Jangan terlalu suka di atas penderitaan orang lain...

Thursday, May 08, 2014 Nazlee Ismail 8 Comments

aku memang tak suka lalat masuk mana-mana kawasan dekat-dekat dengan aku...; yang tak bestnya Banting ni banyak lalat bila musim lembab macam sekarang nih...

serius aku rimas ; kadang aku guna lastik getah bunuh sekor-sekor mati..

memang lama dah aim target yang sekor nih...

geram !! ...dekat sampai waktu balik kerja akhirnya aku dapat jugak !




Jangan anda jadi seperti lalat yang hanya hinggap di atas luka, maksudnya  ;
Jangan terlalu suka di atas penderitaan orang lain...

#lalat jadi mangsa masuk utube !

Adakah anda pencinta lalat ?




8 comments:

  1. Lebih baik kita tolong mendoakan daripada tersenyum sinis atas duka insan lain..goes around..comes around..

    ReplyDelete
  2. x suka lalat...nak2 sekarang memang musim lalat...hujan kan...heheheh...x payah nak happy sgt kat atas penderitaan orang lain...bukan dapat apapun..esok2 diri sendiri balik terkena...

    ReplyDelete
  3. time makan la dia bawak geng2 dia sekali...sabo je lahhh.. haha

    ReplyDelete
  4. saya benci lalat hihii....

    ReplyDelete
  5. memng btul pcl..firt time dgr peribahasa tu.. menarik juga..he..he..
    ar ah skrg memng zaman lalat banyak...aduyai.. bahya takut memudaratkan ksihatan!!

    ReplyDelete
  6. Ramai orang yg sakit jiwa, suka tengok air mata orang lain. Kena batang sendiri baru depa tau....

    ReplyDelete
  7. Ish... Mohon dijauhkn sifat begitu...

    ReplyDelete
  8. Hahaha basuh tangan ke tidak tu?

    ReplyDelete


[PENAFIAN]
www.nazlee.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.