Aku suka cara hidup sebegini...oh tenang je rasa.

Saturday, May 24, 2014 Nazlee Ismail 11 Comments

"..tunggulah nanti aku free time petang sikit, sempoi jer kan korang hah..... lepak tengah-tengah panas, tauk tarik , tauk tarik tali pancing...masuk dalam bekas baldi dua, tiga ekor ikan talapia merah...huh !  siap tunjuk lagi, tayang-tayang kat aku yang lalu lalang tengah kerja ni......

kerja jadi keutamaan, hobi jadi nombor dua ! " ....monolog aku sendirian dari atas motor kapcai.

 .....tapi kan bila lalu lalang kat situ... serius best tengok diaorang bersantai ...huh memang terasa mengedik je jari-jari tangan ni , nak jugak aku join sekaki...

...bangun lah pagi-pagi sebab waktu itu ada satu keberkatan dan lakukanlah apa yang hendak dilakukan ; aku suka cara hidup sebegini...oh tenang je rasa.


#aku kerja hari ni...separuh hari .



airnya nampak tenang , ...setenang hati mereka yang santai di sana...





11 comments:

  1. memang tenang PCL.. tp bab cuaca panas tu yang rasa tak tenang.. hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Fiza ; ...sabar dan tahan panas tu la ramai wanita x bleh ikut memancing..

      Delete
  2. Air yang tenang jangan disangka tiada buaya hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Ida ; ....lokasi tenang mcm ni mmg xkan ada buaya... confirm biawak banyak !.. hahaa

      Delete
  3. Saya pula mendapat ketenangan ketika berjoging. Di sapa teman-teman jogger dari pelbagai kaum (kebanyakannya tak tau apa nama mereka), tubuh dibelai bayu petang (kadang-kadang seperti hari ini bayu pagi), kulit mendapat suntikan percuma vitamin D dari sinar matahari, mata melihat gumpalan awan gemawan di langit adalah saat-saat yang sangat membahagiakan saya. Syukur pada Tuhan dikurnia kesihatan bagi menikmati segala kebesaranNya itu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syukuralhamdulillah... JR beruntung sangat.

      Delete
  4. Tenang yang setenang-tenangnya bila berada dikampung, disisi mereka yang tersayang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Nurul ; ..jiwa sy masih kekampungan lg walau jauh dari kampung halaman..

      Delete
  5. tenang memang tenang pcl.. tapi panass...huhu.. suke tengok org mancing jee..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Anizz ; ..panas lbh kpd orang yg meneman kaki pancing tp tidak bg dorang..

      Delete
  6. Huhu..bestnyanpcl..lama x g mncing ni..dulu sllu tmn mak g mancing ikan sg...rindu2 nak pegang pncing balik ni ^_^

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.