Puji memuji ; Merpati Sejoli..

Wednesday, April 16, 2014 Nazlee Ismail 10 Comments

..sebelum masuk kerja sambil sarapan tengok tv9..

Tertarik dengan topik yang berkaitan dengan rumahtangga..
Suami memuji isteri begitu jugak isteri juga memuji suaminya..

Semua perlakuan ini perlu ada, dan jika tiada perlulah dibentuk , diamalkan dalam kehidupan..dan belajar kalau tak pandai..hiihii..

Adakah korang selalu buat..dan apakah hasilnya yang korang dapat?

Memuji sebetulnya bukanlah mengharap balasan tetapi keikhlasan akan membuat pihak yang dipuji akan merasa dihargai, dalam konsep berkeluarga, element pujian ini harus ada bagi mengeratkan lagi perhubungan dalam proses mencari bahagia..


# sehari selepas nikah , sepuluh tahun lepas nikah  dan sampai hujung nyawa... biarah hidup umpama 'merpati sejoli' ..boleh ? insya Allah ..kan !  :)





10 comments:

  1. bukan rupa merpati je, dah rupa belangkas juga... hehe

    ReplyDelete
  2. memang patut puji memuji nie..hihi...
    dapat menyemai kasih sayang..haha

    ReplyDelete

  3. Kalau kebetulan puji-pujian dari mulut saya datangnya pada malam Jumaat isteri akan berdehem-dehem. Agaknya dehemnya itu bermakna tak puji pun line memang clear, jadi tak payahlah puji lebih2.... :)

    Sebab itu puji-pujian perlu dijadikan amalan, bukan hadir cuma untuk mengharap balasan...

    ReplyDelete
  4. saya susah nak puji suami..heheh.tapi tak le rajin nak kutuk2.tak de..banyak diam je..kalau dia buat bagus,bagus la..gitu..

    tapi saya pelik dengan suami dia rajin sungguh puji saya.kadang2 terpikir dia ni buat2 ke apa..hahahahahah

    ReplyDelete

  5. kira isu semasa jugak ni,sbb zaman skrg ramai suami isteri yg dah tak tahu nak puji pasangan

    ReplyDelete
  6. alahai...x pernah buat sebab xde suami la pcl..hehehe

    ReplyDelete
  7. INSYA ALLAH.. JOM PRAKTIKAN BERSAMA..

    ReplyDelete
  8. memuji itu perbuatan yg saya anggap romantis ...

    ReplyDelete
  9. itu sudah mesti pcl
    semua mahukan hubungan berkekalan hingga ke jannah!

    p/s - maaf dah lama tak singgah sini =)

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.