yang bekas ulat tu...
    Bolih lagi makan kot... bolih ke?

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Sedap oooo.. buat sambal... nyumnyumnyum... :)

    ReplyDelete
  5. MZ pun peberet jugak dengan buah kuinin tau.. mmg sedap! manisss dia tu.. aduhaiii... tuhan saja yg tahu kalau dah masuk dlm mulut... kalau musim kuinin.. selalu jiran sebelah rumah mak rajin jugak bagi.. pokok sendiri takde... nasib jiran ada pokoknya.. kalau skrg musim kuinin dah tiba.. entah2 pokok jiran mak pun ada jugak buah nye.. hehehe.. boleh le balik kg ngendeng! (dasar muka tak malu.. hehe)

    ReplyDelete

  6. Kuinin jiran sebelah rumah saya baru berputik. Kalau dah masak nanti nak minta sikit seperti tahun2 dulu. Kuinin memang feveret saya.....

    ReplyDelete
  7. hihi...uncle makan sorang2 je ye...kalau buah kuini nie..cik akak tak suka sebab berbau..haha..pening dok cium bau je..haha

    ReplyDelete
  8. buah kuini ni kan,
    masa mengandungkan afif dulu teringin nak makan buah ni
    en suami kata, mana nak cari? hehe
    bau dia memang kuat

    ReplyDelete
  9. Kuinin memang sedap tapi kalo termakan ulat buah tu.... ieewwww...

    ReplyDelete
  10. tapi sekali sekala makan dgn ulat apasalah..penambah selara..hahahahahaha :p

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.